חשיפה לחומר רדיואקטיבי

דיון מתוך פורום  כירורגיה אנדוקרינית

29/07/2012 | 10:19 | מאת: טל

שלום רב, שמי טל ואני בהריון בשבוע ה28. יש אצלי בעבודה בחורה שעברה לפני כשבוע טיפול בחומר רדיואקטיבי לאחר שלקתה בסרטן. נאמר לי שמגוף של מטופל בחומר רדיואקטיבי נפלט החומר הרדיואקטיבי, בייחוד בשתן, ויש בכך כדי לסכן את העובר. אני שוקלת לא להגיע לעבודה למספר שבועות, כדי להימנע מהסכנה. האם אכן קיימת סכנה? אם כן- כמה זמן אחרי הטיפול עדיין יש סכנה? אודה לתשובתכם הדחופה טל המודאגת

יוד רדיואקטיבי לטיפול בסרטן בלוטת התריס ניתן לרוב בשתי מנות: במנה קטנה של כ-20 מיליקורי למיפוי- שאיננה מסוכנת לסביבה, ובמנה גבוהה מעל 100 מיליקירי לטיפול- שאז צריך להחזיק את החולה בבידוד משך מספר ימים (לרוב 3-5ימים)ולאחר מכן הוא כבר איננו מסכן את הסביבה פרופ מ קראוס

29/07/2012 | 21:02 | מאת: טל

פרופ' קראוס היקר

מנהל פורום כירורגיה אנדוקרינית