כאב בטן

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

14/12/2013 | 18:20 | מאת: תהל

שלום רב סובלת כבר שנתיים וחצי מכאבי בטן באזורים שונים לפעמים מצד שמאל של הטבור ועכשיו בשבועיים האחרונים מצד ימין של הטבור ומטה. עשיתי את הבדיקות הבאות: קולונוסקופיה וירטואלית באוגוסט 2011 שהיתה תקינה MRI אגן באוקטובר 2012 שהיה תקין MRI עמ"ש מותני במרץ 2013 שיצא תקין ביקור אצל מומחה לאנדומטריוזיס באוקטובר 2013 - אבחנה עדיין לא ברורה אך לא ניתן לשלול, ממליץ על טיפול הורמונלי שהתחלתי כבר חודש וחצי. במידה ולא יהיה שיפור בכאבים ממליץ על לפרסקופיה בדיקות דם מנובמבר 2013 תקינות בדיקה גניקולוגית של פאפ היתה תקינה MRI אגן שוב בדצמבר 2013 - בפונדוס של הרחם משמאל מודגם ממצא 1 ס"מ המתבלט אל תוך חלל האנדומטריאלי, יכול להתאים למיומה סב מוקוזלית שדיממה או טרומבוס בחלל האנדומטריאלי. אין בוודאות לשלול פוליפ אנדומטריאלי עם שינוי המורגי. מומלץ המשך ברור ע"י בדיקה היסטרוסקופית. אין לי הקאות ולא ירידה במשקל, בת 45 בריאה בדרך כלל הכאבים מימין מטרידים אותי שאולי מדובר באפנדציט למרות שאין לי חום. ממתינה לתשובות של MRI בטן שעשיתי שבוע שעבר האם עלי לבצע עוד בדיקות ? ולאיזה רופא מומלץ לפנות כירוג או גסטרו ?

ה - MRI בטן ייתן לך תשובה גם על האפנדיציט. אם כי אם הייתה דלקת זה כבר היה "מתפןצץ". בכל מקרה כל עוד לא שללו אנדומטריאוזיס ולא ביצעו לפרוסקופיה. הישארי תחת ייעוץ של רופא נשים. אבל זאת לא טעות לפנות גם לגסטרואנתרולוג.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול