פורום כאב

פורום זה סגור לשליחת הודעות חדשות.
פורום כאב ייתן מענה על כל הנושאים הקשורים לתחום הכאב : כאבי גב, כאבי ברכיים, כאבים בכתף, דלקת שרירים, דלקת חוליות, כאבי שרירים, שיגדון, דלקת פרקים שגרונית, דלקת פרקים ניוונית ועוד. מטרת הפורום הינה להעניק מידע ראשוני על אפשרויות הטיפול לכל סוג כאב שהינכם חווים. אנו מאחלים לכם גלישה מהנה בפורום.
1689 הודעות
1608 תשובות מומחה

מנהלי פורום כאב

23/10/2022 | 22:27 | מאת: יעקב

שלום רב, השתמשתי 3 שנים רצוף במדבקות BUTRANS 10 לכאבים כרוניים בהמלצת מרפאת כאב. לפני 4 חודשים הפסקתי את הטיפול בבת אחת לאחר שזה גרם לי לעצירות קשה מאוד ומאז מופיע לי כאבי ראש מידי פעם כאשר בשבוע האחרון כאבי הראש התבגברו מאוד והפכו לללחץ קבוע במרכז המצח ומתשפט לצדדי הרקות. האם יש קשר להפסקת המדבקות והאם זה תופעה נפוצה של גמילה מהמדבקות האלו? ואם כן, כמה זמן זה יכול להימשך ? תודה מראש

שלום רב, התסמינים שתארת הם לא ביטוי לגמילה מהמדבקה. סימני גמילה הם אחרים ומופיעים מיד אחרי הפסקה פתאומית עד לשבוע-שבועיים, ולא נמשכים 4 חודשים. ממליצה לפנות לרופא משפחה/רופא נוירולוג לצורך ברור. בברכה, ד"ר ריטה לקר מנהלת יחידת כאב

12/10/2022 | 04:16 | מאת: לאה

היי, שלום אני בת 33 רווקה יש לי כאבים חזקים בצד ימין למטה עשיתי בדיקות דם ו אולטרסאונד אמרו לי שהכול תקין, עדין הכאבים נמשכים כבר במשך חודש מה עליי לעשות?! זה ממש מדאיג אותי ומטריד אותי

13/10/2022 | 09:53 | מאת: פרופ' ליאוניד אידלמן

שלום רב, אכן, כאבי בטן דורשים התייחסות. צריך להמשיך מעקב רפואי. בברכה, פרופ' ליאוניד אידלמן מנהל מחלקת הרדמה

07/10/2022 | 21:20 | מאת: דפנה

שלום, כבר מספר חודשים שסובלת מכאב בשוק ובכף הרגל שמקורו כנראה בעמוד שידרה מותני. עשיתי mri ציינו בלט והיצרות בכמה חוליות. בנתיים קיבלתי 2 זריקות אפידורליות תחת שיקוף ועדיין הכאב קיים (בעיקר בכף הרגל). לפני ה mri הופנתי לבדיקת emg ולא עשיתי אותה, האם עדיין יש צורך? או שב mri רןאים מה שניתן לבחון ב emg? תודה

13/10/2022 | 09:54 | מאת: פרופ' ליאוניד אידלמן

שלום רב, בדיקת EMG בהחלט יכולה להוסיף לאבחון סיבת הכאבים ונזק עצבי. בברכה, פרופ' ליאוניד אידלמן מנהל מחלקת הרדמה

שלום דר. בת 33 בריאה ברקע. מזה שנה כאבים בידיים וגב עליון שנמצאים בבירור, ככל הנראה מקורם מהמקלעת הברכיאלית. רופא כאב הביא לי טרמדקס טיפות ואמר לקחת 20 טיפות 3 פעמים ביום. ביום הראשון לקחתי בבוקר 20 טיפות מעט מנומנמת הרגשתי אבל עזר לכאב, אחר צהריים שןב 20 טיפות, הרגשתי סחרחורת ובחילה. לא השלמתי למנה השלישית באותו היום. בלילה חשתי בקושי להירדם וגם כאשר נרדמתי הגןף העיר אותי כל פעפ מחדש במעין בהלה פתאומית. למחרת קמתי על גרד ביד. החלטתי להפחית מינון ל10 טיפות בבוקר, לקחתי ולא חשתי במשהו מוזר אך פחןת הקל על הכאב, אחהצ לקחתי 13 טיפות והיה בסדר, בלילה לקחתי 15 טיפות ואחרי שעה גרד בגוף, עייפות. נסיתי לישון אבל שוב כל הזמן הגוף העיר אותי בבהלה... אחרי 5 שעות מלקיחת התרופה הרגשתי שהידיים ןהרגליים רפויות ומעין חצי תחושה היה לי בהם והפה התייבש לי בצןרה קיצונית שאפילו 3 כןסות מים ששתיתי בהדרגה לא עזרו. חטפתי התקף חרדה ממצבי ובחילות. לא לקחתי שוב את התרופה. ביום שלאחר מכן לקח לי 12 שעות עד שחזרתי למצבי. לילה שלאחר מכן כבר יכלתי לישון רגיל, זה היה יממה אחרי התרופה האחרונה. שאלתי היא, האם אלו תופעות לוואי מסוכנןת או שבמידה והייתי מתחילה את התרופה בהדרגה, למשל 5 טיפות כפול 3 וכל יום לעלות בטיפה אז אפשרי יהיה להתגבר על התופעות? זו התרופה היחידה שעד כה עזרה לי לכאב אבל חוויתי חוויה מטרידה עם התופעות וחוששת למצבי. האם אכן אין לי סכנה באם אנסה טיפול הדרגתי? או שיש לי רגישות לתרןפה? תןדה

בן 35,נרשם לי הכדור הרגיל 100 מג, זה עשה לי תופעות כמו שתיארת, לחץ בחזה הרדמות היד השמאלית, אי יכולת לישון באמת, לפי מה שקראתי זה הורס את שנת ה REM, הרס לי את התיאבון, בכל מקרה ביקשתי לנסות את השחרור המושהה וזה עשה לי יותר גרוע, החלטתי לא להמשיך לקחת, מה גם שזו תרופה מאד ממכרת, אם משהו עושה תופעות כלכך קשות אולי לא כדאי לדחוף את הכח לגוף. זו רק דעתי תרגישי טוב ♥

28/09/2022 | 11:35 | מאת: פרופ' ליאוניד אידלמן

שלום רב, את מתארת תופעות מורכבות, שבהחלט יכולות להתפתח בנטילת טרמדקס. לפי התאור ניתן להבין שהגרד חלף תוך כדי נטילת התרופה ולא היו סימנים אחרים שיכולים להעיד על רגישות (אלרגיה). אם אין אלרגיה, תופעות אחרות אכן יכולות להיחלש עם הזמן במיוחד כשמתחילים עם מנה קטנה. בברכה, פרופ' ליאוניד אידלמן מנהל מחלקת הרדמה

שלום, בת 74 עם כאב עצום בשוק הרגל, בכף הרגל שמוקרן מעמוד שדרה מותני. לפני מספר ימים עברה הזרקה אפידורלית שנייה (ראשונה לפני 6 שבועות). מתי צפוי השיפור? כמה ימים אחרי הזריקה השנייה? תודה

28/09/2022 | 11:56 | מאת: פרופ' ליאוניד אידלמן

שלום רב, בדרך כלל, כעבור מספר ימים מתחילים להרגיש שיפור, זאת, במקרים שהזריקה הייתה יעילה. בברכה, פרופ' ליאוניד אידלמן מנהל מחלקת הרדמה

08/09/2022 | 17:56 | מאת: גברת רותת

פרופ' דר נכבדים,שאלתי בקשה, יש לי בכף רגל שמטל מידי פעם תחושת צמרמורת ורגל קופצת,נוירולוג ורופא עמוד שדרה אמרו שזה מעמוד שדרה,ברקע אותפרוזיס ודלקת פרקים,אמרו שלא צריך ניתוח,זה מלווה בקושי הליכה ועמידה,מה עושים?

12/09/2022 | 12:38 | מאת: פרופ' ליאוניד אידלמן

שלום רב, מהתיאור שלך לא ברור האם נעשתה בדיקת דימות (MRI) והאם האבחנה אושרה. אם הבעיה היא בעמוד השדרה, ותרגישי חולשה בשרירי הרגל או כאבים בלתי נסבלים, יש לשקול צורך בניתוח. בברכה, פרופ' ליאוניד אידלמן מנהל מחלקת הרדמה

07/09/2022 | 08:53 | מאת: דנה

שלום רב, אמא שלי בת 84 סובלת מכאבי כרוניים עקב בעיות אורטופדיות רבות (פריקת השתל במפרק לאחר החלפתו בפעם השנייה ) , אוסטאוארטריטיס בעוד מספר מפרקים נטלה זמן רב נורופן , יש לציין שמטופלת גם בווקטור ווקטור עקב לחץ דם . בבדיקות נמצא שקיימת ירידה בתפקודי הכליות . בשנה אחרונה משתמשת באופטלגין כדור עד שניים ביום ללא הטבה משמעותית . בעבר ניסתה טרמדול עם תופעות לוואי . איזו תרופה מומלצת ללא פגיעה משמעותית בכליות וללא תופעות לוואי קשות . תודה רבה

שלום רב, לאמך יש 2 גורמי סיכון: יתר לחץ דם וירידה בתפקודי כליות. לכן, לא ממליצה ליטול נורופן או תרופות מאותה המשפחה. לגבי טיפול תרופתי, לא ניתן לתת הנחיות בלי לראות תוצאות תפקודי כבד ובדיקה גופנית. יש תרופות שאפשר לתת, בתאום עם רופא המשפחה. טרמדול בשחרור מושהה יכול לעזור ולא להשפיע על לחץ הדם והכליות. כמובן, בתאום עם רופא המשפחה. בנוסף, אם יש פריקה של המפרק, יש בעיה מכנית כסיבה לכאב. ממליצה על טיפול בזריקת חסם עצבי במרפאת כאב. בברכה, ד"ר ריטה לקר מנהלת יחידת כאב

תודה

אני מטופל הסובל מכאבים כרוניים מפושטים בגוף , בין היתר פריצות דיסק צוואריות ,מותניות , CRPS מאובחן ברגל , פיברומיאלגיה ועוד מגוון רחב של אבחנות . נוטל פרקוסט במינון עד 60מג ליום ואוקסיקונטין עד 40מג ליום בנוסף מקבל ליריקה עד 600 מג ליום רוצה לדעת האם אפשר לשלב מדבקות פנטה. הכאב קיים שנים , ורק הולך ומתגבר ככל שעובר הזמן. אציין שאני מרותק לכיסא גלגלים. אודה לתשובתכם

שלום רב, פרקוסט הוא כדור עם השפעה לטווח קצר. אוקסיקונטין ומדבקת פנטה, בעלות השפעה לטווח ארוך. אי אפשר להשתמש יחד בשני אופיואידים שהשפעתם לטווח ארוך. אני ממליצה לפנות למרפאת כאב על מנת לעשות רוויזיה בכל התרופות אותן אתה נוטל, בעיקר האופיואידים. בברכה, ד"ר ריטה לקר מנהלת יחידת כאב

04/09/2022 | 21:16 | מאת: ישראל

שלום מטופל בקנאביס רפואי מינון thc 5 cbd 10, צריך לעבור זריקה תחת שיקוף לעצב צווארי כואב חומר מאלחש וסטרואידים. האם יש מניעה רפואית לעבור את הזריקה עקב הקנביס הרפואי או שלא קשור? תודה על ההתייחסות.

שלום רב, אין מניעה. בהצלחה בטיפול. בברכה, ד"ר ריטה לקר מנהלת יחידת כאב

03/09/2022 | 13:07 | מאת: יעל

שלום, רופא המליץ לי לקחת שמן cbd טהור למניעת מיגרנות וכאבי שרירים עקב פציעות של קרעים בשרירים. הבעיה היא שאני לוקחת 4 אריוס ביום לאורטיקריה ודקסילנט שזה כמו נקסיום לבקע וריפלוקס. 2 התרופות מצויינות כבעייתיות עם cbd כי יש אינטרקציה וזה יגרון להעלאת ריכוז התרופה בדם מה שעלול לגרום ליותר תופעות לוואי ואולי עוד סיכונים. האם יש דרך לפתור את זה? האם להוריד במינון התרופות יעזור? והאם עדיף להמנע ולא לקחת סיכונים? תודה רבה

שלום רב, עדיף להימנע ולא לקחת סיכונים. בברכה, ד"ר ריטה לקר מנהלת יחידת כאב

שלום רב בשנות ה30 בריאה בדכ. לפני שנה החלו כאבים ביד ימין לכל אורכה לאחר מתיחה אחורנית של היד. לאחר פיזיותרפיה של מתיחות שבןצעה 4 חודשים מתחילת הכאבים, עבר הכאב גם לצד שמאל ובנוסף כאבים בטרפז , אזור בית שחי מקדימה, אחורה ומעל החזה. הכאבים מוחמרים בהפעלת ידיים. אמ אר אי כתף, מרפק עמש תקינים. אי אמ גי תקין. בדיקות דם למחלות ראומטיות תקין. כרגע הרופאים מנחשים שזה ממקור עצבי ואולי מאזור לחץ במקלעת הבריאכלית. רןפא כאב הביא לי ליריקה. התחלתי לקחת 50 בערב. עד כה לקחתי יומיים. כאשר בשתי הפעמים קמתי בבוקר עם יד שמאל רדומה לגמרי. האם אני צריכה לדאןג מתופעת לוואי זו? האם זה משהו שחולף אחרי מספר ימים?. אני כבר לא מצליחה לתפקד בגלל הכאבים . האם להמשיך בכל זאת את התרופה? תודה

שלום רב, לפי התאור שלך, אין קשר בין ליריקה לרדימות ביד שמאל. ממליצה לבצע MRI עמ"ש צווארי ומקלעת ברכיאלית. בברכה, ד"ר ריטה לקר מנהלת יחידת כאב

29/08/2022 | 17:51 | מאת: לי2022

שלום רב, אני צריכה לעבור ניתוח קטן של הסרת ציפורן אני מאוד מפחדת מזריקות וכאב ברמה קיצונית .מה יכולה לקחת נגד כאב הזריקה לעצב ? ביררתי לגבי הרדמה מקומית לפני לווריד וזה עוד יותר מפחיד אותי

01/09/2022 | 12:21 | מאת: פרופ' ליאוניד אידלמן

שלום רב, לא ניתן לתת המלצה ספציפית לגבי תרופה מבלי לבצע בדיקה רפואית. תופעה של פחד ממחטים היא ידועה. רופא מרדים יכול לבצע הרדמה קצרה, לא דרך הווריד, אלא, באמצעות מסיכת פנים. בברכה, פרופ' ליאוניד אידלמן מנהל מחלקת הרדמה

בן 45, סובל למעלה משנתיים מבעיות במערכת השתן - כאבים , צריבות - אחרי התייעצות וטיפול אצל מספר אורולוגים שלא מוצאים חיידק או את הבעיה.יש כאבים כל הזמן ברמות שונות למעט בזמן שינה. יש חסימה ככל הנראה מערמונית ( למרות שיהא יחסית קטנה 20 סמ"ק). אנטיביוטיקה בעבר עזרה אבל אחרי זמן מה הכאבים חוזרים וקצת משתנים עם הזמן. כרגע הכאבים בעיקר בזמן עמידה ומעבר מישיבה לעמידה. יש הקלה בישיבה. האם זה יכול להיות עצב תפוס באזור הבטן התחתונה? Pinched nerev ? האם יש לכם הצעה אחרת לטיפול ?

29/08/2022 | 10:35 | מאת: פרופ' ליאוניד אידלמן

ראה תשובתי לשאלתך הקודמת.

22/08/2022 | 07:49 | מאת: משה כחן כהן

אשה בת 90 דלקת שוק קדמית תחתית ניתן לה מוסקול,לא ממש עוזר האם ניתן לשלב אופטלגין

29/08/2022 | 10:00 | מאת: פרופ' ליאוניד אידלמן

שלום רב, לא ניתן להמליץ על טיפול ספציפי בלי בדיקה רפואית. לציין, שישנם אנשים שרגישים לאופטלגין. בברכה, פרופ' ליאוניד אידלמן מנהל מחלקת הרדמה

18/08/2022 | 16:23 | מאת: נתי

מעוניין לדעת אילו בדיקות הדמיה יכולות לאבחן כאבים שיש לי בעורף הצוואר ובשכמות. יש לציין שהכאבים בעורף של הצוואר התחילו לפני כמה שנים לאחר שמישהו משך אותי מהצוואר והפיל אותי לקרקע. הכאבים בעורף הצוואר מאז מורגשים כל יום והכאבים באזור השכמות באים והולכים לסירוגין.

29/08/2022 | 10:28 | מאת: פרופ' ליאוניד אידלמן

שלום רב, על מנת להחליט על צורך בבדיקות עזר יש להיבדק על ידי רופא ולהבין איזה מקום בדיוק כואב ולאן זה מקרין. בברכה, פרופ' ליאוניד אידלמן מנהל מחלקת הרדמה

בעלי עשה זריקת אפידורל בגב למחרת היום הוא השתעל ונתפס לו הגב בצורה שהוא מתקשה לנשום או לזוז שאלתי האם מותר לו לעשות טיפול של אוסתאופט לשחרר את הגב התפוס או טיפול אחר כרגע הוא מרותק למיטה

29/08/2022 | 10:33 | מאת: פרופ' ליאוניד אידלמן

שלום רב, על מנת להחליט יש צורך בבדיקה רפואית, כדי להבין באיזה אזור בדיוק נובעים הכאבים החזקים. בברכה, פרופ' ליאוניד אידלמן מנהל מחלקת הרדמה

17/08/2022 | 14:05 | מאת: יובל שושן

אני רץ מרתון מזה 5 שנים. במהלך אחת הריצות נפצעתי בבטן התחתונה בצד שמאל. האבחנה הרשמית על ידי EMG היא רדיקולופתיה כרונית קלה. הכאב מקרין לי לרגל. הדמיות MRI עמוד שדרה מותני תקין. CT- תקין אולטראסאונד- בקע בלתי ישיר ודלקת באנדקטור לנגוס כמו כן אובחן מורטון נוירומה בכף הרגל. בנוסף אם אני עולה במשקל אז הכאב מתעצם וגורם לי לכאבים נוראיים, יובש בגרון , בטן מנופחת ולאיכות חיים ירודה. הייתי אצל כל הרופאים (אורתופדים, כירורגים, ראומטולוגים, פיזיותרפיה, אוסטואופתיה, כירופרקטיקה, רופא אלרגיה, אנדוקרינולוגים, מומחה ירכים וכ') וכלום לא פתר את הבעיה. האם מרפאת כאב יכולה לטפל בי?

29/08/2022 | 10:35 | מאת: פרופ' ליאוניד אידלמן

שלום רב, אני ממליץ לפנות למרפאת כאב ולהצטייד בכל המסמכים הרפואיים שנמצאים ברשותך. בברכה, פרופ' ליאוניד אידלמן מנהל מחלקת הרדמה

17/08/2022 | 13:29 | מאת: ויקטוריה

האם לחולה סיעודי מורכב עם פצעי לחץ,זונדה,טרכאוסטומי הגיוני שבאומדן כאב יהיה לא 0(ללא כאב בכלל)

17/08/2022 | 13:37 | מאת: פרופ' ליאוניד אידלמן

שלום רב, אומדן כאב נעשה על פי סרגל הכאב. המטופל אמור לסמן על הסרגל מה רמת הכאב שהוא חש מאפס עד עשר. אם הוא לא מסוגל לענות ולהגדיר רמת הכאב, אזי אי אפשר להעריך אותה במספרים. בברכה, פרופ' ליאוניד אידלמן מנהל מחלקת הרדמה

17/08/2022 | 13:42 | מאת: ויקטוריה

ברור, ברור שגם לפי כל הכלים שיש לנו לדעתי לא הגיוני שמטופל אינו כאוב בכלל, האם אני צודקת. כמובן זה לא אומר שהוא זקוק לטיפול התרופתי...

13/08/2022 | 17:37 | מאת: רוני

אני בת 44 וחליתי פעם שניה בקורונה הפעם השנייה אחרי שבוע החלמה התחילו לי כאבי שרירים רציני בעיקר בידיים רגלים וקרקפת זה בעיקר בבוקר וכשאני נחה אחרי זה מתחיל כאב בשרירים למי לפנות?איזה בדיקות צריך לעשות? תודה

15/08/2022 | 10:57 | מאת: פרופ' ליאוניד אידלמן

שלום רב, התופעה שאת מתארת אכן יכולה להיות קשורה לקורונה. ממליץ לפנות לרופא המשפחה ולבצע בדיקות. יש מקום לדון עם רופא המשפחה על צורך בייעוץ רופא עצבים (נוירולוג). בברכה, פרופ' ליאוניד אידלמן מנהל מחלקת הרדמה

12/08/2022 | 01:14 | מאת: טליה

לפני 5 שנים שברתי את עצם הזנב כתוצאה מנפילה .בצילום רואים שהכל תקין אבל מאז כואב לי מאוד בצד שמאל. אני מורחת וולטרן ועוזר מעט. האם יש טיפול שיכול לעזור ולהפחית את הכאב? קשה לי סבול מכאביל כל הזמן בשכיבה על הגב ובישיבה כואב לי. אני בת 34 ומפחדת להיכנס להיריון כי מי יודע איך אצליח לתפקד ככה.

15/08/2022 | 11:00 | מאת: פרופ' ליאוניד אידלמן

שלום רב, מציע לשקול עם רופא המשפחה האם יש מקום להפנייה לכירופרקט. בברכה, פרופ' ליאוניד אידלמן מנהל מחלקת הרדמה

04/08/2022 | 12:15 | מאת: אכטו

כואב לי מאוד הפין ואשחים הפין האדום מאוד מה עושים אני צריך להגיד לאבא שלי משהו

11/08/2022 | 11:25 | מאת: פרופ' ליאוניד אידלמן

שלום רב, אתה צריך להיבדק ללא דיחוי על ידי רופא אורולוג. בברכה, פרופ' ליאוניד אידלמן מנהל מחלקת הרדמה

היי מזה כחצי שנה אני סובלת מכל מיני תסמינים, אני בהליך בירור רפואי ארוך ללא פתרון לבעיה עד כה. התסמינים הולכים ומחמירים ולא פוחתים, אני מפחדת שמתפספס כאן משהו שיכל למנוע נזק גדול יותר. התלונות שלי הן עקביות והן : - בחילות (לא כל הזמן אבל אין חוקיות יום/לילה לפני או אחרי אוכל) ולעיתים סחרחורות או יותר נכון הרגשה של ניתוק, שאני נעלמת לשניה. - חולשה ועייפות - הרגשה של פעימות לב במנחים מסויימים. -כאב גב תחתון ובעצם הזנב , כאבי רגליים (כמו כאבי גדילה) - כאבים במפשעות (מקל עלי קצת לשבת בפיסוק רגליים) - כאבי צוואר אחורי ומתיחות באיזור הכתפיים והשכמות. ללא כשר לתנועה מסויימת או מאמץ. - לפעמים תחושה של צביטה על יד הטבור. - נקודה כואבת בצוואר (התחיל לפני כחודשיים) קרוב לחניכיים בצד ימין , ללא גוש. (רופא שיניים אומר שאולי זה בעקבות הדלקת בחניכיים שלי) אכתוב בקצרה עד כמה שאוכל על הרקע: הכל התחיל כשהייתי בתאילנד לרגל הירח דבש בתחילת פברואר, התחלתי להרגיש סחרחורות ובחילות , חשבתי שזה סוג של ורטיגו או מחלת ים בעקבות הטיסות והאטרקציות שעשינו. בתחילת מרץ נדבקתי בקורונה בתאילנד, קבלתי אותה מאוד מאוד קשה , דפיקות לב שעד היום ממשיכות כל הזמן, אני מרגישה דופק בגב, ברגליים רוב הזמן. הלכתי לרופאה לראשונה כשחשבתי שאני סובלת מדלקת בשתן, היה לי לחץ בבטן התחתונה ותכיפות בשתן, לפעמים זה היה יותר לחץ ללא שתן. (התחיל עוד בתאילנד) עשו לי בירור מקיף שערך חודשיים מבחינה גניקולוגית (פאפ, קולפוסקופיה ורופאים שונים), ללא ממצא. משם התקדמתי לבירור כירורגי, הופנתי לmri בבטן ללא ממצא משמעותי.במקביל ערכתי בירור אורתופדי, מצילום סיטי נצפה בלט דיסק בחוליות l4-l5 עם לחץ קל על המערכת העיצבית ההיקפית. בדיקות דם , הכל תקין ללא מדדי דלקת וללא דלקת באגן. אולטרסאונד כליות ומפשעות תקין -ללא אבנים וללא בקע. גסטרולוג בדק והפנה לבדיקת טפיל - נמצאה אמבה. כרגע אני מטופלת בפיזותרפיה -יש קצת הקלה על כאבי הרגליים, נתנו לי תרגליים שקשורים לחיזוק הירך והאגן. הפיזיותרפיסטית חושבת על בעיית צוואר ובעיית אגן שלא קשורות אחת לשניה , כמו כן אני מחכה לבירור נוירולוגי בהמלצתה. היא טוענת שיש לי כאב אבל אני עוברת את כל הבדיקות שלה בלי ממצא שמצביע על מקור הכאב בוודאות ולכן רוצה לשלול בעיה נוירולוגית. אני מחכה לבדיקת רופא כאב למרות שהפיזותרפיסטית שללה ורטיגו+ פיברומיאלגיה. אני יודעת שזה קצת מסורבל ואולי יש באמת דברים שלא קשורים בהכרח אחד לשני אבל אני מקווה שאוכל לקבל מכם אולי רעיון לכיוון בדיקה חדש שיביא לסוף הכאבים. מציינת שאני לא נוטה ללכת הרבה לרופאים ולא היפוכונדרית (מציינת עקב הבירור המקיף שאני עושה כרגע) תודה מראש!

31/07/2022 | 12:55 | מאת: פרופ' ליאוניד אידלמן

שלום רב, הצגת תמונה מורכבת של תסמינים רבים. לא ניתן להמליץ על כיוון ספציפי בלי בדיקה רפואית ועיון בכל תוצאות הבדיקות שמעשו עד כה. אני תקווה שהרופא במרפאת כאב יוכל להגיע למסקנה. בברכה, פרופ' ליאוניד אידלמן מנהל מחלקת הרדמה

18/07/2022 | 13:55 | מאת: רוסו

לשכב על הצד ( הרבה זמן) +לשבת על כסא בפוזיציה לוחצת - גורם לכאבי ביצים ?

21/07/2022 | 13:09 | מאת: פרופ' ליאוניד אידלמן

שלום רב, שכיבה על הצד בדרך כלל לא גורמת לכך. בישיבה יש למצוא תנוחה מתאימה. בברכה, פרופ' ליאוניד אידלמן מנהל מחלקת הרדמה

15/07/2022 | 20:47 | מאת: יעל

שלום, יש לי מיגרנה 24/7 כל יום. הפעם הראשונה שקיבלתי בוטוקס למיגרנה הכאב החמיר לרמה 10 לשבועיים וחצי ולא יכלתי לעמוד בזה. בשגרה אני שמה כובע קרח הרבה למיגרנה אז הרופא אמר שאסור שבועיים אחרי כובע קרח או לעסות את המקום כדי שהחומר לא ינדוד. מה ניתו לעשות בפעם הבאה לאחר ההזרקה? האם עירויי משככי כאבים יעזרו? כי משככי כאבים בכדורים לא עזרו. ואם כן, אעלו עירויים כדאי לעשןת? או האם ישנם כדורים חזקים שאפשר לקחת לכאב? תודה רבה

שלום רב, ממליצה לפנות למרפאת כאבי ראש. בברכה, ד"ר ריטה לקר מנהלת יחידת כאב

15/07/2022 | 10:59 | מאת: היצרות בצוואר - כאבים עזים (דלקת)

* לפי רופאים רבים , ניתוח לא ניתן לבצע משום שיכול לגרום לשיתוק ולפי תמונת צילום צווארי המקום מאוד מבולגן וחסר סדר . (היה ניתוח לפריצת דיסק בעבר ויש נכות) . בנוסף ייתכן ויש דלקת במקום מה שגורם להמון המון כאבים , בנוסף החוליות ממש מתנגשות אחת בשנייה ומרגישים את זה. כיצד אפשר לטפל בכאבים האלה ? כאבים שלא נותנים מנוחה , מלווים בלחץ על המקום , אציין שאין חוסר בתפקוד של היד , אלא רק כאבים בלתי פוסקים ששום כדור לא עוזר , האם יש טיפול נגד הדלקת שיעזור לכאב ? לאחר טיפולים הומאופתיה נאמר שיש דלקת בנוסף . תודה רבה

שלום רב, במקרים בהם משככי כאבים ופיזיותרפיה לא עוזרים, ההמלצה בדרך כלל היא לעבור לטיפול פולשני (לא ניתוחי) במסגרת מרפאת כאב. בברכה, ד"ר ריטה לקר מנהלת יחידת כאב

14/07/2022 | 17:14 | מאת: חנה

שלום, כבר חודש וחצי סובלת נכאב בשוק הרגל ממקור עמוד שדרה מותני. הכאב בלילה עצום (בשכיבה) ובמהלך היום קשה ללכת מרחקים. ניסיתי אטופן וארקוקסיה לא עזר. תור למרפאת כאב לזריקת אפידורל בעוד כחודש. האם עד אז מומלץ לקחת כדורי ליריקה (אורטופד רשם לי) ובמקביל גם אמר שהכאב יכול לחלוף מעצמו תוך כדי דיקור ופיזותרפיה. כיצס יודעים מתמ להפסיק את הליריקה?? שהרי אם הכדור מכדא את הכאב איך אדע שהעת להפסיק?

שלום רב, ליריקה יכולה לעזור לטיפול בכאב עצבי. ממליצה להפסיק ליריקה בהתאם להמלצה שתקבל מהרופא המטפל. בברכה, ד"ר ריטה לקר מנהלת יחידת כאב

10/07/2022 | 12:35 | מאת: הראל

מה הפתרון לכאבי בטן (לסירוגין) + שלשול כהה אם אני לא רוצה לעשות בדיקת צואה וזה קצת בהול

13/07/2022 | 13:58 | מאת: פרופ' ליאוניד אידלמן

שלום רב, אין מנוס מלעשות בדיקות כדי לאבחן מה הסיבה לכאבי הבטן. וגם חשוב לנסות להבין מתי מופיעים הכאבים, לאחר איזה אוכל וכו'. בברכה, פרופ' ליאוניד אידלמן מנהל מחלקת הרדמה

05/07/2022 | 16:23 | מאת: בנדי

אני חולה במיאלומה נפוצה זה 4.5 שנים. הגעתי עד קו טיפול ששי. עדיין אני סובל מדי יום מכאבים בכל הגוף זה כבר יותר משנה. עברתי בחודש שעבר בהדסה טיפול CAR-T ולשיכוך הכאבים קיבלתי 1000 מג אופטלגין נוזלי וכן 100 מג טרמדול נוזלי. מצאתי שאני בדרך כלל נזקק לשילוב הזה פעם אחת ביום. במקרים נדירים - פעמיים ביום. השאלה שלי, האם במינונים האלו יש סכנה שאתמכר לטרמדול. תודה למשיב/ה

שלום רב, טרמדול היא תרופה שאחד ממרכיביה הוא אופיאטים (סמים). בשימוש קבוע הגוף מפתח תלות בתרופה. דרך אגב, הגוף מפתח תלות גם בתרופות לאיזון לחץ דם ולאיזון סוכרת, לדוגמה. התמכרות היא תופעה אחרת. הגוף מפתח התמכרות כשנוטלים תרופה ללא המלצת רופא וללא צורך בטיפול בכאב. אם אתה נוטל את התרופה כפי שציינת, לא תהיה התמכרות, כן תהיה תלות. לכן, אם יהיה צורך בהפסקת הטרמדול, תתיעץ עם הרופא ועשה זאת בצורה הדרגתית. בברכה, ד"ר ריטה לקר מנהלת יחידת כאב

02/07/2022 | 08:27 | מאת: משה

שלום ד"ר, בן 37, בריא בדרך כלל. אחרי כחצי שנה של כאבים בגב התברר לי שיש לי שברים ישנים שטרם החלימו בצלעות 9 ו10. האם מותר לעשות תרגילי מתיחות או יוגה לאיזור? האם מגע בנקודה הכואבת יכול לעכב את ההחלמה? הכאבים ממש מקרינים לכל הגב העליון ומפריעים לתפקוד יומיומי. תודה.

04/07/2022 | 12:09 | מאת: פרופ' ליאוניד אידלמן

שלום רב, אם סיבת הכאבים היא אכן השברים בצלעות, ניתן לעשות מתיחות, כל זמן שאין כאב חזק. בברכה, פרופ' ליאוניד אידלמן מנהל מחלקת הרדמה

07/07/2022 | 12:05 | מאת: משה

שלום, תוצאות בדיקת מיפוי עצמות וצילום צלעות הן כדלקמן, מיפוי עצמות חד שלבי סריקה כל גופית. ומיפוי עצמות spect "הודגמו מוקדים קטנים של קליטה מוגברת קלה בטרזוס של כפות הרגליים, בסיס של בוהן ימין. קליטת חומר מעט לא אחידה בצלעות 8,9 משמאל מאחור. לא הודגמה קליטת חומר פתולוגית באזורים אחרים בשלד. ממצאים בכפות הרגליים יכולים להיות על רקע מאמץ, טנדיניטיס. ממצאים בצלעות קלים מאוד ולא חד משמעיים." צילום צלעות "משמאל בצלע 10 קיים רושם לפס לוצנטי עדין. בקצה בצלע 11 רושם לעיוות גרמי. שברים?" האם על סמך התוצאות האלו ניתן לקבוע אם ניתן לטפל באמצעות מתיחות ויוגה? תודה רבה.

30/06/2022 | 18:51 | מאת: ניסים

האם ניתן לקחת במקביל אנלדקס פלוס ביטרן 100?

שלום רב, אני מניחה שאתה מקבל אנלדקס לטיפול ביתר לחץ דם. תרופות ממשפחת הוולטרן לחולים הסובלים מיתר לחץ דם, ניתן לקחת אך ורק בהתייעצות עם הרופא המטפל או רופא כאב. במקרים מסוימים עלולה להיות החמרה בלחץ הדם. בברכה, ד"ר ריטה לקר מנהלת יחידת כאב

30/06/2022 | 17:40 | מאת: יוכבד

שלום לדר אני סובלת מליכן פלנוס בוולווה יש צריבות וכאבים כמו כן יש כאבים ברקטום צריבות שום משחה לא עוזרת האם יש אפשרות לקבל זריקה בבית כדי שאוכל לתפקד מונע ממני לצאת מהבית לרופאים לטיפולים סובלת גם מכאבים במעיים בשל עצירות קשה ואיטיות בעיכול בשל פרקינזון

04/07/2022 | 12:11 | מאת: פרופ' ליאוניד אידלמן

שלום רב, נושא ביקורי בית אינו במסגרת הפורום. בברכה, פרופ' ליאוניד אידלמן מנהל מחלקת הרדמה

שלום שמי : אביהו שולמן אני סובל ממספר פריצות דיסק לאורך עמוד השידרה . עקב כך אני סובל מכאב כרוני שכולל שרפה ברגליים או בידיים או בגב. מקלחת זה כאילו שאני מתקלח לאחר שנשרפתי בשמש. יש לי לעיתים גרד חזק בידיים . האצבעות בידיים אינם מתיישרות . אני מקבל נגד כאבים זה מספר שנים בוטרנס 15 ליריקה וסימבלטה. לאחרונה הומלץ לי ע י נוירולוג על קנביס במקום כל התרופות. כשהייתי אצל רופא כאב הוא אמר לי שבמידה וכואב לי למרות התרופות שאני מקבל הוא יכול להזריק לי אפידוראל. אני די מבולבל היות ושאני קורא את כל הכתבות על כל התרופות אני מבין שלכל תרופה ישנם תופעות לווי אחרות . אשמח לעזרתך בברכה אביהו

שלום רב, לא ניתן להמליץ על טיפול דרך האינטרנט. מציעה לחזור לייעוץ אצל רופא כאב ולדון על כל האופציות. בברכה, ד"ר ריטה לקר מנהלת יחידת כאב

בגלל שאני ישלי כאבים חיאב לעשן להרגיע אותי גם ונמשיך החיים ועבודה והקול יהיא מיסודר

הפנייה אינה במסגרת הפורום.

26/06/2022 | 05:10 | מאת: אביב

שלום פרופסור יש לי בעיה כרונית של אבנים בכליות. פעמיים ריסקו ושאבו אותן וכל פעם מופיעות חדשות. הכאב בלתי נסבל והוא יכול להופיע במשך יום שלם ואח''כ לפוג, או במשלך יומיים שלושה. וחוזר חלילה. בקיצור, הכדור היחידי שמפיג לי את הכאב זה טארגין 20 מג'. אני בד''כ לוקח אותו בממוצע פעם ביום [או פחות]. ברצוני לשאול אותך פרופסור: א. האם יש סיכון להתמכרות אם אני לוקח אותו בממוצע פעם ביום 20 מג'? ב. ואם מתמכרים [וכבר לא יעילים להפחתת הכאב] - ועקב כך אני אפסיק אותם למשך תקופה, [למשל - התנזרות מהם למשך חודש] האם לאחר ההתנזרות הם ימשיכו להיות פעילים שוב בחזרה? והגוף ''מאפס'' את עצמו כלפיהם מחדש? אודה מאוד לתשובתך על 2 הסעיפים ששאלתי. תודה רבה על תשובותיך פרופ' יקר. אביב

27/06/2022 | 12:07 | מאת: פרופ' ליאוניד אידלמן

שלום רב, אכן, יכולה להיות התמכרות לטרגין, לכן ההמלצה היא לגוון וליטול אותה לסירוגין, לשמור אותה למקרים בודדים של התקף כאבים עזים ולא ליטול אותה ברצף. במיוחד, עלולה להדאיג תופעה שמתבטאת בתלות יומיומית בטרגין ותלות בכמויות הולכות וגדלות. בברכה, פרופ' ליאוניד אידלמן מנהל מחלקת הרדמה

21/06/2022 | 00:07 | מאת: ליהי

שלום רב, האם זה נכון שלאדם שיש מיגרנות 24/7 כל יום ומינון גבוה של מגנזיום בתוסף לא עזר לו עירוי מגנזיום ולידוקאין רוב הסיכויים שלא יעזור או יעזור ממש קצת? מהי יעילות הטיפול במיגרנה?תודה

שלום רב, אין ספרות רפואית שתומכת בכך שלידוקאין+מגנזיום עוזרים לטיפול במיגרנה. בברכה, ד"ר ריטה לקר מנהלת יחידת כאב

21/06/2022 | 00:01 | מאת: שני

שלום, יש לי מיותפיה וכל מיני תנועות גורמות לי לעיתים בקלות למתיחות שריר(קרע דרגה 1). ברוב האזורים הכאב נסבל יחסית אך באזור בין הצוואר לכתף שם זה כאב ממש חזק ויש לי התקפים של כאב ברמה 10. לא ברור שם אם זה קרע קל בשריר או משהו בגיד כי לא שולחים אותי כבר לאולטרסאונד. הזרקת סטרואידים הבנתי שעלולה להחליש שרירים. האם יש משהו שאפשר להזריק שם שיעזור לי לעבור תקופה קשה של כשנה? או טיפול יותר פולשני? היה לי את אותו הכאב גם בצד ימיו באותו מיקום. שנה לקחה עד שנרגע אם כי לא עבר סופית. תודה רבה

שלום רב, טיפולים אפשריים הם חסם עצבי באזור ו/או צריבת עצב בעזרת גלי רדיו. טיפולים אלה מבוצעים במרפאת כאב. החלטה על הטיפול המתאים תיעשה לאחר בדיקה גופנית ועיון בבדיקות עזר. בברכה, ד"ר ריטה לקר מנהלת יחידת כאב

19/06/2022 | 15:02 | מאת: גליה

שלום רב.מזה 3 חודשים סובלת אני מזרמים ביד שמאל שרק הולכים וגוברים ומחולשה ביד וגם כאבים. האורטופד שלח אותי לבצע בדיקת emg ואשמח אם תסבירו לי את תוצאות הבדיקה: בבדיקת ncs תקינה. בבדיקת מחט סימני רדיקולופטיה c6 משמאל. תודה

שלום רב, הבדיקה מעידה על בעיה עצבית שנובעת מהשורשים שיוצאים מחוט השדרה הצווארי. צריך לשקול ביצוע MRI עמוד שדרה צווארי. בברכה, ד"ר ריטה לקר מנהלת יחידת כאב

שלום, אני סובלת מפיברומיאלגיה (וגם אנורקסיה, תת משקל כרוני, אוסטאופניה, חולשת שרירים, מיגרנה ועוד) וסובלת מכאבי כרוניים עד כדי כאבי תופת ובעיות שינה. מזה למעלה משנה שרופא כאב נתן לי אישור לנסות קנאביס. אני סובלת מתופעות לוואי של תרופות נגד כאב (למשל בחילות קשות לאחר זלדיאר וכו) ומשתדלת להשתמש בתרופות במינימום(מקבלת גם רילרט) ומודעת גם לתופעות לוואי נדירות שלהן, אך בכל פעם שאני קוראת על תופעות נדירות של קנאביס אני מתמלאת פחד ולא מנסה. אציין שאין לנו במשפחה הפרעות נפשיות (למעט האנורקסיה), אין טרשת נפוצה ועוד מחלות שקראתי עליהן, אך יש לאמי מחלת כלי דם (טרומבוציטופניה) ופחדתי לקרוא על תופעת לוואי בשם מחלת ברז'ה ואיסכמיה עד כריתת גפיים.. האם אלו תופעות של שימוש יומיומי בלבד? אני שואלת כי כמו בתרופות, אם אנסה קנביס לא אגע בזה מידי יום אלא רק בהתקפים של כאבים ולפי הצורך. השאלה אם די בכך כדי להוציא מכלל סכנה של איסכמיה ובעיות מהסוג הזה או שהן יכולות להיגרם גם בשימוש שאינו יומיומי אך ממושך. תודה רבה

שלום רב, לא ניתן לומר שלא יהיו תופעות לוואי וקשה לנבא גם בשימוש כרוני וגם בשימוש לפי הצורך. בברכה, ד"ר ריטה לקר מנהלת יחידת כאב

17/06/2022 | 02:06 | מאת: דור

הומלץ לי על ידי הפסיכאטר לקחת לוסטרל לאחר טיפול בציפרלקס עם השפעה נמוכה 1. אני סובל מדיכאון קל, חרדה כללית וחברתית עם התקפי חרדה/פאניקה, מחשבות טורדניות (ocd מתון) האם לוסטרל יעיל לכל אלו? 2. בנוסף, אני יש לי nf1, פיברומאלגיה מה שגרום לכאבים עצביים, כאבי גב וגפיים וכאבי ראש ומיגרנות האם לוסטרול יכול לעזור גם בתסמינים אלו?תודה רבה

שלום רב, לוסטרל זו תרופה פסיכיאטרית. לטיפול בכאב צריך להיעזר בתרופות אחרות. בברכה, ד"ר ריטה לקר מנהלת יחידת כאב

15/06/2022 | 22:18 | מאת: תומר

שלום, בן 37, מזה כ10 חודשים סובל מכאב בגב העליון ובנקודה מסוימת בצלעות שבמרכז הגב, בעיקר במגע. הכאב גם מקרין לגב העליון שלא רק במגע. זכור לי מקרה שקיבלתי מכה באיזור(קפיצה חזקה מאוד של בתי על האיזור) כירורג הפנה אותי לרנטגן צלעות והתוצאה הייתה: משמאל בצלע 10 קיים רושם לפס לוצנטי עדין, בקצה בצלע 11 רושם לעיוות גרמי. בוצעו עוד 2 צילומי רנטגן של עמוד שדרה גבי וכתף שיצאו תקינים. האם מדובר בשברים בצלעות? האם יכול להיות שתקופה כזו ארוכה השבר לא מחלים מעצמו? יש לציין שכל התקופה לא ידעתי שיש לי שברים בצלעות אז כל הזמן נגעתי באיזור, כולל מסאגים. האם זה יכול להיגרם ממחלה כלשהי ולא מחבלה? איזה בדיקות נוספות מומלץ לבצע, אם בכלל? מה הכוונה בעיוות גרמי? תודה מראש.

16/06/2022 | 12:20 | מאת: פרופ' ליאוניד אידלמן

שלום רב, המילה גרמי מתייחסת לשלד. בלי בדיקה לא ניתן להגיע לאבחנה. מהתיאור שלך גם לא ברור היכן בדיוק כואב. לפי תיאור של הצילום, יתכן שבר או סדק בצלע. במקרה זה, הכאב יכול להימשך שבועות ואף חודשים. לוקח זמן לאיחוי הצלע. במידה שהכאב לא חולף, הבדיקה הבאה היא CT של עמוד השדרה. בברכה, פרופ' ליאוניד אידלמן מנהל מחלקת הרדמה

16/06/2022 | 17:42 | מאת: תומר

תודה, איזה רופא כדאי לפגוש? כירורג או אורטופד?

03/06/2022 | 15:31 | מאת: לילי

שלום רב בשתי הכתפיים איבחנו לי קרעים 0.6 ו0.7 סובלת מכאבים בתנועה ובמנוחה עושה פיסיוטרפיה דיקור ועוד שאלתי היא איזה מהטיפולים מומלץ יותר לבעיה טיפול ביולוגי או גלי רדיו בברכה

שלום רב, כדי להחליט על טיפול ביולוגי צריך לפנות לרופא ראומטולוג. לטפל בכאב אפשר בעזרת חסם עצבי או גלי רדיו, החלטה על כך תתקבל על ידי רופא כאב. בברכה, ד"ר ריטה לקר מנהלת יחידת כאב

28/05/2022 | 15:39 | מאת: שירן שובל

שלום רב שמי שירן בת 39 בריאה .יש לי בעיה שחוזרת על עצמה שוב ושוב כל פעם שאני שוחה בבריכה יש לי מיגרנות חזקות מאוד שנמשכות עד היום למחרת. זה לא קורה לי שאני שוחה בים . ואציין שאני שחיינית וזה לא משהו שהיה לי כל חיי אבל לפחות ב3 שנים האחרונות סובלת מזה . בנוסף אתמול שתיתי גם יותר כי קראתי שאולי קשור להתייבשות ולא עזר . האם יש לכם רעיון ?כל כך מעצבן כי כל כך אוהבת לשחות אבל הכאב נוראי

02/06/2022 | 09:51 | מאת: פרופ' ליאוניד אידלמן

שלום רב, אני ממליץ לעבור בדיקה רפואית כדי להבין האם אכן מדובר במיגרנה. סיבה אחרת יכולה להיות חסימת מערות האף. יתכן כתגובה לחומרים שמוסיפים למים בבריכה (להבדיל ממי ים). בברכה, פרופ' ליאוניד אידלמן מנהל מחלקת הרדמה

03/09/2022 | 20:13 | מאת: שירן

תודה רבה

28/05/2022 | 13:32 | מאת: טל

אני סובלת מכאבים באגן ובצד הירך שורשי כף היד (אגודל) עקב שחיקת סחוס איזה מכשיר יעיל יותר לכאבים סוליו אלפא קיור פלוס או בי קיור לייזר?

שלום רב, אין ספרות רפואית שיכולה להוכיח שמכשיר זה או אחר עוזר. בברכה, ד"ר ריטה לקר מנהל יחידת כאב

28/05/2022 | 13:29 | מאת: טל

אני סובלת מכאבים באגן ובצד הירך שורשי כף היד (אגודל) עקב שחיקת סחוס איזה מכשיר יעיל יותר לכאבים סוליו אלפא קיור פלוס או בי קיור לייזר?

ראי תשובתי לשאלתך הקודמת.

24/05/2022 | 00:02 | מאת: מיכל

בן 62 בריא לםני יומיים התחילו לי כאבים ממש מתחת לצלע שמאל ,מרגיש כמו כאב של שריר האם יש מקום לדאגה?

31/05/2022 | 21:37 | מאת: מיכל

אחרי אולטרא סאונד בטן עליונה תקין אחר אקג אחרי צילום חזה וצלעות .הכל תקין

שלום רב, אם לא ידוע על סיפור של חבלה או על סיבוך ממחלה אחרת, יש לשלול את הדברים הבאים: 1. אירוע לבבי - יש לפנות לרופא המטפל, או אם הכאב חזק מאוד, לחדר מיון. 2. כאב עצבי 3. שלבקת חוגרת יש לפנות לרופא המטפל או לרופא כאב. בברכה, ד"ר ריטה לקר מנהלת יחידת כאב

12/06/2022 | 15:23 | מאת: לימור

ממליצה לך לנסות CBD, זה יכול לעזור לך עם הכאבים ואולי אף לזרז את ההחלמה. בכל אופן לא הייתי מזניחה את זה וממשיכה בטיפול קונבנציונלי

שבועים של כאב אקוטי רגל שמאל מתעוררת בלילה קשי בתנועה בעיקר מבך לקרסול .תורים הדמיה ולדלר רחוקים האם גשת למיון?

23/05/2022 | 10:47 | מאת: פרופ' ליאוניד אידלמן

שלום רב, אם יש קושי בתנועה, חולשת שרירים, יש לפנות לרופא ללא דיחוי. בברכה, פרופ' ליאוניד אידלמן מנהל מחלקת הרדמה

תודה על המענה המהיר .נגשתי לרופאה נתנה 3 ימים ברצף זריקות וולטרן לשריר שהקלו על הכאב כרגע הכל חזר לכאוב שלחה לדופלר תור בעוד שבועיים ותור להדמיתגב תחתון תור לעוד חודשיים בנתיים סבל מטורף.כאבים נרופתים,וספסטיות מטורפת המעירים משינה וממשיכים לאורך כ הבוקר האם ללכת לרופא ממה אחר ואם כן איזה או למיוון במצב הזה יעזרו?

22/05/2022 | 14:54 | מאת: מרים

כבר כמה ימים יש לי כאב באזור המותן לכיוון הגב בצד ימין. מה זה יכול להיות? תודה מראש על תשובתך. אני בארצות הברית ומספר הטלפון אמריקאי.

23/05/2022 | 10:50 | מאת: פרופ' ליאוניד אידלמן

שלום רב, על פי התיאור לא ניתן להגיע לאבחנה. יתכן שמדובר בכאב עצבי, יתכן שהכאב נובע מאברי הבטן. יש צורך בבדיקה. בברכה, פרופ' ליאוניד אידלמן מנהל מחלקת הרדמה

16/05/2022 | 23:52 | מאת: ויוי

האם למושתל כליה מותר לקבל זריקה תחת שיקוף ?קראטנין תקין ללא לחץ דם . וסוכר 98. לאחר שבר . ויש גם אוסטופורוזיס מהסטרואידים שנלקחו שנים רבות.

18/05/2022 | 13:17 | מאת: פרופ' ליאוניד אידלמן

שלום רב, כעקרון, אפשר. חשוב להתייחס לתפקוד הכליה ולתכנן הזרקה של חומר ניגוד בהתאם. בברכה, פרופ' ליאוניד אידלמן מנהל מחלקת הרדמה

20/05/2022 | 20:06 | מאת: ויוי

אפשר ללא חומר ניגוד? כמו ct?וmri?

14/05/2022 | 09:45 | מאת: הילה

יש לי כאבים כרוניים בשיכמה מזה שנתיים כאבים חזקים דוקרים ושורפים במשך כל היום. הייתי אצל רופאי עמוד שידרה צווארי שמצאו הצרות התעלה ולא לחץ על הדיסק. עברתי מרפאת כאב עם כל הטיפולים האפשריים וזריקות למינהן , לפני 5 ימים עשו לי זריקה אפידורלית שלא עזרה בנתיים רק הגביר את הכאב. אין לי לאן לפנות לאחר שניסיתי באמת הכל כירופרט, רופא כאב, רופא עמוד שידרה צווארי ורופא כתף. אני על כדורי ליריקה 600 ביום וכדורי שינה. האם יש איזשהו טיפול או עצה למי אני יכולה לפנות ומה לעשות?(mri i,ct גם עשיתי). אני מיואשת וממש רוצה לדעת אולי יש משהו אחר שהייתי צריכה לעשות כדי לפתור את הבעיה??? אשמח לתשובה תודה רבה

שלום רב, לא ניתן להשיב לשאלתך ללא בדיקה גופנית ועיון במסמכים רפואיים. בעקרון, יש הטבה בכאבים אחרי טיפול בגלי רדיו. בברכה, ד"ר ריטה לקר מנהלת יחידת כאב

שלום רב, תשובתי הקודמת נכתבה בטעות, בבקשה התעלמי ממנה. לגבי פנייתך, אני ממליצה לפנות לרופא כאב לקבלת חוות דעת שנייה. בברכה, ד"ר ריטה לקר מנהל יחידת כאב

11/05/2022 | 11:42 | מאת: אלון

שלום רב, בן 42 בריא בדר"כ. אני מתוכנן לעבור טיפול בעור (SMP micropigmentation) באיזור מצולק מאחורי הראש. משך הטיפול כ3-4 שעות, חד-פעמי. ניסיתי לעבור אותו עם אמלה 5% + טיפות אופטלגין ולא יכולתי לשאת את הכאב. שאלתי: - האם אפשר לקחת משכך כאבים חזק יותר, באופן חד-פעמי? איזה מומלץ? בפניה לרופא המשפחה. - האם אפשר לשלב עם אמלה 10%? באיזור של מאחורי הראש (מעל העורף).

18/05/2022 | 13:24 | מאת: פרופ' ליאוניד אידלמן

שלום רב, יש לתאם נטילת תרופות, לרבות, מריחת אמלה, לפני הפעולה, עם הרופא שיבצע את הפעולה. בברכה, פרופ' ליאוניד אידלמן מנהל מחלקת הרדמה

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 > ... 34