אנא, לפני ניתוח.............

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

09/12/2013 | 14:01 | מאת: אישה 45

שלום רב, אובחנה אצלי רקטוצלה קדמית גדולה שאינה מתרוקנת, אני אף זוכרת את היום בו התאפקתי וזה קרה......יום שהיה מלווה בהמון גזים אך התאפקתי כי שהיתי מחוץ לבית כל היום, לא תיארתי לעצמי שאנזק עד כדי כך.....לימים, בסמוך לאותו יום, הרגשתי עיוות איום בבטן תחתונה שמאלית. אובחנה אצלי התפשלות מעי דק קרוב לוודאי טרנזיטורי. שאלתי היא, האם אני צריכה במקרה זה, לנתח גם את המעי דק על מנת לשחרר את ההתפשלות, או שניתוח הרקטוצלה יספיק. השאלה הנוספת, ברשותך, אם לא אנותח במעי, האם תיקון הרקטוצלה יינזק, כיוון שהתיישרות המעי מעצמו, תגרום אולי לעויתות ותזיק לתיקון הרקטוצלה. מה מומלץ לדעתך במקרה כזה? תודה רבה

יש לפנות לכירורג המנתח לשאול. זה פחות בתחום שלנו בהצלחה בניתוח בכל מקרה

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול