בדיקת קולונוסקופיה ללא מלווה?

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

15/12/2013 | 08:48 | מאת: אל

קבעתי תור לבדיקה, אלא שאין לי מי שילווה אותי. במכון מסרבים לבצע את הבדיקה ללא מלווה. האם בגלל פרט טכני קטן אי אפשר לבצע את הבדיקה החשובה הזאת? (לפני מספר שנים עשו לי את הבדיקה הזאת ללא מלווה. מה השתנה?)

15/12/2013 | 23:30 | מאת: אבי

לפני בדיקת קולונוסקופיה מזריקים זריקה שהיא טשטוש. אסור לנהוג לבד, וקשה לחזור הביתה לבד. עקב כך מבקשים שיגיעו לבדיקה עם מלווה. בדיקת סיגמואיסקופיה, כלומר רק לחלק התחתון של המעי, היא ללא שום זריקה, לכן אין מגבלה להגיע לבד.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול