רגישות גבוהה לרמת ליתיום בדם

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

15/02/2021 | 18:03 | מאת: מודיעיני

אני מאובחן 9 שנים עם מניה דפרסיה, מצב יציב, לוקח רק ליתיום, ירדתי בהדרגה מ4 כדורים ל2 ורבע של 300 מ"ג ליום, המלצת פסיכיאטר לבדוק בהדרגה ירידה לגמרי, אני חושש מזה. שאלתי שכל שינוי קטן בדם משפיע מאוד לא לטובה, וגורם חולשה וחוזר תפקוד, המצב האופטימלי אצלי בבדיקת דם הוא 0.57 בערך, האם יש מה לעשות שלא כל שינוי קטן ברמת הליתיום בדם ישפיע

20/02/2021 | 16:31 | מאת: מני

לצערינו אין מה לעשות עם זה, מלבד לשנות לעיתים את מינון הליתיום בהתאם לרמה בדם. זהו הדבר היחיד שניתן לעשות בנידון, והוא עוזר, אף שהשינוי קשה לגוף כמובן אך יחסית בליתיום זה לא חמור כמו בכדורים פסיכיאטריים. בנוגע לשאלה (הסמויה) הראשונה, האם לרדת לגמרי מהכדורים - זאת לא אענה כי איני יודע ואשאיר לדוקטור של הפורום לענות. בהצלחה, מני.

רוב מקרי הפסקת הליטיום מביאים לחזרת ההתקף.. האם זה כדאי? בעקבותיו יגיע גם ההתקף הדכאוני.. כדאי למנוע הכל! בריאות שלמה!

מנהל פורום פסיכיאטריה