אולטראסאונד אנדוסקופי

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

14/12/2013 | 13:58 | מאת: הילה

שלום, אני בת 38 עם בעיות ממושכות מעל שנה באזור הקיבה. בבדיקת גסטרו נמצא פוליפ באזור הפרפילורי שבבדיקה ההיסטולוגית נאמר שהבדיקה תקינה. הרופא שלח אותי לעשות בדיקת us אנדוסקופי לבדיקת הממצא בקיבה ובדיקת הלבלב. האם בבדיקה זו יכולים לגלות תהליכים שלא רואים בגסטרוסקופיה כמו תהליכים סרטניים? אני חוששת מבעיות בלבלב .למה יכולים להתאים כאבים ממושכים בבטן השמאלית מתחת לצלעות (כאבים יומיומיים)? הבדיקה בעוד כמה חודשים. תודה.

במחידה ויש ממצא בקיבה הרי שהאולטראסאונד האנדוסקופי רואה את הממצא לעומק - וזה חשוב לאבחנה . בזמן שהמתמר בתוך הקיבה כבר מסתכלים על הלבלב

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול