פריטין

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

12/02/2015 | 10:47 | מאת: נירה ת"א

בוקר טוב אני בת 48, מאז ומעולם על גבל האנמיה, ופרטין נמוך (13-14). לפני כשנה היו לי דימומים רצופים ומאסביים שנמשכו מס' שבועות בעקבות פוליפ ברחם. בזמנו, ההמוגלובין ירד ל 8 והפריטין ל 5. לשמחתי, הדימומים בסופו של דבר פסקו ובעקבות כחודש וחצי שלקחתי כדורי ברזל עלה ההמוגלובין ל 10.5 והפריטין ל 8. לצערי, לא התמדתי עם כדורי הברזל משום שגרמו לי לאי נוחות קלה. נכון להיום מחזור סדיר (אמנם מאסיבי אך סדיר) ובבדיקות דם נמצא המוגלובין 11.6, כדוריות אדומות נמוכות אך בטווח ופריטין 6. כנראה שמחסן הברזל שלי לא השתקם (כאמור לא המשכתי עם הכדורים ואני בקושי אוכלת בשר). גם היום, אני לא כ"כ רוצה לקחת את הכדורים, והשאלה היא האם אוכל לדעתכן להשלים את החוסר ע"י תזונה עשירה בברזל? כמובן שאם לא תהיה ברירה, אקח את הכדורים. תודה וסליחה על התיאור הארוך. נירה

18/02/2015 | 00:33 | מאת:

נירה שלום, כתבת שאת לא אוהבת בשר. האם את כן אוכלת כבד? או לכל הפחות הודו אדום? בנוסף אפשר לקבל ברזל מדגני בוקר מועשרים, עדשים, שעועית לבנה, סויה וטופו - אבל כאשר המקור צמחוני, ובכלל בארוחות שאת אוכלת את המזונות שתירצי להגביר מהם ספיגת ברזל כדאי לכלול סלט טרי או מיץ תפוזים.