בלוטת לימפה מוגדלת בצואר בשילוב ציסטה בבלוטת התריס

דיון מתוך פורום  כירורגיה אנדוקרינית

14/06/2012 | 20:37 | מאת: זהבה

שלום רב. אני אישה בת 33 נשואה +2 בתאריך 13.05.12 הופיעה אצלי נפיחות בצואר אמצעי בצד ימין. פניתי לרופא משפחה התחיל לתת לי אוגמנטין 875 פעמיים ביום למשך 10 ימים, ללא הטבה, לציין שכמה ימים לפני התחלתי טיפול שיניים אצל רופא מומחה פה ולסת . בעלי עובד כאח בחדרי ניתוח, החלטנו לעשות US צוארי. בתאריך 28.05.12עשיתי US בתשובה נכתב שהבלוטה בצואר אמצעי מימין בגודל 1 על 1.4 בעלת מבנה ומרקם על קולי תקין. בנוסף הודגמה ציסטה קטנה באונה ימנית בקוטר כ- 4 ממ. עד היום הבלוטה בצואר במישוש באותו גודל ולא קטנה. השאלה מה עושים איך מתקדמים? לעשות FNA ובלוטה בצוואר ואו לציסטה או להמתין עוד ? לבצע בדיקות דם T3 T4 TSH או לא? כמה זמן לוקח לבלוטת לימפה להיעלם? האם יש קשר לבלוטה ולטיפולי השיניים ? תודה 0544311979

לא הבנתי ממכתבך אם הבלוטה קשורה לבלוטת התריס או נפרדת ממנה. מכל מקום ניתן לבצע FNA אם הבללוטה חשודה ובעיקר אם היא גדלה, וכן בדיקת דם לתפקודי בלוטת התרוס. אם זו בלוטת לימפה היא יכולה להיות קשורה גם לטיפולי שיניים פרופ מ קראוס

מנהל פורום כירורגיה אנדוקרינית