בלוטת התריס

דיון מתוך פורום  כירורגיה אנדוקרינית

21/09/2012 | 18:45 | מאת: דוברת בצלאל

שלום רב, זה כחודשיים אני סובלת מכאבים בקיבה, בטן העליונה המלווים בבחילות, ירידה במשקל, חוסר תאבון. נוטלת אומפרדקס לפי הצורך. לעיתים עוזר והכאבים פוחתים. לא היו הכאות, רק היום בבוקר, עקב בחילה מאוד חזקה. בתקופה זו ערכתי בדיקות דם כלליות (16/8/12) ושם היה חשד לתפקוד לא תקין של בלוטת התריס: TSH- 0.12L T3-FREE- 4.7 T4-FREE-23.0H לאחר כחודש ערכתי בדיקה ספציפית לבלוטה (13/9/12): TSH-0.19 T3-FREE-4.5 T4-FREE-17.1 THYROGLOBULIN AB-20.0 ANTI THYROID PEROXID- 27.30 רופאת המשפחה חושדת בפעילות יתר של הבלוטה. לפי אבחנתה במגע- אין הגדלת בלוטת מגן, ללא רגישות וללא ליפמואדנופטיה. רציתי לשאול מה אומרים הממצאים והאם יש קשר בין הכאבים בקיבה, מהם אני סובלת זמן ממושך לבין בלוטת התריס? אודה לתשובה מהירה.

הבדיקות יכולות להעיד על פעילות יתר של בלוטת התריס פנה לאנדוקרינולוג פרופ מ קראוס

מנהל פורום כירורגיה אנדוקרינית