כאבים בכל הגוף בכל יום

דיון מתוך פורום  כאב

05/07/2022 | 16:23 | מאת: בנדי

אני חולה במיאלומה נפוצה זה 4.5 שנים. הגעתי עד קו טיפול ששי. עדיין אני סובל מדי יום מכאבים בכל הגוף זה כבר יותר משנה. עברתי בחודש שעבר בהדסה טיפול CAR-T ולשיכוך הכאבים קיבלתי 1000 מג אופטלגין נוזלי וכן 100 מג טרמדול נוזלי. מצאתי שאני בדרך כלל נזקק לשילוב הזה פעם אחת ביום. במקרים נדירים - פעמיים ביום. השאלה שלי, האם במינונים האלו יש סכנה שאתמכר לטרמדול. תודה למשיב/ה

שלום רב, טרמדול היא תרופה שאחד ממרכיביה הוא אופיאטים (סמים). בשימוש קבוע הגוף מפתח תלות בתרופה. דרך אגב, הגוף מפתח תלות גם בתרופות לאיזון לחץ דם ולאיזון סוכרת, לדוגמה. התמכרות היא תופעה אחרת. הגוף מפתח התמכרות כשנוטלים תרופה ללא המלצת רופא וללא צורך בטיפול בכאב. אם אתה נוטל את התרופה כפי שציינת, לא תהיה התמכרות, כן תהיה תלות. לכן, אם יהיה צורך בהפסקת הטרמדול, תתיעץ עם הרופא ועשה זאת בצורה הדרגתית. בברכה, ד"ר ריטה לקר מנהלת יחידת כאב

מנהלי פורום כאב