קרוהן

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

12/12/2013 | 14:55 | מאת: דני

שלום בן 40. לפני כ 15 שנה הופיעו לעתים כאבי בטן שמוקלים אחרי שלשולים. בדיקות דם מקיפות היו תקינות, CT בטן ו US בטן בגיל 25 יצאו תקינים. בגיל 30 קולונוסקופיה וגסטרוסקופיה תקינות. אובחן כ IBS. מאז שומר על תזונה מתאימה שהקלה את התסמינים רוב הזמן וברוב הימים היה יציאה אחת. בחצי השנה האחרונה יש החמרה בתסמינים ( זה החל בעקבות שיגלוזיס עם תרבית חיובית ). עקב רגישות רבה יותר בבטן התחלתי לאכול פחות ואף ירדתי בחצי שנה 4 קילו במשקל. ברוב הימים 1-2 יציאות. אחת לכמה ימים אף 2-3 יציאות רכות. בדיקות דם מהעת האחרונה - Crp תקין, ESR = תקין ( רמות של 5-12 ), ספירת דם תקינה ( המוגלובין 13.7 יציב ), TSH, טסטוסטרון, כימיה, אלבומין ( 4.6 ), טרנספרין, ברזל, סוכר - כולם תקינים. בדיקת אנדומיזיאל לפני 4 שנים תקינה. US בטן לפני חודשיים כולל בדיקת דופן מעי! אצל מומחה לכך - תקין לחלוטין. קלפרוטקטין בוצע 4 פעמים בחודשים האחרונים התוצאות הבאות מימין לשמאל 115, 50 > ( תקין ), 70, 110 דם סמוי לפני חודשיים תקין. ANCA בוצעה פעמיים - תקין. ASCA בוצעה פעמיים בפער של חודשיים ASCA IGA ( הנורמה 0-10 ) = 2 ואח"כ שוב 2 - תקין לחלוטין. ASCA IGG ( הנורמה 0-10 ) = 45 והשבוע 60 !! - לא תקין! אינני מעוניין לחזור על הבדיקות החודרניות ולא לבצע קפסולה. ברצוני לשאול: 1. לאור ASCA IGG חיובי פי 6 מהנורמה ו IGA תקין וקלפרוטקטין מעט גבוה - האם זה אומר שרוב הסיכוי שיש לי קרוהן? 3. האם יכול להיות קרוהן למרות ש CRP ושקיעת דם תקינים לאורך זמן ולמרות ש US בטן כולל דופן מעי תקין? 4. יש בעיה אם אחכה חצי שנה עם אבחון חודרני במצב כזה לראות אם הדברים מסתדרים? תודה רבה!

1. לאור ASCA IGG חיובי פי 6 מהנורמה ו IGA תקין וקלפרוטקטין מעט גבוה - האם זה אומר שרוב הסיכוי שיש לי קרוהן? -- לא בהכרח 3. האם יכול להיות קרוהן למרות ש CRP ושקיעת דם תקינים לאורך זמן ולמרות ש US בטן כולל דופן מעי תקין? -- למה פסחת על שאלה מס #2? -- יכול 4. יש בעיה אם אחכה חצי שנה עם אבחון חודרני במצב כזה לראות אם הדברים מסתדרים? -- לא

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול