תוצאות בדיקת סיטי

דיון מתוך פורום  כירורגיה אנדוקרינית

03/07/2012 | 12:29 | מאת: מיקה

פרופ' קראוס שלום רב, בעלי ער סיטי של החזה ללא ח.נ לפני כשבועיים. הריאות נמצאו תקינות - לפי מומחה הריאות. אולם, בתוצאות הבדיקה הופיעו גם הממצאים הבאים : טירואיד קטן עם קשר קטן בצפיפות נמוכה בשמאל הודגמו בלוטות זעירות בבית השחי ובמיצר, ללא גושים. מה זה אומר? האם יש מקום לדאגה? תודה ויום טוב, מיקה.

הקשר בבלוטת התריס דורש מעקב ואם יגדל ךצוי לבצע ניקור במחט(FNA) תחת אולטרסאונד גם אחרי הבלוטות בבית השחי יש להמשיך לעקוב בבדקה ידנית ואולטרסאונד פרופ מ קראוס

מנהל פורום כירורגיה אנדוקרינית