עודף פרולקטין מלווה בבעיות אחרות

דיון מתוך פורום  כירורגיה אנדוקרינית

22/07/2012 | 14:53 | מאת: אברי

מזה 8 חודשים אני נמצא במעקב מתמשך באמצעות בדיקות דם ונראה כי בהדרגה כמות הפרולקטין עולה.לאחרונה אף הגיעה ל750..בעיות מלוות, כגון:אימפוטנציה ניכרת מאוד,חלשות הזקפה. מזה 4 חודשים כאבי ראש מועטים מלווים מיחושים קלים בבטן בתדירות נמוכה,עייפות,ירידה קיצונית בתיאבון,ירידה משמעותית במשקל,עלייה בקצב חילוף החומרים,נטייה וצורך להקיא לסירוגין(לאחרונה פחות).מתוך ה4 חודשים שבוע וחצי (באמצעיתם) רצוץ בהקאות יום אחרי יום.חדלתי שבועיים שלאחריהם באכילה שיגרתית וחייתי על פירות וירקות מועטים.עם הזמן בהדרגה נעלמו ההקאות.ולאט לאט חזרתי לשגרה.אך שבוע וחצי מאוחר יותר הכל חזר אך במינון נמוך יותר.בהמשך בהמלצת אנדקרינולוג עברתי צילום mri לראשי שאגב יצא תקין.עברתי בדיקות נוספות(כגון:צילום אולטרסאונד בטן,בדיקות דם מקיפות,וכו') שכולם היו תקינות למעט בדיקת נשיפה שבגינה הסתמן חיידק בשם הליקובקטר שבעקבותיו ניתן לי מרשם המכיל בית מרקחת של תרופות ל10 ימים.כמובן בשל הרגלי הבריאות עליהם גדלתי וחונכתי נמנעתי לקחת את הטיפול התרופתי הנ"ל ונכון לעכשיו מטופל בשיטה הטבעית אצל ד"ר גיל יוסף שחר המטפל בשיטת הטבעית לפי הרמב"ם. השאלה שלי האם ייתכן כי כל היקף הבעיות מהן אני סובל מקורן בחיידק הנ"ל? או שהוא מעיד על חלקם,ואם כן אילו? ומה מומלץ לעשות בנידון?

לא בטוח שכל התופעות מהן אתה סובל נגרמות ע"י החידק הליקובקטר פילורי. אבל אם נתגלה חידק זה אצלך מומלץ טיפול ב-3 תרופות למשך 7 ימים, ויש סיכוי שחלק מההפרעות מהן אתה סובל יפתרו ע"י חיסול חידק זה פרופ מ קראוס

25/07/2012 | 23:32 | מאת: אברי

מה עם התופעות שנגרמות מהעודף פרולקטין? איך אפשר לטפל בהם. תודה רבה

אחרי ערכי פרולקטין דרוש מעקב אנדוקרינולוג. קים טיפול נוגד הפרשת פרולקטין הקרוי ברומוקריפטין הניתן רק ע"י אנדוקרינולוג. הטיפול בהליקובקטר פילורי הוא טיפול משולש למשך שבוע ימים הניתן ע"י גסטרואנטרולוג פרופ מ קראוס

מנהל פורום כירורגיה אנדוקרינית