אומדן כאב למטופל סיעודי מורכב

דיון מתוך פורום  כאב

17/08/2022 | 13:29 | מאת: ויקטוריה

האם לחולה סיעודי מורכב עם פצעי לחץ,זונדה,טרכאוסטומי הגיוני שבאומדן כאב יהיה לא 0(ללא כאב בכלל)

17/08/2022 | 13:37 | מאת: פרופ' ליאוניד אידלמן

שלום רב, אומדן כאב נעשה על פי סרגל הכאב. המטופל אמור לסמן על הסרגל מה רמת הכאב שהוא חש מאפס עד עשר. אם הוא לא מסוגל לענות ולהגדיר רמת הכאב, אזי אי אפשר להעריך אותה במספרים. בברכה, פרופ' ליאוניד אידלמן מנהל מחלקת הרדמה

17/08/2022 | 13:42 | מאת: ויקטוריה

ברור, ברור שגם לפי כל הכלים שיש לנו לדעתי לא הגיוני שמטופל אינו כאוב בכלל, האם אני צודקת. כמובן זה לא אומר שהוא זקוק לטיפול התרופתי...

מנהלי פורום כאב