פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

פורום זה סגור לשליחת הודעות חדשות.
30672 הודעות
26607 תשובות מומחה

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

02/03/2014 | 19:55 | מאת: איילת כהן

התחלתי להשתמש ביומרה לפני שלושה חודשים האם יש תופעת לוואי של עצירות וגזים כתוצאה מהשימוש?

לא מוכר לי

02/03/2014 | 18:59 | מאת: אנונימי 1

שלום רב. אני בן 29. שלשום בפעם החמישית בשלושת החודשים האחרונים שיש לי דם ביציאות. מדובר על יציאות דמיות למשך כל אותו היום . כך קרה לי 5 פעמים במשך שלושת החודשים האחרונים, שתיים מהן בשבוע האחרון. כאשר התחלה היציאה דמית ממש, ממש שפריץ של דם יחד עם הצואה. הרבה דם טרי בשירותים, על הצואה ובניגוב ולאחר מכן בשאר היציאות הדם יותר על הצואה עצמה ומעט בניגוב. אציין שאני נכנס לשירותים 6-7 פעמים ביומים ויציאותי רכות כמו כן ידוע לי כי יש לי מטחורים פנימיים בדרגה 2 מזה 3-4 שנים אך עד לפני 3 חודשים לא דיממו כלל כמו כן הטחורים אינם כואבים לי או צורבים או מגרדים גם לא ביציאות ולא בזמן הדימום או הניגוב. הייתי אתמול בבדיקה אצל פרוקטולוג שראה את הטחורים אך לא ראה את המקור לדימום. אציין גם שבמשך החודשים האחרונים יש לי המון גזים וגרפסים בלי הפסקה. ממש גרפסים כל היום כל יום ממש בלי מנוחה. ידוע לי כי יש לי בקע סרעפתי. רציתי לדעת האם לדעתך זה מהטחורים לא שלא נראה בבדיקה עדות לדימום או שיש לעשות בירור נוסף. אציין שבשנת 2009 ובתחילת שנת 2011 בשל יציאות מרובות עשיתי קולונוסקופיה שיצאה תקינה וההבחנה הייתה מעי רגיז. כמו כן לפני כשנה וחצי עשיתי c.t בטן שגם כן היה תקין. לתשובתך בהקדם אודה.

קרוב לודאי הדימום מטחורים אבל ליתר ביטחון הייתי משלימ ה בירור עי סיגמואידוסקופיה שזה קולונוסקופיה קצרה

02/03/2014 | 17:24 | מאת: אלון

היי אני חולה קרוהן בן 37 ,מאובחן כ20 שנים. לפני חודשיים התחלתי ליטול אימוראן לאחר שפורינטול גרם לעליה באנזימי כבד. הענין הוא שבמהלך החודש האחרון ההומוגלובין יורד בהדרגה מ11.7 ל9.8. בשבוע האחרון אני חום בגלל שפעת ובדיוק לפני חודש התהפכתי מהאופנוע שלי ויש לי דלקת {נוזלים} באזור הבייבס {כתף}האם זה הוריד לי את ההומוגלובין? או האימוראן ? מבחינת הקרוהן אין כאבים - CRP תקין אך מעט גבוה 3.3- מרגיש עייפות בכללי ,מה צריך לעשות כדי לחזור לערכים טובים של הומוגלובין? תודה

תחזור לגסטרואנטרולוג שלך לברר אנמיה

02/03/2014 | 16:35 | מאת: לילי

שלום, אובחנתי שיש לי בקע סרעפתי קטן וריפלוקס. לפיכך איני עוסקת בספורט קרוב ל3 שנים וזה חסר לי מאוד. אילו תרגילים כן מותר לי לבצע? אם איני יכולה לעשות כפיפות בטן ולהרים משקולות? חשוב לי עיצוב וחיטוב הגוף (מעבר לאירובי). המון תודה מראש.

אני לא חושבת שבקע סרעפתי קטן מצריך איזושהיא מיגבלה ולדעתי אין כל מניעה מחזרה לספורט מכל סוג . ההפך - חשוב לשמור על משקל תקין.

02/03/2014 | 15:41 | מאת: יעל

אני סובלת מעצירות כרונית ולאחרונה בממצאי בדיקות דם כי ההמוגלובין נמוך ועליי ליטול מיידית כדורי ברזל, מה ניתן לעשות? כיצד ניתן לפעול? תודה .

קחי ברזל עדין והוסיפי הרבה סיבים מיים ושמן זית

שלום. אני בת 60, ללא רקע גסטרואנטרולוגי בעבר. מזה כחודשיים אני משהקת ללא הפסקה, 24 ש' ביום. בשכיבה זה נרגע. כאילו יושב לי בלון מלא אויר ומשתחרר בהדרגה כגרעפסים. עם ובלי קשר לאכילה. אך מחמיר לאחר אכיךה.נבדקתי ע"י מומחה גסטרואנטרולוג, נערכה לי בדיקת גסטרוסקופיה, בדיקת נשיפה, אולטרסאומד בטן עליונה ותחתונה ולא נמצא כל ממצא. אין לי צרבות או ריח רע. רק התופעה הזאת של הגרעפסים האינסופיים. והכי מוזר שדווקא אחרי שתיית מים זה מתגבר. בהמלצת נטורופט נמנעת כבר יותר מחודש מאכילת דברים חומציים, חריפים, ירקות סולניים ואינני צורכת מוצרי חלב כבר שנים רבות.התחלתי להיות מודעת לאכילה איטית יותר ובנגיסות קטנות, אך כלום לא משפר את המצב. רופאת המשפחה טוענת שזה נפשי. אני לא רואה סיבה לכך לפחות בשנתיים האחרונות. האם התופעה מוכרת? מה עושים? זה באמת הופך לתופעה נפשית ממשית. זה מוציא אותי ואת הסובבים אותי מדעתנו. אודה לתשובתכם רבקה

02/03/2014 | 10:40 | מאת: שג

**הי התשובה לא נענתה ** שלום בני בן 5, החל מגיל שנתיים מקיא במחזוריות של כל 4 חודשים לערך(כתינוק לא פלט באופן חריג). הקאות נמשכות כחצי יום ולעיתים מלוות מחום נמוך (38). לאחרונה העלנו את הנושא ביפני הרופא גסטרו והופננו לבדיקות דם במעבדה ,בדיקות דם שיבוצעו במהלך הקאות במיון ילדים , US בטן ושיקוף ושט, קיבה ותריסריון. למרות שטען כי לרוב הסיבה הי cyclic . ב US נרשם בבטן עליונה מרכזית הודגם מספר בלוטות לימפה מזנטריאליות קטנות. השאלה שלי היא לגבי נחיצות הבדיקה של "שיקוף ושט, קיבה ותריסריון". והזאת מאחר שהבנתי שכוללת קרינה רבה ויש בה סיכון . האם יש בדיקה אלטרנטיביות עם פחות סיכון ( אולי MRI) ?

02/03/2014 | 00:28 | מאת: עדי

שלום אני שלושה ימים סובלת מחום שהוא 38 שעולה ויורד, החום מלווה בכאבי בטן, כאשר אני שותה משהוא קר כואב לי בשתיה חמה פחות באוכל כואב אבל לא כאבים חזקים, הבטן משמיע רעשים ובנוסף הצואה שלי חום בהיר, עשיתי לפני מס' חודשים גסטרוסקופיה כי אני סובלת ממעי רגיז, אשמח ליעוץ האם יש צורך ללכת לרופא או שזה יחלוף וזה ויראלי?

בשלב זה נשמע כמו מחלה וירלית חולפת

01/03/2014 | 14:55 | מאת: בו

קצת רקע, יש לי מעי רגיז כבר שנים, עברתי את כל סוגי הבדיקות עד קביעה זו, גסטרוסקופיה, פעמיים קולונסקופיה, צילום מעי עם בריום, אי סבילות לקטוז פרוקטוז וסורביטול. הכל היה תקין חוץ מסורביטול שהיה גבולי ולא רלוונטי לדיאטה שלי. השתמשתי בקולוטאל תקופה מסויימת וזה עזר אך איבד את האפקט עם הזמן. התסמינים: בבוקר כאב בטן עד אחרי כמה יציאות, יציאות מרובות במשך היום (בעיקר בחצי הראשון), בעקבות היציאות המרובות לעיתים יש דימום מפי הטבעת אשר יוצר אי נוחות מתמשכת וכאבים למשך שאר היום. בזמן האחרון התופעות הן קצת יותר אגרסיביות ומטרידות, למדתי לחיות עם זה אבל כמובן שאני מעדיף שלא. עכשיו לטיפול שחשבתי עליו, אני יודע שהוא לא מוכח ולא משתמשים בו הרבה אבל אני רוצה לעשות רייבוט לפלורה שלי במערכת העיכול, לפתוח דף חדש. אני רוצה לקחת טיפול אנטיביוטי אגרסיבי אולי עם שילוב של חיידקים פרוביוטים ופשוט להתחיל שם מחדש. רציתי לדעת אם זה אפשרי, ואם כן אם איזה רופא עליי להתייעץ ולעבור מעקב. תודה, בן

זה אפשרי . לגבי יעילות -שנוי במחלוקת . גש לגסטרואנטרולוג

01/03/2014 | 13:15 | מאת: אורן

1.האם רופא משפחה יכול להנפיק הפניה לבדיקת קלפרוטקטין על סמך המלצת רופא גסטרו ? 2. הבדיקה- כלולה בסל הבריאות ?

01/03/2014 | 09:33 | מאת: ורוניקה

שלום! בבדיקת צואה שגרתית נמצא דם חיובי 1\6.הומלץ על קולונוסקופיה.{בן 70} שאלתי :מה דחיפות הבדיקה,כי התור די ארוך לרופא, אחרי זה עוד תור לבדיקה עצמה? בתודה

מקובל לעשות קולונוסקופיה תוך חודש מקבלת התוצאה של דם בצואה.זו לדוגמא ההתחיבות שיש בכללית במרכז ללקוחות ואם צריך רופא המשפחה מדבר איתנו ישירות ואנחנו מקדימים את התור

<p>שלום רב: אני מעוניינת לראיין חולים במחלה של קוליטיס כיבית. אני עושה זאת במסגרת עבודתי בחברת מחקרים בינלאומית. הראיון הוא קצר כ15 דקות ויתקיים בחיפה.&nbsp;</p> <p>נא לפנות לגב' ישראלי</p>

מה הוא הפורום המתאים?

28/02/2014 | 19:43 | מאת: רותם

שלום רב, אני סובלת כבר מחודש יוני 2013 בפתאומיות מבעיות גסטרו. זה התחיל בתחושת דחיפות ללכת לשירותים אך ללא כל תוצאה-הבנתי שזה נקרא טנזמוס חוץ מריר ודימום, אח"כ אופי היציאות השתנה ליציאות רכות וגם כל הזמן הרגשתי סוג של לחץ בטן שאני חייבת ללכת לשירותים. , זה רק החמיר והחמיר .. הייתה תקופה שלא הפסקתי להקיא במשך חודשיים אפילו נוזלים. כל הבדיקות דם והמדדי דלקת שלי תקינים, רק נודגני ASCA IGG מוגברים מעט (32.6) נשלחתי לבדיקת קולונוסקופיה והתוצאה הייתה : " רירית של terminal ileum ליד השטום קצת גרנולרית עם 3 כיבים לינארים קטנים שיטחיים ( לדעתי לא מספיק לאבחון של מחלת קרוהן ) נלקחו ביופסיות מעי דק-אזור עמוק יותר תקין" תשובת הביופסיות הייתה: mild to focal moderate chronic active iletis. focal erosion ca not be excluded ,May suggest IBD TYPE. -NO granulomas or dysplasia seen לאחר כחודש בוצעה בדיקת MRE- מודגם עיבוי מינימלי של האילאום הטרמינלי עם האדרה מוגברת לאורך סגמנט קצר של כ 5- ס" .מ סיכום : אילאיטיס טרמינלית קצרה כמתואר, אין עדות לסיבוכים מקומיים. הממצאים חשודים למחלת CROHN'S . עברתי גם גסטרוסקופיה והתוצאות היו גסטרופטיה אנטרלית קלה. גסטריטיס כרונית קלה. ניסיתי בודזון לא עזר. ניסיתי פרוטוציד ציפרו שמאוד החמיר את המצב וגרם לשלשולים,עברתי לפרינדזון 40 מ"ג לא השפיע. רק משום מה ההקאות פחתו מאוד ( לא יודעת אם זה קשור ) אבל עדיין הייתי רצה לשירותים כל הזמן. השאלה שלי אלייך, לאור חוסר תגובה לטיפול,האם ייתכן שזה דלקת מעי אך לא מחלת קרוהן? אלא מגורמים אחרים? ומדוע אני כל כך סובלת אם זה רק 5 ס"מ מודלקים? שהבנתי שזה מאוד קצר וקל. בנוסף יש לי היסטוריה של זיהומים בCMV ומלפני כמה חודשים בדקו נודגני CMV IGM ויצא חיובי חלש. הבנתי שCMV יכול להיות קשור למחלת מעיים? אודה מאוד לעזרתך. אני מרגישה מבולבלת ומפוחדת שאולי האבחנה לוקה בחסר, ולכן התרופות לא עזרו לי עד כה. איזה עוד אפשרויות אחרות יכולות להיות? בתודה, רותם

לאור חוסר תגובה לטיפול, האם ייתכן שזה דלקת מעי אך לא מחלת קרוהן? אני אחלק את שאלתך ל-2: 1. למה גם אחרי הטיפול בפרדניזון אני ממשיכה להקיא והאם זה אומר שהפרדניזון לא הצליח להעלים דלקת באיליום? -- דלקת של איליום אינה מסבירה הקאה - ואינה מסבירה "קריאות שוא" לשירותים (tenesmi). יתכן ולתופעות סיבה אחרת - לאו דווקה מאלה המגיבות לטיפול אנטי-דלקתי -- יתכן ואף צפוי שהכיבים באיליום נרפאו לאחר הטיפול 2. האם ייתכן שזה דלקת מעי אך לא מחלת קרוהן אלא מגורמים אחרים? -- נזק מנטילה תדירה של משככי כאבים מסוג NSAIDS (אדקס, אדוויל, נאקסין, נורופן, אתופן, ארקוקסיה) יכול לדמות דלקת מעי -- זהומים יכולים לדמות דלקת מעי אך לא נמשכים חודשים -- דלקות אחרות (כמו של מחלת בכצ'ט) יכולות לדמות דלקת מעי אך נדירות ולרוב פוגעות במעי גס ולא במעי דק ומדוע אני כל כך סובלת אם זה רק 5 ס"מ מודלקים? שהבנתי שזה מאוד קצר וקל. -- דלקת של איליום אינה מסבירה הקאה - ואינה מסבירה "קריאות שוא" לשירותים (tenesmi) בנוסף יש לי היסטוריה של זיהומים בCMV ומלפני כמה חודשים בדקו נודגני CMV IGM ויצא חיובי חלש. הבנתי שCMV יכול להיות קשור למחלת מעיים? -- בהחלט כן אך לרוב פוגע במעי גס ולא במעי דק -- וקל לזהוי גם על סמך הנזק המיוחד שעושה לרקמה (בביופסיות) וגם בצביעה מיוחדת של הביופסיה אודה מאוד לעזרתך. אני מרגישה מבולבלת ומפוחדת שאולי האבחנה לוקה בחסר ולכן התרופות לא עזרו לי עד כה. -- תבקשי לקבל דעה נוספת איזה עוד אפשרויות אחרות יכולות להיות? -- התמונה האנדוסקופית, ההיסטולוגית ושל רנטגנית שציינת אופיינית למחלת קרוה'ן קלה. התופעות של ההקאה ושל tenesmi אינן אופייניות למיקום של הדלקת.

28/02/2014 | 14:51 | מאת: לואי

01/03/2014 | 15:35 | מאת: לואי

שלום אני סובלת כשנה מכאבים עמומים לא קבועים והרופא אמר לי שזה מהאבנים בכיס המרה לאחר שאובחן באולטרסאונד אבני כולסטרול. לפני כחודש הכאבים התחזקו והם מופיעים בתדירות גבוהה יותר .לאחר בדיקה חוזרת של אולטרסאונד עקב הכאבים , נאמר לי. שאין לי אבנים בכיס המרה. רציתי לדעת מה פשר התופעה שהאבנים נעלמו וממה הכאבים בצד ימין מתחת לצלעות שמקרין כעת לאיזור נמוך יותר ולאיזור הכליות

28/02/2014 | 10:57 | מאת: בני

שלום רב. אני בן 29. שלשום בפעם החמישית בשלושת החודשים האחרונים שיש לי דם ביציאות. מדובר על יציאות דמיות למשך כל אותו היום . כך קרה לי 5 פעמים במשך שלושת החודשים האחרונים, שתיים מהן בשבוע האחרון. כאשר התחלה היציאה דמית ממש. הרבה דם טרי בשירותים, על הצואה ובניגוב ולאחר מכן בשאר היציאות הדם יותר על הצואה עצמה ומעט בניגוב כשמיציאה ליציאה כמות הדם פוחתת אך הדם ככה יותר. אציין שאני סובל מטחורים פנימיים בדרגה 2 מזה -4-5 שנים אך עד לפני 3 חודשים לא דיממו כלל כמו כן הטחורים אינם כואבים לי גם לא ביציאות. הייתי אתמול בבדיקה אצל פרוקטולוג שראה את הטחורים אך לא ראה את המקור לדימום. רציתי לדעת האם לדעתך זה מהטחורים או שיש לעשות בירור נוסף. אציין שבשנת 2009 ובתחילת שנת 2011 בשל יציאות מרובות עשיתי קולונוסקופיה שיצאה תקינה. כמו כן לפנינכשנה וחצי עשיתי c.t בטן שגם כן היה תקין. לתשובתך אודה, בני

28/02/2014 | 00:14 | מאת: בתיה

בטעות בלעתי כדור או שניים עם העטיפה האם העטיפה תפתח בקיבה או שזה יצא החוצה בשלמות טעות טפשית של אשה בת 60 ששמה או כדורי שינה או ציפרלקס וזה היה בתוך גרגרי אגיולקס שאני לוקחת לעצירות ולקחתי כף עם הניר כסף של הכדור

27/02/2014 | 16:46 | מאת: מאי

שלום רב ביתי בת 4. לעיתים מתלוננת על כאבי בטן שחולפים דיי מהר (אחת לשבועיים-שלושה). לפעמים גם טוענת שיש לה טעם לא טעים בפה כדבריה. בנוסף לאחרונה (לפחות חצי שנה) בדרך כלל יש לה יציאות קשות (ממש כדורים) ונראה שהיא דיי מתאמצת. הכאבי בטן בדרך כלל לא קשורים ליציאות. בגן אומרים שהיא שותה מספיק אני לא בטוחה בקשר לכך. האם זה אכן יכול להיות קשור לשתייה ? לגבי פירות וירקות היא אוכלת אך לא הרבה

26/02/2014 | 18:31 | מאת: שואל השאלות

איזו דיאטה מומלצת לחולי אולקוס?

26/02/2014 | 16:45 | מאת: שי

שלום רב,אמי צריכה לעבור מחר בדיקת קולונסקופיה,והיא התבקשה להיות בצום..שאלתי היא הם מותר לה לקחת כדור כלשהו נגד כאבי ראש?

26/02/2014 | 15:26 | מאת: רותי

ברצוני לשאול לבעלי יש עצירות לפניכשבוע היה כ10 בבית חולים נתנו לו פיקו סלקס כי החוקן לא היה רלוונטי כי הצואה היתה בחלק העליון גם זה לעזר מיד אך כאשר הוספנו אבילקס 30 סמק היתה לו יציאה. ומאז כ4 ימים שוב עצירות. עלי לציין שישלו סרטן ערמונית ץ ואי יציאה כלכך ארוכה לוחצת על כל הצלעות. האם אפשר לתת את התרופה שוב? תודה רותי

בבדיקת נשיפה לאחר אנטיביוטיקה ואומפרדקס יצא 0.5 האם יש צורך בהמשך טיפול? בתודה מראש

לא צריך טיפול זה תקין

26/02/2014 | 13:20 | מאת: שירלי

שלום, (בת 23). מזה זמן רב אני מרגישה חולשה וכאבים בגוף (בדגש על הפרקים) לאחר יציאות, גם כאשר היציאות תקינות ולא מדובר בשלשולים. החולשה מתבטאת בעיקר בהרגשת עייפות וכאבים בפרקים בגב ובאגן ובעיקר הרגשה של יובש בגוף ורצון עז לשתות. עברתי פעמיים קולונוסקופיה, גסטרוסקופיה, CT בטן ולאחרונה גם קפסולה (שטרם הגיעה תשובתה) ולא מצאו משהו שמסביר את תופעות הלוואי. לעתים אני סובלת מחום בגוף ולמעשה מרגישה חולה לגמרי וזה קורה אך ורק בגלל היציאות, וכאמור גם אם הן תקינות לגמרי. אשמח לקבל תשובה בנוגע לכיוון מסוים לזה... בינתיים יש לי רק עוד שבועיים וחצי תור לרופא גסטרו ואני בעיקר סובלת. תודה רבה!

26/02/2014 | 16:36 | מאת: סקרנית

תאמרי לי האם זה כזה נורא קולנוסקופיה?

26/02/2014 | 17:09 | מאת: סקרנית

תאמרי לי האם זה כזה נורא קולנוסקופיה?

26/02/2014 | 12:55 | מאת: שירלי

שלום, (בת 23). מזה זמן רב אני מרגישה חולשה וכאבים בגוף (בדגש על הפרקים) לאחר יציאות, גם כאשר היציאות תקינות ולא מדובר בשלשולים. החולשה מתבטאת בעיקר בהרגשת עייפות וכאבים בפרקים בגב ובאגן ובעיקר הרגשה של יובש בגוף ורצון עז לשתות. עברתי פעמיים קולונוסקופיה, גסטרוסקופיה, CT בטן ולאחרונה גם קפסולה (שטרם הגיעה תשובתה) ולא מצאו משהו שמסביר את מה שאני מרגישה. לעתים אני סובלת מחום בגוף ולמעשה מרגישה חולה לגמרי וזה קורה אך ורק בגלל היציאות, וכאמור גם אם הן תקינות לגמרי. בנוסף, פעמים רבות יש לי כאב חד ומוחשי בבטן בצד שמאל. תחילה אובחנתי כבעלת מעי רגיש אך לאחר שראו בבדיקות הדם כי יש דלקת בגוף (שקיעת דם גבוהה, CRP גבוה) הבינו כי אולי יש חשש למחלת מעי דלקתי. האם יש קשר בין מה שאני מרגישה למעי דלקתי? וזה למרות שכל הבדיקות שעברתי לא הראו על משהו כזה. אשמח לקבל תשובה בנוגע לכיוון מסוים לזה... בינתיים יש לי רק עוד שבועיים וחצי תור לרופא גסטרו ואני בעיקר סובלת. תודה רבה!

<p>האם יש קשר בין מה שאני מרגישה למעי דלקתי? -- תאורתית כן. אפשרות נוספת - דלקת מפרקי עמוד שדרה מותני + תסמונת מעי רגיז. אפשרות נוספת - סמני דלקת מסיבה אחרת (זהום חולף) + תסמונת מעי רגיז. כל הבדיקות שעברתי לא הראו על משהו כזה -- נהיה יותר חכמים אחרי הקפסולה אשמח לקבל תשובה בנוגע לכיוון מסוים לזה... -- למה לנחש אם אפשר לדעת? בינתיים יש לי רק עוד שבועיים וחצי תור לרופא גסטרו ואני בעיקר סובלת -- אני מבין</p>

26/02/2014 | 10:22 | מאת: שג

שלום בני בן 5, החל מגיל שנתיים מקיא במחזוריות של כל 4 חודשים לערך(כתינוק לא פלט באופן חריג). הקאות נמשכות כחצי יום ולעיתים מלוות מחום נמוך (38). לאחרונה העלנו את הנושא ביפני הרופא גסטרו והופננו לבדיקות דם במעבדה ,בדיקות דם שיבוצעו במהלך הקאות במיון ילדים , US בטן ושיקוף ושט, קיבה ותריסריון. למרות שטען כי לרוב הסיבה הי cyclic . ב US נרשם בבטן עליונה מרכזית הודגם מספר בלוטות לימפה מזנטריאליות קטנות. השאלה שלי היא לגבי נחיצות הבדיקה של "שיקוף ושט, קיבה ותריסריון". והזאת מאחר שהבנתי שכוללת קרינה רבה ויש בה סיכון . האם יש בדיקה אלטרנטיביות עם פחות סיכון ( אולי MRI) ?

26/02/2014 | 06:40 | מאת: שרי

בהמשך לשאלתי מ22 לחודש האם חוץ מכאבי רפלוקס וגילוי בקע טבורי האם הבדיקה הנל מגלה גם גידולים והאם גסטרוסקופיה מגלה אותם דברים וצריך לבצע אחת משתיהן?

אני מציעה שתנסחי את השאלה שנית בפנייה אחת

26/02/2014 | 00:38 | מאת: מיכאלה

שלום,בגלל כאבי בטן שבאים וחולפים מעצמם עשו לי קולונסקופייה. ראו שיש מספר מוקדים של דלקת (סוף מעי דק ומעי עולה) והיה כתוב : יש חשד ל....קרוהן.יש לציין שלשמחתי בכל התקפות הכאב תמיד כל הבדיקות שעשו לי במיון יצאו תקינות(צילומים+ סי טי דם שתן ועוד)השאלה שלי היא : האם זה מספיק בשביל אבחון של המחלה ??? אולי יש פה איזשהו פספוס שלא עולים עליו ???האם יכול להיות מוקדים דלקתיים במעי ושזה לא יהיה קרוהן ?????תודה

האם זה מספיק בשביל אבחון של המחלה ??? -- במובן מסוים להרכיב תמונה של מחלה זה כמו להרכיב פאזל - לתמונה מלאה דרושים חלקים רבים והם צריכים להתאים אחד לשני... תלונות, ממצאים בבדיקה גופנית, בדיקות מעבדה, צילומים - כולל CT או MRI או קפסולה, ממצאים אנדוסקופיים (קולונוסקופיה), תשובות ביופסיה... לפעמים גם תגובה לטיפול. אולי יש פה איזשהו פספוס שלא עולים עליו ??? -- אם הפאזל אינו מסתדר - בהחלט שווה פניה לגסטרואנטרולוג מנוסה ורביזיה של כל הממצאים הנ"ל האם יכול להיות מוקדים דלקתיים במעי ושזה לא יהיה קרוהן ????? -- בהחלט כן אם כי לא מאוד שכיח

25/02/2014 | 22:43 | מאת: עדי

האם אפשר לטפל בהליקובקטר במצב של צרבת?אם כן-האם צפוי שיפור במצב הצרבת לאחר הטיפול?

אין כל כך קשר בין הצרבת לבין ההליקובקטר ולא צפוי שינוי

25/02/2014 | 20:05 | מאת: נטלי

שלום ד"ר, בת 32, אובחנתי לפני כחצי שנה כסובלת ממעי רגיז. כטיפול תרופתי קיבלתי את הפמוטידין ל3 חודשים. עם זאת לפני כן בהמלצת נטורופתית נטלתי אנזימי עיכול (זים קל) אשר הקלו על תהליך העיכול. לפני כשבוע שוב החלו כאבי הבטן לאחר האוכל. שאלתי היא: האם ניתן לשלב בין הפמוטידין לבין תוספי אנזימי העיכול? תודה מראש נטלי

אין שום בעייה לשלב .

25/02/2014 | 16:49 | מאת: אני

שלום. בת 32 בריאה. עברתי לפרוסקופיה תסביב שחלה לפני שנתיים וחצי. שלושה חודשים האחרונים אי נוחות ולפעמים כאבים בבטן תחתונה צד ימין (לא קשור לאכילה ולא מופיע במנוחה) הכאבים מופיעים בזמן הליכה, ריצה לפעמים. מופיעה גם אי נוחות וכרב כשאני מתיישבת וכשאני מתרוממת מישיבה (בזמן ישיבה אין כאב) והכאב תמיד באותו מקום. סובלת גם מכאבי גב ולפעמים הקרנת הכאב לירך. אין שינוי ביציאות. נערך אולטראסאונד בטן לפני חודשיים ללא ממצאים. בדיקות דם אחרונות לפני כחודשיים תקינות. בדיקות שתן תקינות. בדיקות גינקולוגיות תקינות (כולל אולטראסאונד). האם לפנות להמשך ברור גסטרו או שיכול להיות לאור הבדיקות התקינות ואופי הופעת הכאב שהדבר כלל אינו קשור למערכת העיכול? תודה רבה.

שלום, אודה לעזרתכם: STOMACH: TINY SUPERFICIAL FRAGMENT OF GASTRIC MUCOSA SHOWING MINIMAL CHRONIC INFLAMMATION. LOWER ESOPHAGUS MILD REFLUX ESOPHAGITIS AND MILD CHRONIC ACTIV CARDITIS. .PAS STAIN FOR FUNGI NEGATIVE כמו כן, אשמח לדעת מה דרך הטיפול בדלקות המדוברות מעלה. תודה רבה

טיפול עי כדורים מדכאי חומצה כגון אומפרדקס

25/02/2014 | 11:45 | מאת: הלן

שלום רב, לפני מספר חודשים החלו אצלי התקפי כאבים בבטן אשר התמקדו לאחר מספר שעות בבטן ימנית תחתונה, באחד החודשים הייתי במיון בגלל חשד לאפנדיציט אבל הכל היה תקין כמו כן כל בדיקות אולטרסאונד לבטן עליונה ותחתונה היו תקינות כך גם מבחינה גניקולוגית (אם כי ימים ספורים אחרי ההתקף שהייתי במיון בגללו התגלתה דלקת חריפה בדרכי השתן). הומלץ בירור גסטרו. פניתי לגסטרולוג אשר הפנה אותי לבדיקות דם לשלול דלקות ומחלות והיו 2 ממצאים חריגים: Antinuclear Ab Adults 1.1 ASCA IgG 52.8 כל שאר הבדיקות והפרמטרים היו תקינים לחלוטין, הרופא אמר שעל מנת לקבוע מה הבעיה יש צורך בקולונוסקופיה. יש לי הפניה אך גיליתי הריון צעיר, שבוע 4-5, ואני תוהה עד כמה דחוף הנושא, אני בהחלט מעדיפה לבצע את הבדיקה לאחר תום ההריון. מה יכול להיות פרושם של הבדיקות ? האם זה נראה לך קריטי ? האם זה עשוי להשפיע באופן כלשהו על ההריון או על העובר ? אשמח לתשובה תודה רבה הלן

אכן לא מו מלץ לבצע קולונוסקופיה בזמן הריון ואם את בימנתיים מרגישה טוב כדאי להמתין עד לאחר הלידה . מזל טוב !

03/03/2014 | 12:42 | מאת: בלה

הופניתי לבדיקת קולונוסקופיה עקב גילוי סרטן המעי בשלב מתקדם בקרוב מדרגה ראשונה. גיליתי שאני בהריון והתור לבדיקת הקולונוסקופיה נקבע בשבוע 5 להריון. אני לא רוצה לדחות את הבדיקה עד לאחר ההריון כי התגלו פוליפים בקרב כמה מבני המשפחה הקרובה. איך אני יכולה לעבור את הבדיקה באופן שלא יפגע בהריון? האם אבקש שישתמשו בחומר הרדמה ספציפי? אשמח לקבל תשובה תודה רבה!

25/02/2014 | 08:36 | מאת: גג

אני סובל כבר 9 חודשים מכאבים בכל מערכת העיכול - זה התחיל מאז שנמצא אצלי טפיל גי'ארדיה הוא טןפל בפלאגי'ל ונעלם ב"ה - הגסטרו טוענת שמהגי'ארדיה התפתח לי מעי רגיז ואין מה לעשות- - האם יש דבר כזה? נעשו בדיקות גסטרוקופיה אולטרסאונד בדיקות דם מקיפות והכל ב"ה תקין.האם תוכל לתת לי חוות דעת.---תודה רבה על ההתיחסות והתשובה , לא נעשה קולונוספיה , זה אובחן בבדיקת צואה בעיקבות שילשולים וכאבי בטן , וטופלתי באמצעות פלאגי'ל והטפיל נעלם עשיתי כמה בדיקות צואה והוא הוכחד אני סובל מכאבים עדיין . נעשה גסטרוקופיה אולטרסאונד ובדיקות דם מקיפות.וב"ה תקינות איזה טיפול אפשר לעשות? כי הגסטרו אומרת לי שזה מעי רגיז ואין מה לעשות.

25/02/2014 | 06:52 | מאת: חיים גילת

במרפאה נאמר לי שעלי להפסיק נטילת OMEPRADEX 5 ימים לפני הבדיקה, אך בהנחיות של Metabolic Solutions Inc ספקית הקיט לבדיקה נדרשת הפסקה ל שבועיים לפני הבדיקה. מה פרק הזמן המומלץ על ידכם? תודה.

שבועיים

24/02/2014 | 20:28 | מאת: ליזה

שלום רב, היום ביצעתי בדיקת וידאו קפסולה נאמר לי כי הבדיקה אורכת כ- 9 שעות אך לאחר כ- 5 שעות בלבד הנורה הכחולה המהבהת כבתה למעשה המכשיר כבר לא פעל. שאלתי היא האם זה קורה או שיתכן וקרתה תקלה במכשיר? תודה רבה

צרי קשר עם הרופא שנתן לך את הקפסולה . אין בידי הוראות הפעלה .

24/02/2014 | 19:44 | מאת: אביב

שלום רב חולה קוליטיס בן 40, כרגע ברמסיה. מטופל ב-3 כדורי אסאקול 800 ג' ליום, נוטל מולטי וויטמין יום כן יום לא, 800 יח"ב ויטמין D ליום, כדור אומגה 3 אחד ליום. BMI 20. בשתי בדיקות שגרה התגלו מספר חריגות בתפקודי כבד: ALT – 64 (אוק') , 86 (פברואר) AST – 33 (אוק') , 44 (פברואר) GGT – 171 (אוק') , 150 (פברואר) שאר בדיקות הדם – תקינות ( ס"ד, אלבומין, ALKP, בילירובין, פרוטאין , קרישה ). בבדיקת US - כבד בגודל תקין מרקמו שומני. באונה השמאלית שתי המנגיומות בקוטר עד 0.8 ס"מ, ללא שינוי. כיס המרה ללא אבנים בתוכו. דרכי המרה אינן מורחבות. שאלותי – האם ניתן להסביר את העליה בערכים בכבד השומני בלבד ? האם יש לחשוד ב PSC ? אילו עוד בדיקות יש לבצע לדעתכם ? נקבע תור לגסטרו בעוד כחודש, האם אפשר לחכות או שהעניין דחוף ? המון תודה !

האם ניתן להסביר את העליה בערכים בכבד השומני בלבד ? -- ניתן האם יש לחשוד ב PSC ? -- ההפרעה אינה אופיינית לזו שנצפת ב-PSC אילו עוד בדיקות יש לבצע לדעתכם ? -- ANA, ASMA, אלקטרופורזה של נוגדנים (רמות IgG/IgM), סרולוגיה לצליאק נקבע תור לגסטרו בעוד כחודש -- אתה בר מזל האם אפשר לחכות או שהעניין דחוף ? -- על פניו לא רואה דחיפות אך בהחלט שווה בדיקה

03/03/2014 | 08:00 | מאת: אביב

24/02/2014 | 18:33 | מאת: רעיה

בת 23 עוד שבוע יש לי כאבי בטן כמעט כל יום הכאבים חלים מאזור הטבור עד למעלה בעבר עשיתי אמפדנציט עשיתי בדיקות גלוטן וגסטרו והכל תקין הרופאים כל הזמן נותנים לי לשתות תרופות נגד כאבים אבל אני יודעת שזה לא יפתור את הבעיה זה רק יעלם את הכאבים לאותו רגע מה עליי לעשות הכאבים מאוד מאוד חזקים אולי ct יכול לבדוק בצורה מעמיקה ? אשמח לתשובתכם

השאלה היא מה איבחנו אצלך . האם זה מעי רגיז? אם אין אבחנה אז סיטי בטן אכן יכול לעזור .

24/02/2014 | 17:36 | מאת: מרק אוליצקי

שלום רב, ביצעתי בדיקה נשיפה ללקטוז בבי"ח "מארי" התוצאה הכי גבוהה בין כל המדידות הייתה 24 , אחר כך זה התחיל לרדת. לכן תוצאה סופית שקבלתי היא 24. האם זה נחשב כרגישות ללקטוז? אם כן מה ניתן לעשות חוץ מי לפחית באכילת מוצרי חלב. חשוב לציין ששעתיים לאחר ששתיתי את החומר לבדיקה התחילו לי קרקורי בטן, גזים ושלשולים - ללא כאבי בטן. תודה, מרק.

האם זה נחשב כרגישות ללקטוז? -- כן אם כן מה ניתן לעשות חוץ מי לפחית באכילת מוצרי חלב -- אפשר לקחת לקטזין יחד עם מזון שמכיל סוכר חלב. לא מדובר בטיפול מאוד יעיל חשוב לציין ששעתיים לאחר ששתיתי את החומר לבדיקה התחילו לי קרקורי בטן, גזים ושלשולים -- גם תומך באי-סבילות

24/02/2014 | 08:36 | מאת: בני

שלום רב, אתמול מיד לאחר היציאה ירד לי דם (ממש זרם של דם) שלאחריו היה דם באסלה ובניגוב, הדם היה נראה דם טרי. לאחר מכן במשך עוד ארבי יציאות במהלך היום ירד לי דם שהפעם הדם היה על הצואה. (לפעמים פסים על הצואה ולפעמים כמות של דם בחלק אחד של הצואה). מיציאה ליציאה הדימום נחלש אך עם זאת הדם הפך להיות כהה יותר. גם שיצא לי רק נוזל, כמו ריר, הוא היה מלווה בדם. רציתי לדעת ממה זה יכול לנבוע שכן התופעה הזאת חזרה על עצמה ארבע פעמים במשך שלושת החודשים האחרונים,(דימומים במשך כל היום ביציאות)אך היה הפרש של כמה שבועות בין כל פעם שזה קרה. אציין שיש לי טחורים פנימיים בדרגה 2 מזה 6-7 שנים, אך עד לפני 3 חודשים הם לא דיממו. לתשובתך בהקדם אודה.

24/02/2014 | 11:49 | מאת: רחל גינגולד בלפר

נשמע מאוד הגיוני שהדימום הוא מהטחורים הפנימיים - ייתכן שביציאות קשות הם נפגעים יותר ומדממים אבל בכל מקרה בדימום רקטלי כדי להיות בטוחים מומלץ לבצע קולונוסוקפיה לשלול גידול כגורם לדימום הרקטלי

24/02/2014 | 17:15 | מאת: בני

ראשית תודה רבה על תשובתך המהירה. אציין שאני בן 29 ויציאותי לרוב הינן רכות. בשנת 2011 עברתי קולונוסקופיה בשל יציאות מרובות שיצאה תקינה. אני סובל ממעי רגיז. לאור העובדות הנ"ל אם לדעתך אני צריך לחשוש מגידול ובכל זאת לעבור בדיקה או שסביר שזה מהטחורים. עברתי קולונוסקופיה גם בשנת 2009 שיצאה תקינה והבדיקה היא לא ממש נעימה, בלשון המעטה, ביחוד ההכנה אליה. לתשובתך אודה בני

25/02/2014 | 07:49 | מאת: בני

היום שוב היה לי דם בצואה. ואציין שהטחורים לא כואבים לי במהלך היציאות והדימום

23/02/2014 | 22:39 | מאת: אבי

נוטל כבר שבועיים אומפרדקס פעמיים ביום לבעיית ריפלוקס, מאז שאני נוטל את התרופה מרגיש במהלך היום כאבי בטן תחתונה(כאבים צורבים) בעיקר צד שמאל, בנוסף גם קצת כאבים בצלעות ובפרק כף יד ימין... האם אלו תופעות לוואי שגרתיות? האם יש להפסיק את התרופה? האם שני כדורים ביום זה אולי יותר מדי?

לא אמורים להיות כאבי בטן מהכדור. אולי צרוף מקרים של כאבי הבטן. אולי תנסה כדור אחר מאותה משפחה. תפסיק ותראה אם הכאב חולף? צריך לבוא למרפאה.

23/02/2014 | 22:22 | מאת: nikita

שלום, נדבקתי מילדי בתולעים , איני רוצה לקחת ורמוקס והתחלתי לשים שן שום בפי הטבעת ואמשיך כך במשך שבועיים , במקום לבלוע שום או לאכול בגלל הריח , האם הדבר יכול להזיק למעיים ? לפי הטבעת ? האם שן השום מתעכלת או שקשה לגוף לקלוט שן שום שלמה ? תודה

השן שום לא אמורה לפגוע במעי. האם תצליח לחסל את התולעים? לא בטוחה אבל בהצלחה

24/02/2014 | 22:52 | מאת: ניקיטה

האם שן שום שמוחדרת בפי הטבעת נספגת בגוף ויש לה את אותו אפקט כמו בבליעה של שום חתוך (בליעה עם מים ולא אכילה ) או שהשן יוצאת מפי הטבעת כמו שהיא שלמה ולא מתפרקת ? אודה לתשובתך

23/02/2014 | 21:39 | מאת: מר נבדק

שלום, לאחר בדיקת גסטרוסקופיה וקולונוסקופיה התקבלו התוצאות הללו: גסטרוסקופיה: ושט 37-40 תקינה קיבה פודנוס רירית גודש קל(3) אנטרום דלקת קל מינימלית (2) תריסריון ארוזיות (1) קולונוסקופיה: מעי דק דיסטלי רירית תקינה מעי גס רירית תקינה רקטום דטסלי גודש קל מינימלי (1) טחורים פנימים דקגת 2 האם אפשר לנשום לרווחה?

כן. ייתכן והארוזיות בתריסריון יעידו על קיום HP בקיבה ותצטרך טיפול אבל אין עם זה בעיה.

24/02/2014 | 14:00 | מאת: מר נבדק

23/02/2014 | 21:00 | מאת: יעלה

האם אשה בת 38 שלא היו לה בעיות עיצוריות בעבר אך השתמשה במיץ שזיפים ונור לקס במשך 3 שנים יצרה תלות הבמוצרים? לטענתה קיים צורך בהעלאת המינון תודה

לא אמורה להיות תלות. נורמלקס מכיל חומר שאינו נספג בגוף. ולכן אין דרך ליצור תלות בו. בכל מקרה יכול להיות שיש צורך כעת להעלות מינון מסיבות אחרות של התגברות העצירות. אבל כדאי לבדוק גם תפקודי בלוטת תריס. וסיבות אחרות להחמרת העצירות.

לרדת במשקל

23/02/2014 | 19:31 | מאת: מאיר

אני בן 67 לאחרונה בבדיקת גסטרו אובחן אצלי דלקת בוושט ובקע סערפתי. כמו כן אני סובל מעצירות האם יש קשר בן האבחנה לעציריות ? לאחרונה שמתי לב כשאני מנגב לאחר היצאה נייר הטאולט הוא עם דם ואכן יש לי כאב בפי הטבעת קצת בפנים בדיקת קולנוספקיה היתה תקינה מה לדעתכם סיבת הדימום והאים עלי לקבל טיפול כל שהוא תרופות?משחה? או ניתוח? בתודה לתשובה מאיר

24/02/2014 | 11:43 | מאת: רחל גינגולד בלפר

אין קשר בין דלקת בוושט ובין עצירות. לגבי הדימום אם הקולונוסוקפיה תקינה אם כך הדימום הוא מטחורים פנימיים או חיצוניים או גם וגם - נא לפנות לפרוקטולוג

03/03/2014 | 21:21 | מאת: מאיר

אני סובל מבקע שערפתי ומדלקת בוושט אני לוקח אומפרדקס 20 מ"ג ליום רצתי לשאול האם אני אצטרך לקחת תרופה זהות כל החיים? איך אדה האם הדלקת בוושט נרפאה? אני חש במשך היום לסירוגין צרבת בגרון מה ניתן לעשות בנידון בתודה לתשובה מאיר

23/02/2014 | 15:01 | מאת: גג

אני סובל כבר 9 חודשים מכאבים בכל מערכת העיכול - זה התחיל מאז שנמצא אצלי טפיל גי'ארדיה הוא טןפל בפלאגי'ל ונעלם ב"ה - הגסטרו טוענת שמהגי'ארדיה התפתח לי מעי רגיז ואין מה לעשות- - האם יש דבר כזה? נעשו בדיקות גסטרוקופיה אולטרסאונד בדיקות דם מקיפות והכל ב"ה תקין.האם תוכל לתת לי חוות דעת.

בהחלט ייתכן שאחרי זיהום קשה במערכת העיכול תיתפתח תסמונת מעי רגיש. אך בסה"כ יש לזה טיפול וניתן להקל על הכאבים. האם בוודאות הג'יארדיה נעלמה. האם נלקחו ביופסיות מהמעי הדק וגם איך זה אובחן כשאובחן?

25/02/2014 | 08:33 | מאת: גג

על ההתיחסות והתשובה , לא נעשה קוונוספיה , זה אובחן בבדיקת צואה בעיקבות שילשולים וכאבי בטן , וטופלתי באמצעות פלאגי'ל והטפיל נעלם עשיתי כמה בדיקות צואה והוא הוכחד אני סובל מכאבים עדיין . נעשה גסטרוקופיה אולטרסאונד ובדיקו דם מקיפות.וב"ה תקינות

23/02/2014 | 14:47 | מאת: דדי

שלום אני בן 58. אחת למספר שבועות או חודשים, לאחר שכיבה או שינה יש יציאת דימום בשירותים. ככל הנראה לא נגרם מטחורים. ייתכן שקשור לאכילת פרי עם קליפה קשה (אפרסמון) הסורט את המעי. האם לאומגה 3 עשויה להיות השפעה על הדימום? איך כדאי לבדוק ולמצוא את הסיבה ? תודה דדי

אומגה 3 לא אמור לעשות דימומים רקטליים מציעה קולונוסקופיה בהקדם לבירור היציאות הדמיות

מה דעתכם על טיפול אנטיביוטי ב Rifaximin לטיפול בצמיחת יתר SIBO? אני כבר שנים סובל מבעיות עיכול, (כאבי בטן נפיחות גזים שילשולים בחילות וטעם רע בפה) עברתי את כל הבדיקות האפשריות לדרכי העיכול ללא אין לי צליאק וממצאים פרט לרגישות ללקטוז במבחן נשיפה ודברקוליטים במעי הגס -תקינים לגמרי הרופא המטפל המליץ על פרוביוטיקה. נסיתי את הכי טובות בשוק ללא הועיל. קראתי בכמה מקומות וגם שמעתי ממקור ראשון שבארהב מטפלים בבעיה בהצלחה גדולה בשילוב של טיפול אנטיביוטי ואחכ פרוביוטיקה. מה דעתכם?

ריפקסימין יכול להיות טוב לSIBO. אבל גם כאן יש מחקרים לכאן ולכאן. והוא גם אינו בהתוויה לזה בארץ עדיין. אבל אפשרי בהחלט לנסות.

23/02/2014 | 11:11 | מאת: יוסי

לאחרונה אני סובל מהפרשה צואתית במשך כל היום גם לאחר ניגוב מלא וטוב, מה זה אומר? ומה ניתן לעשות להפסקת תופעה זו?

האם מדובר בבריחת צואה? בן כמה אתה? קשור למזון מסויים? האם מדובר בהפרשה מוצקה או נוזלית? בקיצור לבוא בצורה מסודרת למרפאה.

23/02/2014 | 04:41 | מאת: Lucy36

היי, כרגע אני מטיילת בויטנאם והתחלתי ביומיים האחרונים לחוש כאבי בטן מוזרים שמזכירים תחושה של רעב, אני גם סובלת מליחה כבר חודש ושמתי לב שיש עקבות של דם ביומיים האחרונים. התחלתי לקחת אנטיביוטיקה כללית , אני לא כל כך זמינה ללכת לרופא אבל התחושה הכללית שלי היא דיי טובה חוץ מכאבי הבטן שנרגעים אחרי שאני אוכלת. השאלה עד כמה דחוף אני צריכה לחפש רופא והאם האנטיביוטיקה יכולה לעזור באופן כלשהוא. אני לא מעשנת ולא שותה אלכוהול בימים האחרונים ולוקחת טאמס . יש היסטוריה של אולקוס במשפחה . תודה

הדם הוא בליחה? או ביציאות? יכול להיות שחטפת איזה וירוס או חיידק ויש ארועי שילשול ואז האנטיביוטיקה הכללית כן תעזור אבל קשה מאוד לדעת במה מדובר. דם בליחה או ביציאה מעיד על מחלה חמורה יותר ובכל זאת הייתי מבקשת גם בדיקת רופא

22/02/2014 | 18:43 | מאת: שרי

המליצו לי עקב כאבים מזה חודש לחץ חזק בחזה וצרבת ההמלצה לבצע את הבדיקה שרשמתי בכותרת האם מומלץ? או שיש בדיקות אחרות נוספות או במקום. תודה.

לארועי צרבת וכאבים בבית חזה הייתי מבצעת גסטרוסקופיה ולא בדיקה של CT אנתרוגרפיה אשר מדגימה יותר את המעי הדק יכול להיות שיש עוד דברים אחרים בגינם נשלחת לבדיקה זאת

22/02/2014 | 12:25 | מאת: תמר

שלום, אני בת 65, ללא מחלות מעיים, עשיתי בדיקת קולונוסקופיה בגלל שאני מוכרת כחולת פיברומיאלגיה. ממצאי הבדיקה היו שיש לי עצרות אנאלית, ללא ממצא אחר. רופא כירורגי בדק אותי גם וקבע שיש לי עצרות קלה ושלח אותי לעשות אולטראסאונד טראנסרקטלי. אין לי עצירות, יציאות רגילות. נוטלת תקופות ללחץ דם, שומנים בדם ובלוטת התריס. האם חשוב לעשות את הבדיקה הלא נעימה הזאת? האם אפשר לוותר? ואם צריך לעשות, ניתן לעשותה עם הרדמה מקומית?

מדובר בהיצרות הפי הטבעת והרקטום אשר סיבתה לא ידועה ולכן ביקשו אולטרסאונד של האזור. זה כן חשוב לבצע וזה גם לא אמור לכאוב לכן ממליצה לבצע