שתיית משקה מאטה וגאוט

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

12/02/2015 | 12:43 | מאת: רחל

לפורום שלום ! האם מי שסובל מגאוט , ומרבה לשתות משקה מאטה ( סוג של חליטת עלים שמקורה בדרום אמריקה ), יכול לשתות ללא הגבלה ? האם מכיל זרחן ? תודה

20/02/2015 | 21:54 | מאת:

שלום רחל, לא נערכו מחקרים על הקשר בין מאטה לגאוט (באופן כללי לא נערכו מחקרים רבים ואיכותיים בבני אדם אשר בדקו את השפעות המאטה)כך שאיני יכולה לספק המלצה בנושא (אם כי "ללא הגבלה" אינו מומלץ לשום אספקט בחיינו...) תכולת הזרחן במקורות שונים נעה בטווח רחב של 21 מ"ג (תה קר, 100 גר' חליטה) ועד 60 מ"ג (שקיק תה) וגם למעלה מכך. יש לציין כי תכולת הקפאין גבוהה מאוד, וב100 גר' חליטה נמצאים בין 440 למעל 1000 (!) מ"ג קפאין, כך שגם אם בכוס ממוצעת יש 25 גר' חליטה כמויות הקפאין גבוהות יחסית, ובדר"כ גם לא שותים כוס אחת. לפיכך, ללא הגבלה בהחלט אינו מומלץ