TSH גבוה ורמות T3 ו-T4 בגדר הנורמל

דיון מתוך פורום  כירורגיה אנדוקרינית

30/08/2012 | 08:16 | מאת: אפרת

שלום פרופ' קראוס. אני בהריון שבוע 8 ובדיקות הדם הראו רמות נורמליות (במסגרת הסוגריים) של T3 ו-T4 אך ה-TSH היה גבוה מהרגיל. להלן התוצאות FREE T4 15.52 PMOL/L ( 11.50- 22.70) (..*......) FREE T3 4.07 PMOL/L ( 3.50- 6.50) (.*.......) TSH 7.34 UIU/ML ( 0.35- 5.50) (.........)* אני מרגישה עירנות יתר, דפיקות לב מהירות ולעיתים הרגשה כמו של התקפי חרדה. קבעתי תור לאנדוקרינולוגית אך זה יקח עוד שבוע וחצי עד שאגיע ואני בינתיים קצת יוצאת מדעתי. אני מטופלת ביוטירוקס, מינון 150 כל יום. אשמח לדעת האם אני יכולה בינתיים להגביר כמות או להוריד כמות בשביל לחזור להרגשה קצת יותר נורמאלית עד אשר אתקבל לתור אצל הרופאה.

תלונותיך מורות על יתר פעילות של הבלוטה, אך ערך TSH הגבוה במקצת מורה דווקא על תת-פעילות ולכן לא הייתי משנה כרגע את הטיפול ביוטירוקס עד לבדיקת האנדוקרינולוג, רצוי עד אז לחזור שוב על בדיקות תפקודי הבלוטה. פרופ מ קראוס

מנהל פורום כירורגיה אנדוקרינית