הפסקת לוסטרל בבת אחת

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

21/01/2021 | 18:07 | מאת: אלמונית

ערב טוב, נטלתי לוסטרל זה מכבר מעל שנה במינון של 100 מג. לאחרונה התחלתי לשכוח ליטול את התרופה, ונגמר לי המרשם וכבר שבוע לא נטלתי אותה. יודעת שזה לא הכי טוב והחלו להופיע לי עכשיו סימני גמילה ואני לא יודעת מה לעשות האם לחדש מרשם או שמאחר וכבר אני שבוע לא נוטלת לנסות להתמודד עם תופעות הלוואי

21/01/2021 | 19:53 | מאת: מני

מה שצריך להתמקד בו זה לא תסמיני הגמילה אלא דווקא האם יש עדיין צורך נפשי בכדורים האלו או לא, שאת זה יכול לקבוע רק הרופא המטפל שלך ולא רופא אחר כדוגמת פורום זה. באם יש צורך, אזי שככל הנראה צפויה לך בעתיד הקרוב נסיגה לתסמיני ההפרעה שלשמה את נוטלת את הכדור. נסיגה פירושה חזרה למצב שלפני הכדור, וכשזאת מממשת לבוא- אזי שלפעמים קשה לטפל בחזרה בהפרעה, בפרט לא בכדור הקודם. באם אין צורך בכדור, אזי שלמרות שאין לכתחילה להפסיקו מיד- באם זה כבר נעשה, בפרט שבוע שלם, אזי שבכל זאת אין צורך לחזור לגמילה איטית ומסודרת, ורק לחכות שיעברו תסמיני הגמילה. בדרך כלל במצב כמו שלך, שאת לא נוטלת סדיר, אזי שקשה להגיד שטיפלת אי פעם בהפרעה, וממילא בדרך כלל יהיה צורך בהמשך הטיפול בלוסטרל, אם כי לא בהכרח. שורה תחתונה- לפנות לרופא המטפל, לעדכן בסדירות/אי סדירות הטיפול, ובמצב הנפשי (הכולל תחומים רבים: אפקט (=רגש, מצב הרוח), תפקוד, תעסוקה ועוד, לפי מה שהרופא המטפל ינחה את הביקור וישאל שאלות) והוא יחליט מה הולם לעשות במצבך. בהצלחה וכל טוב, מני. נ.ב יש לציין שאיני הרופא של הפורום, אלא אחד מהגולשים הותיקים בפורום, וצברתי די הרבה ידע רפואי (בין השאר במסגרת פורום זה ודומים לו), אך את כמובן מוזמנת לחכות לתגובת הרופא על שאלתך ועל דבריי, לראות אם יתן ״גושפנקא״ על דבריי. הרבה בריאות והצלחה בכל.

צודק מני בהצלחה!

מנהל פורום פסיכיאטריה