השמנת יתר עם ציפרלקס

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

20/01/2021 | 14:14 | מאת: יעל

שלום רב אני בת 34 סובלת מחרדות טופלתי בציפרלקס במשך 8 שנים במינון של 10 מ"ג עם הטבה.לאחרונה חלה נסיגה ועליתי במינון של 20 מ"ג עליתי במשקל של 10 ק"ג במשך 3 חודשים למרות תזונה נכונה ופעילות גופנית סדירה, האם ניתן לחזור למינון של 10 מ"ג?במידה ואעבור לטיפול בלוסטרל איך אני אמורה לשלב בין התרופות? בתודה מראש

20/01/2021 | 16:21 | מאת: מני

אענה רק על השאלה האחרונה- במעבר מציפרלקס ללוסטרל, לוקחים 15 מ״ג ציפרלקס יחד עם (בהפרשי שעות) 50 מיליגרם לוסטרל. לאחר מספר ימים, לוקחים 10 מ״ג ציפרלקס יחד עם 100 מ״ג לוסטרל. אחרי מספר ימים- 5 מיליגרם (חצי כדור) ציפרלקס ו150 לוסטרל. אח״כ, להוריד ציפרלקס ולהמשיך עם 150 לוסטרל. באם יש צורך בהמשך להעלות מינון, כמובן בהנחיית הפסיכיאטר המליאה (כל התהליך חייב להיות בהנחייתו המפורטת של הפסיכיאטר שאף יכול לשנות טיפה מכל מה שכתבתי לעיל באם הוא רואה צורך טיפולי בכך)- אזי שניתן לעלות עד למינון מקסימלי של לוסטרל, 200 מיליגרם, המקבילים ל20 מ״ג ציפרלקס ומאידך פחות משמינים. בהצלחה, כל טוב. מני

20/01/2021 | 22:50 | מאת: יעל לוי

תודה על התשובה.

23/01/2021 | 20:04 | מאת: ד"ר יעקב חרמון

שאלות רפואיות ספציפיות למטופל מסוים יש להפנות לרופא הפסיכיאטר המטפל!

מנהל פורום פסיכיאטריה