פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

פורום זה סגור לשליחת הודעות חדשות.
28007 הודעות
26607 תשובות מומחה

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

03/02/2014 | 14:22 | מאת: נויייה

שלום קיבלתי הפנייה לעוד שלושה שבועות לגסטרוסקופיה והיום קיבלתי תוצאות בדיקת צואה חיוביות להליקובקטר פילורי. רופאת המשפחה נתנה לי מרשם לאנטביוטיקה. שאלותי : 1. האם לחכות עם האנטביוטיקה ולקחתה רק אחרי הגסטרוסקופיה כדי שהאנטביוטיקה לא תפגע במהימנות התוצאות? 2. האם יש צורך בכלל בגסטרוסקופיה נוכח התוצאה החיובית? ואפשר להסתפק באנטביוטיקה? היו לי פעמיים אפיזודות של שעות ארוכות של התקף כאבים חמור בבטן עם בחילות וחולשה וצמרמוות. 3. האם עדיף לטפל בחיידק דרך הגסטרוסקופיה ולוותר על האנטביוטיקה? תודה

כדאי לטפל בחיידק. אחכ אני מציעה שתעשי גם סונר בטן לשלול אבנים בכיס מרה .ךלגבי גסטרוסקופיה זה תלוי בגיל שלך ואם הכאב חלף

03/02/2014 | 14:06 | מאת: מוטי

לרופאים הנכבדים שלום בן 61 מזה כשנה וחצי עם עצירות קשה שגורמת לי לכאבים ברום הבטן עברתי כל בדיקה אפשרית CT אולטראסאונד לפחות פעמיים שלוש, צילום רנטגן קיבה עברתי ניתוח קיצור קיבה לפני 7 שנים היה בסדר לא חושב שקשור לניתוח,בתקופה האחרונה משתמש בחומרים משלשלים המקילים עלי הבעייה העיקרית שמתחילים הכאבים לא יכול ללכת חמישה צעדים וש לי לחץ חזק בחזה הבעיה אינה לבבית עברתי גם בדיקה לבבית אולי איזה רעיון משהו מחוץ לקופסא תודה

אין לי רעיון לשלוף מהמותן . צריך לגשת לגסטרואנטרולוג ולהיבדק

03/02/2014 | 13:53 | מאת: רחלי

שלום, בעקבות כאבי בטן שהיו לי די הרבה זמן, הופנתי לבדיקת נשיפה, ממנה הובחנתי שיש לי חיידק הליקובקטר. אני אחרי טיפול אנטיביוטי ובדיקת נשיפה חוזרת. עדיין הערכים בבדיקה גבוהים, מה שהבנתי שהחיידק עדיין אצלי. הבטן עדיין כואבת, כבעבר (לא כל יום). איזה בדיקה מוכיחה בוודאות שהחיידק נעלם? נשיפה/דם/שתן אחר? והאם נגזר עלי חיי התנזרות מאינטימיות זוגית? אסור להתנשק? תודה מראש על תשובות לשאלותי.

בדיקת נשיפה היא מהימנה ביותר . גשי לקבל טיפול

03/02/2014 | 11:14 | מאת: גל חזאז

שלום רב , אני גל חזאז, תלמידת כתה יב בביהס ספר שחקים מנהריה לומדת במגמת מדעי הרפואה ובמסגרת המגמה עלינו לבצע פרויקט גמר חקר על נושא מתחום הרפואה . אני וחברי - גיא בחרנו בקרוהן בין היתר על מנת להעלות את המודעות על המחלה בקרב האוכלוסייה. על מנת לבצע את הפרויקט עלינו ללוות 3 חולי קרוהן שונים ולבצע מחקר על המחלה ולראות כיצד מתמודדים איתה בחיי היום יום. לכן אנו פונים אליכם אחרי חיפוש ממושך בבקשה לסיוע לפרויקט שלנו בעריכת ראיונות אנונימיים יחד עם חולים במחלה. העבודה כוללת שתי ראיונות בסך הכל - פגישה ראשונית וראיון טלפוני לאחר חודש. את השאר אנו מבצעים באיסוף מידע ופגישה עם רופאים מומחים בנושא. אשמח אם תוכל לעזור לנו. מייל ליצירת קשר : galhazaz1996@walla.com בתודה מראש , גל חזאז וגיא לייב

מציע לפנות ל-www.ccfi.co.il

שלום רב, אני בן 48 מרגיש עייף, לחץ דם נמוך 105 , צימחוני מגיל 5, בדיקות הדם שלי מראות באופן קבוע על רמת חלבונים נמוכה 8 , פריטין וברזל נמוך נשלחתי לדיאטנית שהמליצה לי לאכול 80 גרם חלבון ביום, אכלתי בן 60-80 גרם ביום חלבון של גבינה, 4 חלבונים של ביצה ביום, דגים ואף אכלתי קבבים. ללא שום עליה ברמות החלבונים פריטין וברזל. הרופא תשלח אותי לרופא גסטרואטרולוג מה הבדיקות והטיפול שאצטרך לעבור? תודה רבה

קודם כל בירור לבעיית ספיגה . כלומר גסטרוסקופיה וקולונוסקופיה עם ביופסיות

02/02/2014 | 21:28 | מאת: רינת

אני לוקחת ברזל בכדורים (100mg)קרוב לשבועיים בגלל ברזל ופריטין נמוכים. צבע הצואה לא השתנה לשחור כפי שבדרך כלל קורה לאחר לקיחת ברזל (לפחות כך היה שלקחתי ברזל בעבר). האם זה יכול להעיד על בעיה?

לא מעיד על בעיה . יתכן והמינון נמוך יותר מבעבר

02/02/2014 | 17:56 | מאת: מורי

שלום, מה השמעות של גילוי באולטרה סאונד של פוליפ על כיס מרה?

פוליפים זעירים בכיס מרה הם ללא משממעות . אם הפוליפ בגודל 1 סמ או יותר אז צריך לכרות את כיס המרה

02/02/2014 | 15:00 | מאת: אלכס

שלום רב לאחר בירור גסטרו שכולל גסטרוסקופיה , קולנוסקופיה בדיקות דם צואה ASCA הליקובקטר ביופסיות לצליאק וכו וכו נמצאה בבדיקת קולנו אפטות ספורות זעירות באיליאום הסופי וכמו כן בביופסיה היא רשום MODRATE CH לעומת זאת ב MRI למעי הדק לא נמצא שום דבר למעט ריבוי של קישריות לימפה בקוטר 1.1 ס"מ ב- RLQ כרגע מחכה לבדיקת קפסולה למעי הדק כמו שזה נראה כרגע האם זה קרוהן בוודאות תודה על המענה

בודאות - לא יתכן - כן

02/02/2014 | 11:23 | מאת: שלומית

איזה תרופה לסכרת מתאימה לקרוהן, עד היום כל סוגי התרופות שבעלי לקח לסכרת עודד לו את מחלת הקרוהן. נא עזרו לי תודה

אין קשר בין כדורים לסוכרת לדלקת מעי. לעתים תרופות כמו גלוקופאג' גורמות לשלשול וכאב בטן (לא מדובר בהחמרה של דלקת אלא שלשול מסיבה אחרת)

01/02/2014 | 19:31 | מאת: לילך

חזר לי ההליקןבקטר פלורי בפעם השלישית בחצי שנה . פעם הראשונה לקחתי מוקספן + פלגל + לוסק . פעם שנייה נסיתי קארים עשה לי בחילות איומות אז חזרתי למה שלקחתי בפעם הראשונה. אחרי חודש וחצי עשיתי בדיקות ושוב חזר פעם שלישית. השאלה שלי. הרופאה אמרה לי שאין יותר טיפול ואני קראתי באינטרנט שיש טיפול מרובע . ואני שוב מרגישה לא טוב עם בחילות חזקות. מה באמת ניתן לעשות שמופיע פעם שלישית. להמשיך לסבול אני לא מסוגלת והכדורים נגד בחילות לא עוזרים לי בכלל. יש טיפול בפעם השלישית חוץ. מפלגיל מקארין ??

03/02/2014 | 13:39 | מאת: רחלי

היי, גם נמצא החיידק בעקבות כאבי בטן שהיו. דרך אגב, את יודעת של כ-60% מהאוכלוסיה יש את החיידק ואין צורך לטפל כל עוד אין כאבים. אני הופנתי ע"י רופא בסטרו לבצע בדיקות: גסטרוסקופיה ואולטראסאונד של הבטן. אל תרעילי את עצמך באנטיביוטיקות, זה לא בהכרח עובד. תנסי אולי הומאופתיה או נטורופתיה. אני גם בהתחלה של העיניין הזה. הבנתי שהרפואה הקונבנצינאלית די מבולבלת בנושא ולא ממש יודעים לטפל. רפואה שלמה.

03/02/2014 | 14:42 | מאת: לילך

אין לי בעייה עם כאבי בטן אבל את יכולה לתפקד שכל הזמן בא לך להקיא לא נראה לי. אם לא היו לי סימפטומים לא היתי חושבת אפילו לקחת אנטביוטיקה חוזרת

30/01/2014 | 16:06 | מאת: יעל

הקרוהן שלי אובחן בשנה האחרונה. בהתחלה הcrp היה במקסימום 1.6 והesr במקסימום 34 אחרי חודש של בודזון הבדיקות דם נהיו תקינות. היום אני 3 חודשיים אחרי הפסקת הכדורים וכרגע לא לוקחת כלום. (למעט כורכום,פרוביוטיקה והקפדה על תזונה וחסרים..) המצב שלי יחסית טוב. מדי פעם כאבים בבטן התחתונה,כאבי מפרקים וגרד כללי שלא בטוח שהוא קשור. עכשיו ההתלבטות היא כזאת (כמובן שגם התייעצתי עם הגסטרו)- אני מתכננת הריון. האם להתחיל עם אימורן למרות שהמצב טוב (אני חוששת מתופעות הלוואי) או להתחיל עם פנטסה ולראות איך הגוף שלי מגיב אליה. במידה ותהיה החמרה כמובן שאעבור לכבדים יותר...בנוסף, אני אעשה גם בדיקת קלפרוטקטין ומעקב בדיקות דם צמוד. האם אני דוחה את הקץ?:\ המון תודה:)

יעל, את מבקשת עצות טיפוליות פרטניות - כאלה שמחייבים יעוץ במרפאה

שלום רב, בתוצאת בדיקת אולטראסאונד בטן עליונה נכתב לגבי הלבלב: "ללא ממצא מוקדי גס" - מה משמעות אמירה זו? האם ישנו ממצא אחר שאינו גס? תודה

אולטראסאונד אינו בדיקה מספיק טובה ללבלב . הכוונה שאין ממצא חשוד .

28/01/2014 | 22:15 | מאת: גלי

אני בת 41 מאז שזוכרת את עצמי סובלת מאי נוחות בבטן, כאבי בטן חוזרים ונשנים ואובחנתי כילדה בעלת מעי רגיז. לאחרונה ביצעתי בדיקת דם בחשד לצליאק התוצאות הראו Iga גדול מ100. בייעוץ אצל גסטרואנטרולוג הומלץ לעבור בדיקת גסטרוסקופיה וביצוע ביופסיה מהמעי על מנת לאמת באופן חד משמעי כי אכן מדובר בצליאק. האם הכרחי לעשות הבדיקה הזו במקרה זה? שכן ככל הנראה אכן מדובר בצליאק. האם כדאי לעשות בדיקת דם חוזרת? האם יש להימנע כבר עכשיו ממאכלים המכילים גלוטן עוד בטרם בדיקת הגסטרו? אנא עשו לי סדר בבלגן. תודה מראש. גלי

כיום הדרך החשובה והנכונה לאיבחון צליאק זה גסטרוסקופיה עם ביופסיות . חשוב לא להפסיק גלוטן עד הבדיקה

28/01/2014 | 13:20 | מאת: אנונימית

שלום, כמה זמן לוקח לקבל תשובה מביופסיות אקראיות שנלקחו במהלך סיגמואידסקופיה? תודה

28/01/2014 | 23:11 | מאת: ש

שבועיים מינימום

28/01/2014 | 09:29 | מאת: מרים

שלום אני רוצה לשאול אם יכול להיות אבחנת קרוהן בלי שלשולים,עם ב.דם תקינות לגמרי. יש אבחנה רק מביופסיה וכאב בטן. תודה.

כן אם כי לא שכיח

27/01/2014 | 16:35 | מאת: הלן

שלום ד"ר בבדיקה נמצא במעי הדק: לולאות ג'אג'ונום נראות מעט מורחבות עם עיבוי דופן קל וואלוולות, ללא סימני חסימה. לולאות אילאום נראות תקינות ללא עיבוי או רירית. השומן המזנטריאלי נראה שמור ללא עדות לקשרי לימפה מוגדלים או פגמי מילוי בתוך הדם. בהתרשמות כותב הרופא: הרחבה דיפוזית קלה ועיבוי דופן ורירית קלים בלולאות ג'אג'ונום, ממצאים אלו אינם ספציפיים ויכולים להתאים בין היתר למחלת הצליאק. מה משמעות הדבר? תודה.

כמו שכתוב - ממצא לא ספציפי וצריך לראות את מכלול התלונות על מנת להחליט אם הממצאים מצריכים המשך בירור או לא.

27/01/2014 | 12:35 | מאת: יגאל

שלום רב.אני חולה קרוהן אחרי 2 ניתוחים גדולים.בניתוח הראשון לפני 12 שנה,נכרת לי הג'ג'ונום,ועוד מטר מעי דק שהיה מורחב מאד 14 סמ!!!בקוטר.לפני שנה וחצי נותחתי,עקב פיסטולה בטרמינל אילאום,וחסימה מוחלטת.כעת נותרתי עם מטר מעי דק.לאחרונה בבדיקת u.s "התעבות דופן המעי ב 70 עד 100 ממ בלולאה במרכז הבטן.אני מטופל ביומירה,40 מג בשבוע.וניזון בעיקר ממודולן.לפי הממצאים,רציתי לדעת אם אפשר להמנע מניתוח,שיוביל אותי לחיים עם t.p.n.שזה התסריט הכי מבהיל שעולה בדעתי.אני בן 50.ונמצא בהתלבטות קשה אם יש טעם להמשיך..אנה עצתכם.

27/01/2014 | 14:37 | מאת: גג

תיהיה חזק ה' יעזור לך

26/01/2014 | 18:38 | מאת: כואב

שלום, אני בן 38 וכבר הרבה שנים סובל מ"כאבי רעב". הכוונה שאם אני לא אוכל בזמן ונייה מאוד רעב לעתים מתפתח כאב מציק מתחת לצלע הימנית התחתונה שיכול להמשך שעות (גם לאחר שכבר אכלתי). רופא אחת אמרה לי שאני פשוט סובל מ"כאבי רעב" ואין מה לעשות. כאשר עברתי רופא, הרופא החדשה שלחה אותי לבדיקות דם, שתן, צואה ואקו, אך לא היו שום ממצאים. באמת קיימת תופעה כזו של אנשים שפשוט כואב להם אם הם לא אוכלים בזמן? תודה!

כדאי לבדוק בדיקת נשיפה להליקובקטר פילורי ואולי לשקול ביצוע גסטרוסקופיה

04/02/2014 | 00:39 | מאת: כואב

ולא מצוא כלום...

26/01/2014 | 15:51 | מאת: מיכל

שלום ד"ר ליכטנשטיין. אני חולת קוליטיס. הייתי בהפוגה ארוכה מספר שנים עם התלקחויות מעטות וקצרות שלרוב השתלטתי עליהן באמצעות שינוי תזונתי. איני נוטלת טיפול תרופתי בשל תגובה אלרגית לרפסאל. בשבועות האחרונים אני סובלת מהתלקחות שונה: אין לי הרבה יציאות במהלך היום אלא יציאה אחת כואבת במיוחד (עד כדי תחושת עילפון) בבוקר, ואולי עוד אחת במהלך היום. אין כמעט כאבי בטן, אולם לאחר היציאות אני חלשה מאוד וסובלת מכאבים חזקים בחלק הגוף התחתון כולו, כולל רגליים. היציאות מלוות בדימום מאסיבי. שינוי תזונתי לא עזר הפעם - אני מרגישה שזה לא משנה מה אני מכניסה לגוף, בבוקר אני סובלת מאוד. האם יתכן שמדובר במשהו אחר? לציין כי רזיתי מאוד, בעיקר כתוצאה מרצון לצמצם סבל ומכאן צמצום בכמויות האוכל. תודה רבה לך מיכל

בשבועות האחרונים אני סובלת מהתלקחות שונה: אין לי הרבה יציאות במהלך היום אלא יציאה אחת כואבת במיוחד (עד כדי תחושת עילפון) בבוקר, ואולי עוד אחת במהלך היום. אין כמעט כאבי בטן, אולם לאחר היציאות אני חלשה מאוד וסובלת מכאבים חזקים בחלק הגוף התחתון כולו, כולל רגליים. -- אלה תסמינים שאופייניים לתסמונת מעי רגיז יותר מאשר להתלקחות דלקת מעי היציאות מלוות בדימום מאסיבי -- דמם מחייב בירור אנדוסקופי שינוי תזונתי לא עזר הפעם - אני מרגישה שזה לא משנה מה אני מכניסה לגוף, בבוקר אני סובלת מאוד -- אני מבין האם יתכן שמדובר במשהו אחר? -- כן לציין כי רזיתי מאוד, בעיקר כתוצאה מרצון לצמצם סבל ומכאן צמצום בכמויות האוכל -- מיכל, את צריכה קולונוסקופיה ויעוץ במרפאה

24/01/2014 | 23:13 | מאת: Sharon

שלום רב, אני בן 30 ללא מחלות ולא נוטל תרופות בריא בדרך כלל וסובל מתסמינים של מעי רגיז, רפלוקס ומתחושות לא טובות בעיקר אחרי אכילה. תחושות כמו נטייה להזעה בקלות, תחושת אי רוגע והחמרה בנזלת אלרגית ובאלרגיה של לחמית העין שכאמור התסמינים מוחמרים בעיקר לאחר אכילה. לפני כשנתיים נמצא אצלי חיידק הליקובקטר פילורי וטופלתי בטיפול קו ראשון המקובל אך שביצעתי בדיקת נשיפה לפני כחודשיים שוב נמצא אצלי החיידק ונראה שהטיפול שקיבלתי שכלל אנטיביוטיקה ועוד כמה תרופות למשך 14 יום לא עזר. רופא גסטרו שלח אותי למספר בדיקות דם בהם צליאק סקרין ורגישות ללקטוז והמליץ על טיפול של אומפרדקס פעמיים ביום ולאחר חודשיים כדור אחד של נקסיום ביום. כשביקשתי לטפל בחיידק הוצע לי טיפול טבניק יחד עם מוקסיפן ועוד כדור שלא זוכר את שמו למשך 10 ימים. כשחזרתי עם זה לרופא משפחה רופא המשפחה המליץ לי לא לקחת את הטיפול למשך 10 יום בגלל שזה לא מומלץ והעדיף לי להישאר עם החיידק ועוד אמר שתרופת טבניק לא בסל ועולה כמה מאות שקלים. שאלתי היא האם מומלץ לי לוותר על הטיפול להכחדת החיידק או שלא? האם יש קשר בין הליקובקטר פילורי לבין רפלוקס (תחושת שריפה באזור החזה לאחר אכילה כשאני בשכיבה) שממנו אני סובל ושמפריע לי מאוד? תודה רבה מראש.

התלונות שלך והרפלוקס לא קשורים לחיידק ההליקובקטר . בדכ מקובל לנסות טיפול בטבניק כקו שלישי ואחרון לחיסול החיידק , אבל צודק הרופא המטפל שזו לא חובה ואפשר גם לשקול לעזוב אותו לנפשו.

24/01/2014 | 06:57 | מאת: dana

בסד שלום. אני צריכה לקבל זריקות תירוגין לפני טיפול ביוד רדיואקטיבי אחרי כריתה מלאה של הבלוטה עקב סרטן פפילרי. האם יש איזו שהיא בעיה עם הזריקות וקרוהן ואימורן? אודה על תשובתכם

כן ולא: 1. אין בעיה לקבל זריקות יוד - וזאת למרות מחלת הקרוה'ן ולמרות הטיפול באימורן 2. יש בעיה מסויימת להמשיך טיפול באימורן למטופלת עם מחלה ממארת (כמו שאת בלוטת מגן במקרה שלך) - כאן אין פתרונות אוניברסליים, כל מקרה לגופו של העניין. מציע לפנות בשאלה זאת למומחה במחלת מעי דלקתית באחד המרכזים הרפואיים

25/01/2014 | 18:43 | מאת: dana

תודה על התשובה. האם אתם מכירים מקרים של חולי קרוהן שנוטלים אימורן וחלו בסרטן בלוטת התריס וחלו במחלה ממארת? האם מופיע בספרי הרפואה ומה הסבירות? תודב

23/01/2014 | 19:00 | מאת: מיכאלה

לרופאים היקרים שלום וברכה !! אני כבת 50+ , אובחנתי לפני 6 שנים כחולת קרהן ויש לציין שהמחלה שלי מופיעה אך ורק ככאבי בטן.לאחרונה החמרה ( 2 אישפוזים).רפסאל לא עוזר,אימורן הצליח לגרום לי לדלקת בלבלב. הרופא המליץ לי על זריקות תת עוריו-יומרה. האם זה נכון להתחיל עם זה ?? נגמרו הטיפולים דרך הפה ?? תודה

1. דלקת לבלב כתוצאה מטיפול באימורן היא תופעה אלרגית. את עלולה - ברמת ודאות גבוהה מאוד - להגיב בתגובה דומה גם לתרופה אחרת - פורינתול. לכן, על פניו, העצה נכונה - אם לא ניתן למנוע התלקחויות בעזרת כדורים - צריך להתקדם לתרופות מסוג אחר (זריקות הומירה או עירוי רמיקייד). 2. את מתארת כאב בטן בלבד, ללא תסמינים אחרים של דלקת. במקרה שלך חשוב מאוד להבדיל בין התלקחות דלקתית אמיתית לבין כאב בטן מסיבות אחרות (תסמונת מעי רגיז, הצטלקויות של מעי, ריבוי חיידקים במעי דק, תת-ספיגה של מזונות, עוד 1001 סיבות). תרופות אנטי-דלקתיות לא תעזורנה לנ"ל, צריך פתרונות אחרים. האם יש לך סמני דלקת בבדיקות דם? בבדיקות צואה? ממצאים שתומכים בדלקת בקולונוסקופיה?

24/01/2014 | 18:02 | מאת: מיכאלה

לרופא היקר !! מעניין שאתה מעיר את מה שאתה מעיר.בכל הפעמים שהתאשפזתי לא היו אף סימי דלקת,הבדיקות+הצילומים היו תקינים ואישפזו אותי בגלל כאבים. אבחנת ה"קרהן" נעשתה לפני כמה שנים עם ההערה " חשד לקורהן" ומאז אני מתוייגת ככזאת.כל הפרמטרים תקינים כאמור ,גם הסי.טי.ובכל זאת יש נגעים במעי והביופסיות מצביעות על דלקת. שאלתי היא : האם קרוהן יכול להופיע רק ככאבים עם פרמטרים תקינים או שאולי יש פה פספוס נוראי ???? אשמח לחוות דעת. שאלה אחרונה : הכאבים הם איומים ,איזה עוד סיבות יש לכך???? תודה.

23/01/2014 | 12:55 | מאת: שוש

בת 55. עברתי צנתור וירטואלי תקין. היה שם ממצא: הודגמה טבעת בפונדוס הקיבה. מה המשמעות?

טבעת של ניתוח בעבר? טבעת שבלעת בטעות ? צריך לברר ואין לי פרטים מספקים .

24/01/2014 | 08:43 | מאת: שוש

לא עברתי ניתוח בעבר. לא זכור לי שבלעתי כלום. מה עושים

23/01/2014 | 11:35 | מאת: שירה

שלום, האם מותר לעשות בדיקת נשיפה לפרוקטוז בזמן המחזור החודשי? תודה

כן

שלום רב, אבקש את עזרתכם , נתבקשתי לעשות בדיקת נשיפה לאחר כאבי בטן חזקים , התוצאה HELICO.PYLORI - 18.65-מבינה שיש לי את החיידק אך מה שמטריד אותי בנוסף היא בדיקה נוספת שיצאה בערכים גבוהים - AMYLASE)B( - ערך 150 (שהנורמה 0 - 100) מה זה אומר , מודאגת נורא, מה המשמעות ?יש לי בדיקת רופא רק שבוע הבא , תודה

האמילזה הוא ברמה גבולית בסהכ אבל יכול לרמז לבעייה בדרכי מרה - אולי אבנים בכיס מרה . כדאי לעשות אולטראסאונד בטן . כמו כן אמילזה מוגבר יכול להיות חלק ממחלה ויראלית . תחזרי על הבדיקות כולל תפקודי כבד בעוד שבוע - שבועיים

22/01/2014 | 16:58 | מאת: ק

שלום רב אני מעוניינת לדעת האם יש ריח רע העולה דרך מערכת העיכול לפה מדוע זה קורה ? ומה הטיפול ? האם אני יכולה לזהות בעצמי וכיצד אם אכן יש לי ריח שעולה מהקיבה? רופא שיניים שלל בעיה רפואית אודה לכם אם תשיבו לי במהרה ק .

ריח רע שעולה הוא במקום ראשון מבעיות חניכיים . במידה והחנייכיים והשיניים תקינות אז קרוב לודאי הריח נובע מהצטברות של שיירי מזון בבסיס הלשון עמוק שעובר תסיסה עי חיידקים וזה מקור הריח . הדרך לפתור זאת היא עי גרגור מיי פה עמוק וצחצוח בסיס הלשון (יש מכשיר מיוחד)

22/01/2014 | 13:42 | מאת: רחל

שלום, אני בת 46. נוטלת קרדילוק ובונדורמין. לפני כחודשיים הרגשתי תחושת גוש בגרון. א.א.ג לא מצא ממצא בגרון וסבר שמדובר בריפולוקס. קיבלתי כדורים למשך חודש -אומפרה, עם שיפור קל מסויים. כעת מרגישה בעיקר אי נוחות ומעין "צביטות" באזור בטן עליונה/קיבה. כיצד ניתן לאשר את האבחנה שאכן מדובר בריפולוקס ולא בממצא אחר כמו דלקת/בקע וכד'? אגב, גם הפסקת מאכלים כגון שוקולד, קופאין, מטוגן- לא הועילו,כולל ירידה של 2 קילו במשקל.והאם יש בדיקות שאינן פולשניות לאבחון וטיפול? תודה

אפשר לעשות צילום בליעת בריום שיכול לאתר האם הבעייה קשורה לרפלוקס .

31/01/2014 | 10:42 | מאת: לילי

הי, אשמל לדעת אם משהו פתר את הבעיה אני חווה את אותו קושי בדיוק...

22/01/2014 | 10:10 | מאת: מירי

שלום לרופאים, חייבת התייעצות דחופה- אני רוצה לתאר מה אני מרגישה בשלושת השבועות האחרונים: 1. בבוקר כשאני שוכבת אם אני מעבירה יד באזור בטן עליונה- הבטן נפוחה, בולטת כלפי חוץ, וקשה. 2. יש לי בחילות כל הזמן שעוברות אם אני אוכלות משהו קטן (אין לי צרבות) 3. אם אני שותה, אפילו מעט מים מתחילות בחילות קשות 4. אחרי יציאה בשירותים הכאבים והבחילות מחמירות 5. אין לי עצירות ואין לי שילשולים 6. לפני כשמונה חודשים אובחן אצלי חיידק הליקובקטור בבדיקה חוזרת אחרי מספר חודשים הבדיקה יצאה תקינה. 7. תחושת עייפות קשה מאוד. אני בשבוע 9 להריון, מה שתיארתי למעלה היה בעבר אבל לא במימדים האלו, הייתי אצל רופא משפחה שאמר לי שאין טעם להפניה לרופא גסטרו כי לא ניתן לעשות שום דבר ושום בדיקה? איזה השפעה יהיה לזה על ההריון? אשמח לכיוון של מה הסיבה לכל הסימפטומים הנ"ל, מה ניתן לעשות במקרה שלי. תודה רבה רבה, מירי

אתחיל מהסוף - הרופאה שלך צודקת ואין טעם לבצע כל בדיקה פולשנית בזמן ההריון. התופעות נובעות מההריון ויחלפו בסוף השליש הראשון -תתאזרי בסבלנות

ביתי סיבלת כבר כמעט 10 שנים מבעיות מעיים. עד כה תמיד אמרו מעי רגיז. קבלנו חזרה בקיקות דם לקרוהן שהכניסו אותי ללחץ. ASCA IGA- 7.6 - בתוך הנורמה ASCA IGG - 38.6 גבוהה מהנורמה ( שהיא מקסימום 20! CRP- קטן מ- 0.5mg/dl Atypical pANCA - שלילי מה זה אומר? יש קרוהן? חמור? אודה אם אוכל לקבל תשובה.

זאת בדיקה שעוזרת להבדיל בין סוגים שונים של דלקת מעי - שימוש בה לצורך "אבחון" של מחלת קרוה'ן שגוי ולא מומלץ: לכל 1000 נבדקים עם ASCA חיובית יש חולה קרוה'ן אחד בלבד CRP יצא תקין וזה מאוד מרגיע

21/01/2014 | 17:58 | מאת: דרור

במשך כ 20 שנה סבלתי מפסטורה בשנה האחרונה ניגשתי לרופא מאחר והיה לי דימום בצואה מידי פעם. לאחר בדיקת גסטרו הרופא המליץ לפני כשנה לקחת רפאסאל 1 מילגרם 4 כדורים ביום . הדימום פסק אבל היו תופעות לוואי למשל הראיה הפכה למטושטשת. וזו בעיקר דאגתי. לפני כחודשים הפסקתי לקחת כדורים ( על דעת עצמי ) הדימום חזר ובגדול . אני רוצה לציין שזו תופעת הלוואי העיקרית אין לי שלשולים או יציאות מיוחדות

שלום דרור, במשך כ 20 שנה סבלתי מפסטורה -- פיסורה? פיסטולה? בשנה האחרונה ניגשתי לרופא מאחר והיה לי דימום בצואה מידי פעם. לאחר בדיקת גסטרו הרופא המליץ לפני כשנה לקחת רפאסאל 1 מילגרם 4 כדורים ביום שים לב, המינון הוא בגרמים הדימום פסק -- זה מעניין אבל היו תופעות לוואי למשל הראיה הפכה למטושטשת -- מוזר וזו בעיקר דאגתי -- ללא ספק צריך בירור לפני כחודשים הפסקתי לקחת כדורים ( על דעת עצמי ) הדימום חזר ובגדול -- אתה בטוח שהדמם הוא מפיסטרה (או פיסטולה?) ולא ממחלת מעי דלקתית? אני רוצה לציין שזו תופעת הלוואי העיקרית אין לי שלשולים או יציאות מיוחדות -- לפחות לא מוכרת לי תופעת לואי מסוג שאתה מתאר - מציע לפנות לבדיקה מקופה של רופא עיניים ושל נאורולוג

שלום לכולם, בצוני לשאול לגבי תופעה מעניינת. לפני כשנה וחצי אובחן אצלי צליאק ודאי בבדיקת גסטרוסקופיה. מאז אני בביקורים חוזרים ונשנים אצל מומחים בתחום בגלל תופעה מוזרה. בכל פעם שאני שומר על דיאטה ללא גלוטן, רמות הברזל שלי בדם צונחות. יתר על כן, כשראיתי שזה קורה ניסיתי לחזור לדיאטה רגילה והברזל עלה בחזרה לנורמה. כמה רופאים כבר אמרו לי שהם פשוט לא יודעים למה זה קורה. האם משהו נתקל בתופעה שכזו? שמע על מצב דומה? לפי מה שידוע לי המצב אמור להיות הפוך, כלומר הכל אמור להסתדר כששומרים על דיאטה.

אכן ממש לא הגיוני ובכל מקרה חשוב לשמור על דיאטה נטולת גלוטן ללא משחקים ואם חסר ברזל לבדוק גם במקומות אחרים כמו למשל מעי גס (קולונוסקופיה)

21/01/2014 | 15:22 | מאת: יוליה

שלום רב, אני בת 33, ילדתי לפני חצי שנה, בריאה וללא היסטוריה משפחתית של סרטן המעי הגס. לפני מספר חודשים התחלתי להבחין בדימום קל בזמן הניגוב. בבדיקה של פרוקטולוג התברר שאיני סובלת מטחורים חיצוניים או פנימיים. לכן הפנה אותי הפרוקטולוג לביצוע קולונוסקופיה ארוכה. חיכיתי כמעט חודשיים לתור לגסטרואנטרולוג ובינתיים איני מבחינה יותר בדימום בזמן ניגוב (רק לעיתים נדירות). הרופא בכל זאת קבע לי תור לקולונוסקופיה. אני לא מבינה האם זה הכרחי לבצע בדיקה בזו פולשנית על סמך הסימפטומים הנ"ל. אשמח לעצתך. בתודה מראש

לאור גילך הצעיר והעדר סיפור משפחתי אפשר להסתפק בקולונוסקופיה קצרה (סיגמואידוסקופיה)

21/01/2014 | 08:42 | מאת: רות

שלום רב, בעוד מס' ימים אערוך את הבדיקה. 1)במידה ויש לי בין 2-3 יציאות ביום באופן קבוע, האם הבדיקה השניה (איסוף דגימת צואה בפעם השניה) יהיה ביום למחרת או לאחר היציאה השניה באותו היום? 2) האם ההקפדה על אי אכילת פירות וירקות טריים צריכה להיות במשך שבוע או 3 ימים לפני הבדיקה? בתודה, רות

יש כל מיני ערכות בשוק ועלייך להסתכל בהוראות הכתובות של היצרן

21/01/2014 | 01:52 | מאת: הילה

בני בן חודש וחצי אובחן כסובל מריפלוקס סמוי. כאב בעת האכלה. ככל הנראה יש לו דלקת בוושט. האם טיפול בזנטק יחלים את הדלקת? אושצריך טיפול אחר? אנטיביוטיקה למשל?

20/01/2014 | 17:03 | מאת: אבי

שלום רב, אבי בן 88 בעבר הרחוק (1978)הוא אמר שהוא חושב שהיה לו סרטן המעי . בדף שהוצא לו בקופח רשום : tumour of abdomen - operated 1978 beilinson. cholecysectomy 1988 אשמח לדעת אילו בדיקות אני, בתור בנו בן ה 43 רצוי שאעשה . תודה אבי

תברר ברשומות איזה סרטן היה לו . או לחלופין להניח שהיה סרטן במעי הגס ואז עליך לעבור קולונוסקופיה בגיל 40

19/01/2014 | 20:17 | מאת: ר

שלום רב, אבקש לדעת כמה ימים לפני הבדיקה צריך להפסיק נטילת תרופות: אומפרדוקס וטבעפירין? בתודה מראש ר

22/01/2014 | 14:26 | מאת: ד

שבועיים

18/01/2014 | 17:28 | מאת: מעיין

שלום רב, מזה תקופה שאני סובלת מצרבות, בחילות, הקאות ומרגישה שהאוכל נתקע ולא יורד (בצרבות התחושה קשה יותר ולעיתים זה מגיע להקאות). הייתי אצל רופא משפחה, נעשו בדיקות דם-יצא תקין(היה חשש לצהבת). התחושות האלה באות והולכות... יש לי גם לעיתים צואה צהובה. אני בת 25 בריאה בדרך כלל, לא נוטלת כדורים (מלבד גלולות). האם יש טעם לפנות לרופא מומחה מעבר לרופא משפחה ??

31/01/2014 | 10:44 | מאת: לילי

אשמל לדעת אם משהו פתר את הבעיה אני חווה דברים דומים וכמוך - חרדתית. אפילו מאוד!

18/01/2014 | 15:23 | מאת: חזי

הגעתי כמה פעמים לרופאת המשפחה והתלוננתי על כאבים בפלג גוף עליון צד שמאל עליון. הרופאה שלחה אותי לבדיקות בינהם נשיפה, צואה, דם. הכל יצא שלילי.......... כשהכאבים ממש גברו התפנתי לבית חולים שם הרופא במיון עשה כמה בדיקות ונתן לי תרופה נגד צרבת שעזרו........חזרתי לרופאה וזו שלחה אותי לבדיקת לב שיצאה תקינה........ עכשיו אני עדיין עם כאבי צרבת..... יש לציין שבנוסף לצרבת סובל משלשולים. אני לא יודע מה לעשות כבר. זקוק לעזרתך,עצתך. תודה.

תמשיך עם הכדור לצרבת וקבע תור לגסטרואנטרולוג

18/01/2014 | 12:33 | מאת: אורי

שלום! רציתי לשאול מה קורה כאשר חולה פוחד לעשות גסטרוסקופיה ונרתע מהבדיקה=פחד מוות, הוא מעדיף לסבול ולמות מאשר לעשות את הבדיקה המפחידה והפולשנית הזאת... האם ישנה אופציות אחרות?האם אפשרי לעשות רק תבחין נשיפה, או כל בדיקה אחרת?

אפשר לעשות צילום בליעת בריום

18/01/2014 | 12:31 | מאת: אפרת

שלום, אני בחורה בריאה בת 27. לפני קצת פחות מחצי שנה אובחנה אצלי פיסורה חדה בפי הטבעת. הפיסורה הופיעה תקופה קצרה לאחר שהיה לי איזה וירוס שכלל שלשולים, אך סיכוי טוב שהושפעה גם ממצב של לחץ נפשי שחוויתי באותו זמן. טופלתי בניפדיפין במשך שלושה חודשים, שיניתי את התזונה שלי לחלוטין לדגנים מלאים בלבד, ירקות פירות והרבה שתייה. לקחתי גם סיבים תזונתיים כתוסף, הטיפול הביא להקלה אך לצערי לא לריפוי של הפיסורה. אציין שאני חווה כאבים חזקים מאוד אבל רק בזמן היציאות ובקושי במהלך היום. שמתי בצד את הטיפול של רפואה מערבית ולאחרונה התחלתי דיקור סיני (אחרי 7 טיפולים) אך גם עכשיו אין שיפור. מלבד הפיסורה אני בחורה בריאה, לעיתים רחוקות מופיע כאב בטן אחרי ארוחה ותחושה שהמעיים "עובדים", אני סובלת גם מגזים באופן קבוע. היציאות שלי סדירות (1-2 ביום), ללא עצירות או שלשולים (בעיקר בגלל התזונה המאוד מוקפדת שלי אני מניחה), לעיתים רחוקות חשה בחילה. חשה גם עייפות אבל מודה שקשה לי לעשות הפרדה בין תופעת לוואי לבין אורח החיים הדי לחוץ שלי.ג האם לדעתך קיימת סיבה לגשת לגסטרולוג ולבדוק האם יש חשש לקרוהן או כל מחלה אחרת?

וזאת ללא כל קשר לחשד לקרוה'ן

17/01/2014 | 15:48 | מאת: גיל

שלום, אני בן 30, חולה קרוהן כ-10 שנים, רוב הזמן סובל משלשולים אבל למזלי בינתיים זה מסתכם בזה. לפני כחצי שנה לקחת בודזון למשך שלושה חודשים והרגשתי מעולה, אך הרופא אמר שזה טיפול זמני בלבד והחזיר אותי לפנטסה. מאז, חזרו לי השלשולים בתדירות שמפריעה לי מאוד. אם הבעיה היא רק שלשולים (אין כאבי בטן חמורים כרגע), האם ניתן לקחת אימודיום באופן קבוע? ניסיתי השבוע וזה עזר, אני רק חושש מהשפעות בטווח הארוך. תודה

אימודיום טוב לארועי שילשול חדים. כלומר מחיידק או וירוס. אבל זה לא טוב למחלת מעי דלקתית כמו קרוהן, שבה גם אם השילשול ייעצר עדיין תהיה רירית מעי דלקתית וחולה ומחלה בסיסית לא מטופלת.לכן לא ממליצה לקחת את זה לקרוהן.

17/01/2014 | 14:34 | מאת: עדנה

שלום רב, אני בת 74.בשנה החולפת חוויתי 2 התקפי דיברטיקוליטיס(בינואר ושוב בדצמבר).משתדלת לעשות כל מה שהרופא המליץ-כולל אחרי הפעם השניה 1 כדור asacol, ומתפללת שלא יחזור התקף3... שאלתי אליך ד'ר- האם כדור זה יכול לעזור באמת?מונע? ושאלה שנייה האם מותר לעשות בבית תרגילי בטן קלים על השטיח - לא מכון כושר ולא הגזמה.אך כל דבר שקשור לבטן עכשיו - מפחיד אותי לצערי. תודה רבה , עדנה

אין בעיה עם תרגילי בטן. לגבי ASACOL הוא לא מוכר בהתוויה של מניעת דיברטיקוליטיס. זה נכון שיש רופאים שנותנים אותו למטרה זאת אבל זה לא הוכח ולא כתוב כטיפול למניעת דיברטיקוליטיס

16/01/2014 | 23:09 | מאת: אנונימית

שלום אני אתאר מה אני אוכלת במהלך כל היום כדי שתגיד/י לי אם לדעתכם זו הסיבה לכך שבסוף היום בלילה מתנפחת לי הבטן. אני בת 30 רזה מאוד וכל היום לא אוכלת כמעט כלום חות מביצה קשה בבוקר ועוד גמבה בצהרייםץ הרגלתי את עצמי לא לאכול כלום במהלך היום אבל שותה כ 8 כוסת מים. בערב אני מגיעה הביתה וכשאני מתחילה לאכול "נפתח " לי התאבון . בערב אני אוכלת בעיקר ירקות. והכמות היא: 4 קולורבי + 4 עגבניות + 3 פלפל ירוק. או קערה גדולה של כרובית מבולת + עגבניות . האם יכול להיות שהבטן נפוחה משום שאני צורכת יותר מידי סיבים במכה אחת ולא פורסת על פני כל היום? או שהבטן נפוחה בגלל שכל היום אני לא אוכלת כלום ורק בלילה אוכלת הכל בבת אחת. אנא אל תתנו לי תשובה שאני לא אוכלת בריא- אז זה אני יודעת, רק אשמח לשמוע האם בשל הצורה שבה אני אוכלת זו הסיבה לבטן הנפוחה- ואם כן אז מה עלי לעשות כדי להמנע מבטן נפוחה? תודה מראש

קודם כל אני דווקא מתרשמת לטובה מכמות המים שאת שותה. כל הכבוד. לגבי כמות הירקות אין ספק שמדובר בכמות גדולה של סיבים וחוץ מזה כרובית גורמת לגזים, אני מניחה שהכל ביחד גורם לתפיחות הזאת אך רפואה אינה מדע מדוייק ואני לא יכולה לתת לך מתכון "מנצח" שיחסל לחלוטין את התפיחות. ממליצה לפנות לדיאטנית בקופ"ח לקבל ייעוץ על דיאטה עם מזונות שאינם עושים גזים.

16/01/2014 | 22:57 | מאת: שוש

לפני 4-5 שנים קולונוסקופיה תקינה בגלל ריבוי יציאות בימים האחרונים דימום רקטלי ללא כאבים בזמן יציאה. האם יש צורך לחזור על קולונוסקופיה? קבעתי גם תור לכירורג. לא סובלת מטחורים בת 55

אם גם כירורג ישלול טחורים נראה כי שווה לחזור על הבדיקה כי בכל זאת עברו חמש שנים

16/01/2014 | 20:33 | מאת: תיקי

האם מכירים רופא מומחה לטיפול בחיידק קלוסטרידיום דיפיסיל

כל גסטרואנטרולוג מטפל בCD . אין מומחה ספציפי

16/01/2014 | 15:42 | מאת: ליאור

שלום , אני בת 18. בצעתי בדיקת סיגמואידוסקופיה הבדיקה הייתה תקינה אך בכל זאת הרופא לקח ביופסיות לבדוק האם קיים קוליטיס מיקרוסקופית אשר יכול להסביר את כאבי הבטן שלי ואת היציאות המרובות . רציתי לשאול מה הסיכויים שאכן יש לי קוליטיס מיקרוסקופית וכמו כן במידה ויש לי, האם ניתן בעזרת טיפול לגרום לכך שלא יהיה יותר קוליטיס מיקרוסקופית. תודה רבה

מיקרוסקופיק קוליטיס זאת מחלה ששכיחה יותר בנשים מבוגרות או יכולה להיות בתגובה לתרופות מסוימות. נראה כי הסיכוי שיש לך את זה הוא אפסי.

16/01/2014 | 13:21 | מאת: איטו

שלום אני בן 18 סובל מעצירויות בטן נפוחה ויציאות לעתים נדירות. פניתי לרופאת המשפחה והיא הפנתה אותי לתרבית שתן ותרבית צואה ששניהן יצאו תקינות. בנוסף הפנתה אותי למבחן נשיפה ולUS בטן. השאלה שלי לאור הממצאים, מה יכולה להיות הסיבה לעצירות אצלי ולבטן הנפוחה??

הבטן הנפוחה יכולה להיות מהעצירות עצמה. צריך לבדוק גם בלוטת תריס לראות שעובדת כמו שצריך, אחרת יכולה להיות עצירות. כמו כן צריך לעשות בירור לעצירות באמצעות TRANSIT TIME זמן מעבר הצואה במעי כדי להוכיח שאכן מדובר בעצירות ואז להתקדם בבירור.

16/01/2014 | 13:05 | מאת: חסוי

קיבלתי תשובות לבדיקת ובחלק מן התשובה רשומה המילה דיסטנציה פעמים רבות לרוב רשום "דיסטנציה טובה" ובחלק אחד "דיסטנציה לא טובה". מה המשמעות של המילה דיסטנציה ומה זה אומר?

דיסטנציה זה הרחבה או התנפחות. אני מניחה שמדובר בבדיקת CT או CT ENTEROGRAPHY. אז דיסטנציה טובה זה אומר שהמעי התנפח טוב ורואים טוב. ודיסטנציה לא טובה אומור שלא רואים טוב כי לא התנפח מספיק כדי לראות טוב את החלל ולפענח מה רואים.

16/01/2014 | 11:33 | מאת: מירית

בת 45 ובריאה לפני כשבוע הייתי מתוחה נפשית ותוך יום קיבלתי רפלוקס וצרבות מאז כבר שבוע אני ללא הטבה.וגם קשה לי לישון בלילה ישנה רק 3 שעות(יש לציין שכרגע אינני עצבנית ומתוחה יותר) אני קצת תוהה למה זה לא עובר?אני חוששת לקחת תרופות כלשהן כי אני סובלת מיובש בעיניים.האם ייתכן שזה מצב כרוני או שזה רק זמני? נ.ב.-עד היום לא סבלתי מעולם מצרבות.

לא ניתן לדעת עדיין אם זה כרוני או מצב חד. קחי לבינתיים כדור נגד צרבת מרופא המשפחה. התרופות לא אמורות לגרום יובש בעיניים

16/01/2014 | 09:43 | מאת: מעיין

שלום רב, לפני כחודש היו לי הקאות וצרבות, עשיתי בדיקות דם (מחשש לצבהת)- יצא תקין. לאחר כמה ימי מנוחה ו"דיאטה" חזרתי לעצמי לתקופה מסויימת. התחושה של הבחילות וההקאות חוזרת מדי פעם מלווה בצרבות ממש לא נעימות. אתמול היו לי כאבים בזמן בליעה (בושט?)שוב עם צרבות שרק החריפו את הכאבים. היום בבוקר קמתי ללא כאבים רק עם צרבות... אני מפחדת לאכול, כי הצרבות גורמות לי כבר להקיא (מעלות לי את האוכל). האם יספיק שאגש לבית מרקחת לקנות כדור נגד צרבות או שדרושה בדיקה מעבר לרופא המשפחה ? תודה

בתור התחלה נראה מספיק לגשת לבית מרקחת. אם יימשך להגיע בצורה מסודרת למרפאה.

17/01/2014 | 18:20 | מאת: מעיין

שלום, שכחתי לציין כי תקופה מסויימת יש לי גם צואה בהירה (נוטה לצהוב). האם זה קשור לבעיה ודורש בירור בהול ??? אני ממש חרדתית.