לחם

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

03/02/2015 | 18:23 | מאת: משה

האם ניתן לדעתך לאכול לחם שהתאריך האחרון שלו עבר, אך אין הוא מכיל עובש? האם הערכים התזונתיים של לחם מקמח מלא נשמרים במקרה כזה?

08/02/2015 | 04:59 | מאת:

משה שלום, לגבי עובש - לא תמיד רואים אותו כשהוא מתחיל להתפתח, והיות שיש בו סכנה לבריאות, חשוב לדעת זאת. לגבי ערכים תזונתיים, סביר שכמו בכל מזון חלק מהרכיבים נהרסים עם הזמן וכמותם פוחתת. אפשר לאחסן הלחם במקרר (או אפילו פרוס בהקפאה) ואז ישמר ליותר זמן.