זיפרקסה וחיסון לקורונה

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

02/02/2021 | 14:26 | מאת: תמר

שלום. אני מאובחנת כ-סכיזופרנית ולוקחת זיפרקסה על בסיס קבוע 15 מ"ג. הכדור גורם לנימול של האיברים לעיתים מאוד קרובות. הוא גם כדור שמרדים. החיסון לקורונה יכול לגרום לנימול ושיתוק בפנים באופן זמני - האם ישנה סכנה לכך שאם אתחסן - הנימול והשיתוק בפנים יכולים לא לעבור? אודה על תשובתך.

02/02/2021 | 18:37 | מאת: מני

גם נימול וגם שיתוק על שם בל, זה כמעט תמיד מצבים שחולפים. בכל מקרה, שאלתי את חברת פייזר אודות מתן תרופות לסכיזופרניה בעת קבלת החיסון לקורונה, ותשובתם הייתה שבעיקרון לא אמור להיות בעיה אך צריך להתייעץ עם הרופא המטפל. כך שאם אתה שואל במסגרת פורום, שאינה פרטנית, אזי שהתשובה היא ככל הנראה כן לעבור את החיסון במקביל עם התרופה, אך לפועל עדיף וכדאי מאוד לשאול על כך את הרופא המטפל, בפרט שהכדור גורם לך הן לנימול וגם להרדמה, ששניהם עלולים להחמיר עם החיסון, שגם הוא יכול לעייף וגם לנמל. לכן, כדאי להתייעץ עם הרופא שלך על כך. בהצלחה, מני (לא הרופא של הפורום, ועונה זמנית עד למענה הדוקטור מידע ונסיון אישיים ועל סמך דברים מוחלטים שידועים לי, שלכאורה נכונים גם במצבים כשלך. אם לא, לא הייתי מעיז לענות. הדברים שלי אינם מוחלטים, ועדיף באם ניתן לחכות למענה הדוקטור. בכל מקרה, רוב הסיכויים שדבריי כאן נכונים.)

תשובת מני נכונה. בריאות שלמה!

מנהל פורום פסיכיאטריה