הוספת לוסטרל לויאפקס XR

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

03/02/2021 | 22:02 | מאת: אדם

שלום לקחתי במשך שנה ויאפקס XR במינון 300 מ"ג לטיפול בהפרעת חרדה כללית וזה לא היה יעיל. ירדתי במינון בהדרגה ל-150 מ"ג ובמהלך הפחתת המינון סבלתי ממש מהתקפי פאניקה. פניתי לפסיכיאטר בכיר שאמר שהויאפקס לא יעיל עבורי והמליץ בשלב זה לא לעשות כל שינוי עם הויאפקס XR (כלומר להישאר על מינון 150 מ"ג) כדי לא לגרום ל"זעזוע נוסף במערכת" ומיד להתחיל טיפול בכדורי לוסטרל במינון 100 מ"ג. האם לא מסוכן לקחת יחד את שתי התרופות? אני מניח כי המגמה שלו לייצב אותי על הלוסטרל ואז לרדת לגמרי מויאפקס...

04/02/2021 | 08:57 | מאת: מני

לזמן קצר של שבועות בודדים זה לא מזיק. אכן המגמה צריכה להיות ירידה הדרגתית מויפאקס וייצוב (או אף העלאה במינון) הלוסטרל. בהצלחה.

04/02/2021 | 14:21 | מאת: אדם

המגמה להחליף את הויאפקס בכדורי וולבוטרין כי אני לא מצליח להנות מכלום בגלל סבך הפרעת הפאניקה המתמשכת. האם לדעתך הלוסטרל 100 מ"ג לבדו יכול לעזור הן בהפסקת התקפי הפאניקה והן בהחזרה תחושת ההנאה? תודה רבה.

04/02/2021 | 18:21 | מאת: מני

לא ידוע לי שתרופות אלו מועילות כנגד הפרעת פאניקה. להחזיר את תחושת ההנאה זה יכול בחלק מהמקרים, בתור שיפור תסמין חוסר ההנאה שבדיכאון.

נראה שיהיה צורך להמשיך ולעלות במינון הלוסטרל. הכל בהתאם להחלטת הרופא שלך. בריאות שלמה!

מנהל פורום פסיכיאטריה