תופעות לוואי של טרמדקס, האם להמשיך

דיון מתוך פורום  כאב

24/09/2022 | 21:55 | מאת: שני

שלום דר. בת 33 בריאה ברקע. מזה שנה כאבים בידיים וגב עליון שנמצאים בבירור, ככל הנראה מקורם מהמקלעת הברכיאלית. רופא כאב הביא לי טרמדקס טיפות ואמר לקחת 20 טיפות 3 פעמים ביום. ביום הראשון לקחתי בבוקר 20 טיפות מעט מנומנמת הרגשתי אבל עזר לכאב, אחר צהריים שןב 20 טיפות, הרגשתי סחרחורת ובחילה. לא השלמתי למנה השלישית באותו היום. בלילה חשתי בקושי להירדם וגם כאשר נרדמתי הגןף העיר אותי כל פעפ מחדש במעין בהלה פתאומית. למחרת קמתי על גרד ביד. החלטתי להפחית מינון ל10 טיפות בבוקר, לקחתי ולא חשתי במשהו מוזר אך פחןת הקל על הכאב, אחהצ לקחתי 13 טיפות והיה בסדר, בלילה לקחתי 15 טיפות ואחרי שעה גרד בגוף, עייפות. נסיתי לישון אבל שוב כל הזמן הגוף העיר אותי בבהלה... אחרי 5 שעות מלקיחת התרופה הרגשתי שהידיים ןהרגליים רפויות ומעין חצי תחושה היה לי בהם והפה התייבש לי בצןרה קיצונית שאפילו 3 כןסות מים ששתיתי בהדרגה לא עזרו. חטפתי התקף חרדה ממצבי ובחילות. לא לקחתי שוב את התרופה. ביום שלאחר מכן לקח לי 12 שעות עד שחזרתי למצבי. לילה שלאחר מכן כבר יכלתי לישון רגיל, זה היה יממה אחרי התרופה האחרונה. שאלתי היא, האם אלו תופעות לוואי מסוכנןת או שבמידה והייתי מתחילה את התרופה בהדרגה, למשל 5 טיפות כפול 3 וכל יום לעלות בטיפה אז אפשרי יהיה להתגבר על התופעות? זו התרופה היחידה שעד כה עזרה לי לכאב אבל חוויתי חוויה מטרידה עם התופעות וחוששת למצבי. האם אכן אין לי סכנה באם אנסה טיפול הדרגתי? או שיש לי רגישות לתרןפה? תןדה

26/09/2022 | 10:43 | מאת: יעקב

בן 35,נרשם לי הכדור הרגיל 100 מג, זה עשה לי תופעות כמו שתיארת, לחץ בחזה הרדמות היד השמאלית, אי יכולת לישון באמת, לפי מה שקראתי זה הורס את שנת ה REM, הרס לי את התיאבון, בכל מקרה ביקשתי לנסות את השחרור המושהה וזה עשה לי יותר גרוע, החלטתי לא להמשיך לקחת, מה גם שזו תרופה מאד ממכרת, אם משהו עושה תופעות כלכך קשות אולי לא כדאי לדחוף את הכח לגוף. זו רק דעתי תרגישי טוב ♥

28/09/2022 | 11:35 | מאת: פרופ' ליאוניד אידלמן

שלום רב, את מתארת תופעות מורכבות, שבהחלט יכולות להתפתח בנטילת טרמדקס. לפי התאור ניתן להבין שהגרד חלף תוך כדי נטילת התרופה ולא היו סימנים אחרים שיכולים להעיד על רגישות (אלרגיה). אם אין אלרגיה, תופעות אחרות אכן יכולות להיחלש עם הזמן במיוחד כשמתחילים עם מנה קטנה. בברכה, פרופ' ליאוניד אידלמן מנהל מחלקת הרדמה

מנהלי פורום כאב