מה האמת לגבי חלב יוצר ליחה ?

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

17/02/2015 | 14:45 | מאת: משה5555

קראתי באינטרנט מאמר אחרי מאמר שזה מיתוס, אך האם אין מחקרים מבוקרים המוכיחים את ההפך ?

18/02/2015 | 00:54 | מאת:

שלום משה, אין מחקרים מבוקרים טובים המוכיחים את ההיפך. אבל יש הרבה אנשים שסובלים, אז התשובה שלי מבוססת על היכרות עם המציאות: 1. ממליצה לגשת לעשות בדיקת אלרגיה למזון ולראות אם יש לחלב 2. אם אין אלרגיה לעיתים התגובה היא לא למוצרי החלב עצמם אלה לכל מיני חומרים שמוספים למוצרים. אז כדאי לצרוך רק מוצרים שאין להם תוספות (יוגורט הכי פשוט, גבינה הכי פשוטה). 3. לעיתים מוצרי חלב פשוטים בסדר והחלב עצמו לא, אז להחליפו במשקה סויה.