תרופה חדשה למני תענה בבקשה ....................

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

14/02/2021 | 03:26 | מאת: יעקב

האם התרופה cariprazine נכנסה לקופות החולים בארץ ולסל התרופות הממשלתי ? האם לתרופה הזאת תופעות לוואי יותר קשות מאינווגה ? מהו המינון השכיח של התרופה או אקוולנטי ל 6-9 מ"ג אינווגה ?

15/02/2021 | 10:35 | מאת: מני

התרופה נרשמה בארץ במאי 2020 ועוד לא נכנסה לסל הבריאות, ואינה קיימת בקופות החולים, אלא רק במספר סניפים ספציפיים של בתי מרקחת פרטיים/רשתות פארם (סופר פארם וכדומה). בנוגע לתופעות לוואי- התרופה הזו יותר בטוחה מאינווגה, כלומר- תופעות לוואי פחות קשות. 6-9 מיליגרם אינווגה שווה ערך כמדומני ל3-4.5 מיליגרם טבליית ריאגילה (cariprazine). התרופה מיובאת על ידי חברת דקסל. בהצלחה מרובה!

15/02/2021 | 14:54 | מאת: יעקב

שלום מני מהו מנגנון הפעולה של התרופה ? והאם היא משפרת תסמינים שליליים של הסכיזופרניה ? מני , אתה יודע כמה עולה התרופה , חפיסה של 30 כדורים ? תודה מני היקר !

15/02/2021 | 15:36 | מאת: מני

מנגנון: אגוניסט (ממריץ) לקולטני d2 ובעיקר d3 כשרמת הדופמין נמוכה, ואנטגוניסט (חוסם) להם כשרמת הדופמין יתר על המידה. פועל על החלק הקדמי של הראש, ולא על האחורי כתרופות אחרות, ובכך למעשה נמנעות תופעות לוואי הקשורות לתנועה. היא נמצאה יעילה גם לתסמינים שליליים, בשונה מכמעט כל תרופה אחרת שלא משפרת במידה מספיקה את תחום זה. השיפור בתסמינים שליליים נצפה לאחר חצי שנה של שימוש רצוף. אודות המחיר- איני יודע, יש להתקשר לסניף סופר פארם (או כל בית מרקחת אחר) ולשאול אם יש את התרופה הזאתי אצלם ומה מחירה. איני יודע היכן אתה גר כך שאני משאיר לך את העבודה... בהצלחה! :)

20/02/2021 | 19:01 | מאת: ד"ר יעקב חרמון

אכן נכון

מנהל פורום פסיכיאטריה