קלונקס או אסיוול מה ההבדל

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

03/01/2021 | 00:03 | מאת: מוטי

קלונקס או אסיוול דוקטור יש לי בעיה של חרדות רציתי לדעת מה ההבדל בן קלונקס ל אסיוול ומה יותר מומלץ מי שתיים .............. .. ...................................

11/01/2021 | 11:12 | מאת: מני

לחרדות מומלץ כדור נוגד חרדה, ולא כדור הרגעה כמו קלונקס ואסיוול שאינו מטפל ורק מפחית מעוצמת הסבל. הכדור הרגעה בסופו של דבר מפסיק להשפיע, דורש מינון יותר גבוה, וגורם לסבל רב שבהתמכרות אליו, או לחילופין- סבל רב מאוד שבגמילה ממנו. כשהחרדה עדיין ממש חזקה ומשתקת, אז בהחלט ניתן לשלב כדור הרגעה, אך כשהעוצמה של החרדה תרד לאחר מספר שבועות באמצעות הטיפול נוגד חרדה ורק בזכותו- יש להפסיק את הכדור הרגעה. בכל מקרה, קלונקס יותר ממכר אך יותר משפיע וחזק, כך שתלוי בחוזק ההפרעה. אם אני לא טועה, יש להם גם מנגנון קצת שונה ואסיוול מומלץ למקרים מאוד מסויימים, אף שאיני בטוח בזה בבירור וגם לא יודע לפרט בעניין. בהצלחה.

16/01/2021 | 16:52 | מאת: ד"ר יעקב חרמון

שלום שני הכדורים אינם מומלצים כטיפול אלא רק כליווי התחלתי של הטיפול. הם יוצרים תלות והתמכרות! כדאי לגשת לטיפול! בהצלחה!

מנהל פורום פסיכיאטריה