טיפול בשברים ישנים בצלעות

דיון מתוך פורום  כאב

02/07/2022 | 08:27 | מאת: משה

שלום ד"ר, בן 37, בריא בדרך כלל. אחרי כחצי שנה של כאבים בגב התברר לי שיש לי שברים ישנים שטרם החלימו בצלעות 9 ו10. האם מותר לעשות תרגילי מתיחות או יוגה לאיזור? האם מגע בנקודה הכואבת יכול לעכב את ההחלמה? הכאבים ממש מקרינים לכל הגב העליון ומפריעים לתפקוד יומיומי. תודה.

04/07/2022 | 12:09 | מאת: פרופ' ליאוניד אידלמן

שלום רב, אם סיבת הכאבים היא אכן השברים בצלעות, ניתן לעשות מתיחות, כל זמן שאין כאב חזק. בברכה, פרופ' ליאוניד אידלמן מנהל מחלקת הרדמה

07/07/2022 | 12:05 | מאת: משה

שלום, תוצאות בדיקת מיפוי עצמות וצילום צלעות הן כדלקמן, מיפוי עצמות חד שלבי סריקה כל גופית. ומיפוי עצמות spect "הודגמו מוקדים קטנים של קליטה מוגברת קלה בטרזוס של כפות הרגליים, בסיס של בוהן ימין. קליטת חומר מעט לא אחידה בצלעות 8,9 משמאל מאחור. לא הודגמה קליטת חומר פתולוגית באזורים אחרים בשלד. ממצאים בכפות הרגליים יכולים להיות על רקע מאמץ, טנדיניטיס. ממצאים בצלעות קלים מאוד ולא חד משמעיים." צילום צלעות "משמאל בצלע 10 קיים רושם לפס לוצנטי עדין. בקצה בצלע 11 רושם לעיוות גרמי. שברים?" האם על סמך התוצאות האלו ניתן לקבוע אם ניתן לטפל באמצעות מתיחות ויוגה? תודה רבה.

מנהלי פורום כאב