נטילת כדורי T3 לטיפול נסיוני בסרטן שד

דיון מתוך פורום  כירורגיה אנדוקרינית

29/08/2012 | 08:54 | מאת: אוריתה

אחותי חולה בסרטן שד גרורתי ומטופלת בכימותרפיה. נפגשנו אתמול עם פרופ' העוסק בחקר הסרטן אשר המליץ לה לקחת כדורי T3, לשם הפחתת פעילות בלוטת התריס בייצור ההורמון T4, אשר, כך לפי המחקר, מזין תאים סרטניים. בהנחה שמדובר במחקר נסיוני שיעילותו המוחלטת טרם ידועה, שאלתי היא לגבי הנזק הפוטנציאלי - האם יכול להיגרם נזק כלשהו מלקיחת כדורי T3 (של חברת TI-TRE)?

מאחר והטיפול הוא נסיוני קשה להעריך את תוצאותיו. על פניו לא נראה שטיפול זה במינון מתאים יגרום לנזק. כדאי לקבל את פרטי הניסוי ומגבלותיו פרופ מ קראוס

מנהל פורום כירורגיה אנדוקרינית