שאלה על אופיואיד טארגין

דיון מתוך פורום  כאב

26/06/2022 | 05:10 | מאת: אביב

שלום פרופסור יש לי בעיה כרונית של אבנים בכליות. פעמיים ריסקו ושאבו אותן וכל פעם מופיעות חדשות. הכאב בלתי נסבל והוא יכול להופיע במשך יום שלם ואח''כ לפוג, או במשלך יומיים שלושה. וחוזר חלילה. בקיצור, הכדור היחידי שמפיג לי את הכאב זה טארגין 20 מג'. אני בד''כ לוקח אותו בממוצע פעם ביום [או פחות]. ברצוני לשאול אותך פרופסור: א. האם יש סיכון להתמכרות אם אני לוקח אותו בממוצע פעם ביום 20 מג'? ב. ואם מתמכרים [וכבר לא יעילים להפחתת הכאב] - ועקב כך אני אפסיק אותם למשך תקופה, [למשל - התנזרות מהם למשך חודש] האם לאחר ההתנזרות הם ימשיכו להיות פעילים שוב בחזרה? והגוף ''מאפס'' את עצמו כלפיהם מחדש? אודה מאוד לתשובתך על 2 הסעיפים ששאלתי. תודה רבה על תשובותיך פרופ' יקר. אביב

27/06/2022 | 12:07 | מאת: פרופ' ליאוניד אידלמן

שלום רב, אכן, יכולה להיות התמכרות לטרגין, לכן ההמלצה היא לגוון וליטול אותה לסירוגין, לשמור אותה למקרים בודדים של התקף כאבים עזים ולא ליטול אותה ברצף. במיוחד, עלולה להדאיג תופעה שמתבטאת בתלות יומיומית בטרגין ותלות בכמויות הולכות וגדלות. בברכה, פרופ' ליאוניד אידלמן מנהל מחלקת הרדמה

מנהלי פורום כאב