דיאטה אחרי התקפ דיברטיקוליטיס שני

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

08/12/2013 | 09:58 | מאת: עדנה

שלום רב,האם נכון שהיום ממליצים לחזור לתזונה מלאה(רבת סיבים)כבר אחרי שבוע ולא לחכות לפחות שבועיים (דלת סיבים)? מה לגבי כפית שמן זית על הלחם או בסלט - מותר?אסור? קיבלתי הדרכה בבי'ח אך לא הכל ברור. מטבעי אני שומרת על אוכל בריא,דל שומנים, לא אוכלת ג'אנק, ומבינה שבעצם אין קשר לזה שחטפתי התקף ראשון בינואר השנה ובשבוע שעבר אושפזתי בשל התקף שני וכמובן לוקחת אנטיבי' לפי המלצת הרופא.אני בת 73 ופתאום פוחדת מכל גרגיל של פרג על לחם לבן או בעוגה. שאלה אחרונה - מותר טבלית שוקולד מר פעם ביום? תודה רבה עדנה

אין בעיה עם כפית שמן וגם לא עם טבלית שוקולד. העיקרון המנחה בדיברטיקוליטיס הוא פשוט מניעה של עצירות. שלא תהיה עצירות - צואה קשה ואז אותה צואה תיתקע בסעיפים ותגרום לדלקת. לכן מומלצת שתיה מרובה, פירות וירקות כלומר סיבים שימנעו עצירות.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול