התמודדות עם כאב, קנביס ותופעות לוואי

דיון מתוך פורום  כאב

17/06/2022 | 15:17 | מאת: שירית

שלום, אני סובלת מפיברומיאלגיה (וגם אנורקסיה, תת משקל כרוני, אוסטאופניה, חולשת שרירים, מיגרנה ועוד) וסובלת מכאבי כרוניים עד כדי כאבי תופת ובעיות שינה. מזה למעלה משנה שרופא כאב נתן לי אישור לנסות קנאביס. אני סובלת מתופעות לוואי של תרופות נגד כאב (למשל בחילות קשות לאחר זלדיאר וכו) ומשתדלת להשתמש בתרופות במינימום(מקבלת גם רילרט) ומודעת גם לתופעות לוואי נדירות שלהן, אך בכל פעם שאני קוראת על תופעות נדירות של קנאביס אני מתמלאת פחד ולא מנסה. אציין שאין לנו במשפחה הפרעות נפשיות (למעט האנורקסיה), אין טרשת נפוצה ועוד מחלות שקראתי עליהן, אך יש לאמי מחלת כלי דם (טרומבוציטופניה) ופחדתי לקרוא על תופעת לוואי בשם מחלת ברז'ה ואיסכמיה עד כריתת גפיים.. האם אלו תופעות של שימוש יומיומי בלבד? אני שואלת כי כמו בתרופות, אם אנסה קנביס לא אגע בזה מידי יום אלא רק בהתקפים של כאבים ולפי הצורך. השאלה אם די בכך כדי להוציא מכלל סכנה של איסכמיה ובעיות מהסוג הזה או שהן יכולות להיגרם גם בשימוש שאינו יומיומי אך ממושך. תודה רבה

שלום רב, לא ניתן לומר שלא יהיו תופעות לוואי וקשה לנבא גם בשימוש כרוני וגם בשימוש לפי הצורך. בברכה, ד"ר ריטה לקר מנהלת יחידת כאב

מנהלי פורום כאב