בלוטת התריס

דיון מתוך פורום  כירורגיה אנדוקרינית

21/06/2012 | 07:50 | מאת: שמעון

האם צריך לבצע ניתור במצב שממצאי האולטרסאונד מראים שבלוטת התריס בממימדים תקינים בעלת מרקם יחסיתגס באופן דיםוזי . בשתי אונות הודגמו מוקדים היפואקוגנים גודל מירבי של המוקדים עד 0.6 סמ גבולותם יחסית סדירים .לא הודגמו הסתיידויות ציור ווסקולרי של הבלוטה רגיל ולא הודגמו בלוטות לימפה מוגדלות בצוואר.לאומת זאת ממצאי המיפוי שבאונה הימנית קיים חשד לנודול בקוטב התחתון של הבלוטת עם קליטה מופחתת של טכנציום .לסיכום חשד לקישרית קרה באונה הימנית

הברור המתאים לקישרית קרה באונה הימנית הוא ניקור במחט (FNA) כדי לברר את טיבה פרופ מ קראוס

מנהל פורום כירורגיה אנדוקרינית