ויאפקס XR בפורמולציה חדשה

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

05/02/2021 | 13:16 | מאת: שלמה

שלום רב אני נוטל ויאפקס XR כבר כמה שנים (300 מ"ג ביום). אתמול ניגשתי לבית המרקחת כדי לקנות מלאי חדש וגיליתי שכבר לא מוכרים את מה שאני קונה בדר"כ, אלא 'ויאפקס XR בפורמולציה חדשה'. בלית ברירה קניתי את הגרסה החדשה וקיוויתי לטוב. כמה שעות אחרי שנטלתי את התרופה במינון הקבוע התחלתי להרגיש אי שקט, הדופק עלה ועוויתות שרירים החלו להופיע. בלילה נרדמתי בקושי. בכל פעם שנראה היה שנרדמתי, התעוררתי מיד בשל אי שקט או עוויתות שרירים. מה ההבדל בין הגרסה הישנה לזו החדשה? האם התופעות צפויות להיעלם בקרוב? האם כדאי שאעבור לאחת האלטרנטיבות? (למעשה, נראה שכרגע יש רק אחת: אפקסור. לפי רוקח ששוחחתי איתו, השיווק של ונלפקסין בארץ הופסק) תודה

05/02/2021 | 21:42 | מאת: מני

לא אענה במקום הדוקטור, אך לדעתי זה פסיכולוגי: אני גם נוטל אותו כדור באותו מינון, ומאחר ואני יודע שזה אותו דבר ורק שינוי צורה, לי זה לא גרם לכלום. לדעתי בכלל ברוב רובם של הכדורים שינוי מחברה לחברה זה פסיכולוגי בדרך כלל. ניתן בכל מקרה לנסות את האפקסור, או לחילופין להתייעץ על כך עם הפסיכיאטר ואולי הוא ימליץ על כדור הרגעה לזמן מסויים. שוב: איני הדוקטור של הפורום ואתה מוזמן באם תרצה לחכות למענה שלו.

13/02/2021 | 18:18 | מאת: ד"ר יעקב חרמון

אכן נכון בריאות שלמה.

מנהל פורום פסיכיאטריה