כאבים משברים בצלעות קרוב לשנה

דיון מתוך פורום  כאב

15/06/2022 | 22:18 | מאת: תומר

שלום, בן 37, מזה כ10 חודשים סובל מכאב בגב העליון ובנקודה מסוימת בצלעות שבמרכז הגב, בעיקר במגע. הכאב גם מקרין לגב העליון שלא רק במגע. זכור לי מקרה שקיבלתי מכה באיזור(קפיצה חזקה מאוד של בתי על האיזור) כירורג הפנה אותי לרנטגן צלעות והתוצאה הייתה: משמאל בצלע 10 קיים רושם לפס לוצנטי עדין, בקצה בצלע 11 רושם לעיוות גרמי. בוצעו עוד 2 צילומי רנטגן של עמוד שדרה גבי וכתף שיצאו תקינים. האם מדובר בשברים בצלעות? האם יכול להיות שתקופה כזו ארוכה השבר לא מחלים מעצמו? יש לציין שכל התקופה לא ידעתי שיש לי שברים בצלעות אז כל הזמן נגעתי באיזור, כולל מסאגים. האם זה יכול להיגרם ממחלה כלשהי ולא מחבלה? איזה בדיקות נוספות מומלץ לבצע, אם בכלל? מה הכוונה בעיוות גרמי? תודה מראש.

16/06/2022 | 12:20 | מאת: פרופ' ליאוניד אידלמן

שלום רב, המילה גרמי מתייחסת לשלד. בלי בדיקה לא ניתן להגיע לאבחנה. מהתיאור שלך גם לא ברור היכן בדיוק כואב. לפי תיאור של הצילום, יתכן שבר או סדק בצלע. במקרה זה, הכאב יכול להימשך שבועות ואף חודשים. לוקח זמן לאיחוי הצלע. במידה שהכאב לא חולף, הבדיקה הבאה היא CT של עמוד השדרה. בברכה, פרופ' ליאוניד אידלמן מנהל מחלקת הרדמה

16/06/2022 | 17:42 | מאת: תומר

תודה, איזה רופא כדאי לפגוש? כירורג או אורטופד?

מנהלי פורום כאב