תסמינים עיקביים ובעיה שעדיין לא נמצאה.

דיון מתוך פורום  כאב

28/07/2022 | 15:31 | מאת: חן

היי מזה כחצי שנה אני סובלת מכל מיני תסמינים, אני בהליך בירור רפואי ארוך ללא פתרון לבעיה עד כה. התסמינים הולכים ומחמירים ולא פוחתים, אני מפחדת שמתפספס כאן משהו שיכל למנוע נזק גדול יותר. התלונות שלי הן עקביות והן : - בחילות (לא כל הזמן אבל אין חוקיות יום/לילה לפני או אחרי אוכל) ולעיתים סחרחורות או יותר נכון הרגשה של ניתוק, שאני נעלמת לשניה. - חולשה ועייפות - הרגשה של פעימות לב במנחים מסויימים. -כאב גב תחתון ובעצם הזנב , כאבי רגליים (כמו כאבי גדילה) - כאבים במפשעות (מקל עלי קצת לשבת בפיסוק רגליים) - כאבי צוואר אחורי ומתיחות באיזור הכתפיים והשכמות. ללא כשר לתנועה מסויימת או מאמץ. - לפעמים תחושה של צביטה על יד הטבור. - נקודה כואבת בצוואר (התחיל לפני כחודשיים) קרוב לחניכיים בצד ימין , ללא גוש. (רופא שיניים אומר שאולי זה בעקבות הדלקת בחניכיים שלי) אכתוב בקצרה עד כמה שאוכל על הרקע: הכל התחיל כשהייתי בתאילנד לרגל הירח דבש בתחילת פברואר, התחלתי להרגיש סחרחורות ובחילות , חשבתי שזה סוג של ורטיגו או מחלת ים בעקבות הטיסות והאטרקציות שעשינו. בתחילת מרץ נדבקתי בקורונה בתאילנד, קבלתי אותה מאוד מאוד קשה , דפיקות לב שעד היום ממשיכות כל הזמן, אני מרגישה דופק בגב, ברגליים רוב הזמן. הלכתי לרופאה לראשונה כשחשבתי שאני סובלת מדלקת בשתן, היה לי לחץ בבטן התחתונה ותכיפות בשתן, לפעמים זה היה יותר לחץ ללא שתן. (התחיל עוד בתאילנד) עשו לי בירור מקיף שערך חודשיים מבחינה גניקולוגית (פאפ, קולפוסקופיה ורופאים שונים), ללא ממצא. משם התקדמתי לבירור כירורגי, הופנתי לmri בבטן ללא ממצא משמעותי.במקביל ערכתי בירור אורתופדי, מצילום סיטי נצפה בלט דיסק בחוליות l4-l5 עם לחץ קל על המערכת העיצבית ההיקפית. בדיקות דם , הכל תקין ללא מדדי דלקת וללא דלקת באגן. אולטרסאונד כליות ומפשעות תקין -ללא אבנים וללא בקע. גסטרולוג בדק והפנה לבדיקת טפיל - נמצאה אמבה. כרגע אני מטופלת בפיזותרפיה -יש קצת הקלה על כאבי הרגליים, נתנו לי תרגליים שקשורים לחיזוק הירך והאגן. הפיזיותרפיסטית חושבת על בעיית צוואר ובעיית אגן שלא קשורות אחת לשניה , כמו כן אני מחכה לבירור נוירולוגי בהמלצתה. היא טוענת שיש לי כאב אבל אני עוברת את כל הבדיקות שלה בלי ממצא שמצביע על מקור הכאב בוודאות ולכן רוצה לשלול בעיה נוירולוגית. אני מחכה לבדיקת רופא כאב למרות שהפיזותרפיסטית שללה ורטיגו+ פיברומיאלגיה. אני יודעת שזה קצת מסורבל ואולי יש באמת דברים שלא קשורים בהכרח אחד לשני אבל אני מקווה שאוכל לקבל מכם אולי רעיון לכיוון בדיקה חדש שיביא לסוף הכאבים. מציינת שאני לא נוטה ללכת הרבה לרופאים ולא היפוכונדרית (מציינת עקב הבירור המקיף שאני עושה כרגע) תודה מראש!

31/07/2022 | 12:55 | מאת: פרופ' ליאוניד אידלמן

שלום רב, הצגת תמונה מורכבת של תסמינים רבים. לא ניתן להמליץ על כיוון ספציפי בלי בדיקה רפואית ועיון בכל תוצאות הבדיקות שמעשו עד כה. אני תקווה שהרופא במרפאת כאב יוכל להגיע למסקנה. בברכה, פרופ' ליאוניד אידלמן מנהל מחלקת הרדמה

מנהלי פורום כאב