משכך כאבים לאיש בת 84

דיון מתוך פורום  כאב

07/09/2022 | 08:53 | מאת: דנה

שלום רב, אמא שלי בת 84 סובלת מכאבי כרוניים עקב בעיות אורטופדיות רבות (פריקת השתל במפרק לאחר החלפתו בפעם השנייה ) , אוסטאוארטריטיס בעוד מספר מפרקים נטלה זמן רב נורופן , יש לציין שמטופלת גם בווקטור ווקטור עקב לחץ דם . בבדיקות נמצא שקיימת ירידה בתפקודי הכליות . בשנה אחרונה משתמשת באופטלגין כדור עד שניים ביום ללא הטבה משמעותית . בעבר ניסתה טרמדול עם תופעות לוואי . איזו תרופה מומלצת ללא פגיעה משמעותית בכליות וללא תופעות לוואי קשות . תודה רבה

שלום רב, לאמך יש 2 גורמי סיכון: יתר לחץ דם וירידה בתפקודי כליות. לכן, לא ממליצה ליטול נורופן או תרופות מאותה המשפחה. לגבי טיפול תרופתי, לא ניתן לתת הנחיות בלי לראות תוצאות תפקודי כבד ובדיקה גופנית. יש תרופות שאפשר לתת, בתאום עם רופא המשפחה. טרמדול בשחרור מושהה יכול לעזור ולא להשפיע על לחץ הדם והכליות. כמובן, בתאום עם רופא המשפחה. בנוסף, אם יש פריקה של המפרק, יש בעיה מכנית כסיבה לכאב. ממליצה על טיפול בזריקת חסם עצבי במרפאת כאב. בברכה, ד"ר ריטה לקר מנהלת יחידת כאב

18/09/2022 | 12:30 | מאת: דנה

תודה

מנהלי פורום כאב