כיב קיבה

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

14/02/2015 | 22:33 | מאת: א

לפני שבועיים עברתי בדיקת גסטרוסקופיה ונמצא במעבר בין הוושט לקיבה כיב .עם לקיחת ביופסיה הכיב דימם בצורה מסיבית ונאלצו לשים לי 3 מהדקים בינתיים ,אני על כלכלה רכה וכן אני לוקחת כדורים סותר חומצה בערכים גבוהים שאלותיי הן: 1. מאילו מזונות עלי להימנע? 2.והאם המזנות האסורים יהיו לכל החיים גם אם אני לוקחת כדורים סותרי חומצה?

18/02/2015 | 00:43 | מאת:

שלום, האם נלקחה בדיקה לוודא שאין חיידק שיכול לגרום לבעיה ודורש טיפול. כדאי לבדוק. בכול מקרה, הכדורים להפחתת חומצה חשובים ביותר, ויש להקפיד מאוד על הנטילה שלהם. כיום כבר לא מקובלת הגבלה כלשהי ברגע שיש טיפול תרופתי טוב והקיב עצמו נרפא. כן חשוב להיזהר דווקא בגלל הטיפול להפחתת החומצה ממזונות מאוד קשים לעיכול כמו אפרסמון, סברס. ארטישוק יש יחסית גם הרבה סיבים, אז יתכן וכדאי גם לא להפריז בו. אני ממליצה לגשת עם כל המידע המלא לדיאטנית בקופה אליה את שייכת ולהיות בטיפול אישי. מעבר לכך - לא תזונה אמנם, אבל נשימות, מדיטציה, טיפולים אחרים שעובדים על הרגעה וגוף-נפש גם יכולים מאוד להועיל. בהצלחה והרבה בריאות.