האם תיתכן "מאניה דיפרסיה פיזית"?

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

10/01/2021 | 02:05 | מאת: נוגה

שלום ד"ר. אני בת 40, מצב הרוח שלי באופן קבוע הוא בסך הכל בסדר, לפחות בהיעדר טריגרים משמעותיים. אבל הגוף שלי מתנהג כבר שנים כאילו הוא תחת מאניה-דיפרסיה - יש לו תקופות של כמה שבועות מאוד אנרגטיים ונמרצים, חדי מחשבה, ולאחריהם בדרך כלל כמה שבועות של חוסר אנרגיה, ערפול ועייפות. אציין שאני לא מרגישה שינוי מנטלי בתוך התהליך הזה, אבל חוסר היציבות הפיזית מתסכל מאוד. האם לדעתך מדובר בבעיה נפשית שמוצאת ביטוי פיזי? אולי זו צורה מסוימת של מאניה-דיפרסיה? (יש לי היסטוריה כזו במשפחה). אשמח לכל תובנה שלך בנושא, תודה

11/01/2021 | 11:05 | מאת: מני

איני הרופא של הפורום אך זה לא נשמע כמו מאניה דפרסיה. אין אף אבן בוחן פיזי בקביעת הפרעה זו. לכאורה כדאי לפנות לרופא משפחה על מנת שירשום משהו לחיזוק. יתכן שהוא יסתפק בלתת לך ויטמינים מסויימים, כגון b12, אשר יכולים להועיל במצבים מסויימים. מדובר בחולשה פיזית ככל הנראה, לא נפשית. אני אומר זאת די בביטחה. את לא הזכרת אף אבן בוחן של מאניה דפרסיה, אף שהתמונה החיצונית נראית אותו דבר בפרט אחד: ירידה פיזית ועלייה פיזית לסירוגין. גם אם זה נפשי, זה ככל הנראה לא מאניה דפרסיה. ממליץ בכל מקרה לחכות למענה הדוקטור. עד המענה שלו- כדאי לפנות בעניין לרופא המשפחה. בהצלחה.

16/01/2021 | 19:17 | מאת: ד"ר יעקב חרמון

גוף/נפש חד הם! הייתי ממליץ לבדוק את ההיבט הנפשי של תחושותיך! תרגישי טוב!

מנהל פורום פסיכיאטריה