בעיית קיבה

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

07/12/2013 | 21:29 | מאת: Mm

שלום אני בת 32 בחורה רזה ללא בעיות קודמות בעיכול או בקיבה. בדרך כלל אוכלת מה שבא לי ללא הגבלות מסוימות אך בשבועות האחרונים היו לי בעיות של לחץ בבטן, גזים, אי סדירות ביציאות. חשבתי שזה בגלל משהו בתזונה אז ניסתי לאזן את התזונה שלי ולאכול דברים שמזרזים את חילוף החומרים ויותר בריאים אך כלום לא עזר . הבטן שלי מאוד מאוד נפוחה וכואבת עליתי במשקל מרגישה לחץ בבטן ובישבן גם כשיש לי יציאות אני מרגישה שלא התרוקנתי כראוי התיאבון ירד השתדלתי להפחית כמויות של אוכל אבל לא משנה מה אני אוכלת הבטן נפוחה מאוד גם אם רק שתיתי הבטן מתנפחת ( גם בבוקר לפני אוכל או שתייה)לקחתי תרופה בשם לבולק ואף יותר מהמינון שמותר הדבר זירז קצת יציאה אבל הבטן עדיין נפוחה ואני סובלת מגזים ומרגישה נפיחות וכמו מערבל בבטן התחושה שלי בגוף היא כאילו החילוף חומרים אצלי לא עובד בצורה תקינה כאילו מה שאני אוכלת לא מתעכל או שמתעכל באיטיות . מה אוכל לעשות ולאיזה רופא אני צריכה לפנות

את מתארת סוג של שינוי בהרגלי יציאה ואף עליה במשקל. מציעה לבדוק תפקודי בלוטת לריס TSH ולהגיע למרפאה גסטרואנתרולוגית בצורה מסודרת גם לגבי הנפיחות וגם כדי לשקול קולונוסקופיה לאור שינוי בהרגלי יציאה.

23/12/2013 | 08:54 | מאת: MM

ד"ר רחל גינגולד שלום, ראשית תודה על המענה לשאלתי אך ברצוני להוסיף שהמצב החמיר אני סובלת מכאבים בישבן וגירודים והבטן נפוחה עדיין , אני מרגישה כאילו העיכול הואט אצלי, פניתי לרופאת המשפחה והיא הפנתה לעשות בדיקת נשיפה לחיידק אך לא נראה לי שזו הבעיה , אשמח להמלצה האם אני צריכה גסטרולוג או פרוטולוג לטיפול בבעיה תודה

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול