תהליך בירור לגבי הבלוטה והשמנה

דיון מתוך פורום  כירורגיה אנדוקרינית

06/09/2012 | 09:18 | מאת: מזיה

שלום ד"ר, לאחרונה רגישות פיזית בבלוטה. באולטרא סאונד נמצא: מרקם לא אחיד באונה השמאלית, הודגם קשר בגודל 9X11 מ"מ לא אחיד עם מרכיב נוזלי קטן בתוכו ומוקד סיד בתוכו, ווסקולריזציה מוגברת בתוך הקשר. באונה ימנית הודגם קשר בקוטר כ5 מ"מ היפואקוי עם שוליים מסויידים. איסטמוס תיקן. בבדיקת דם נמצא: TSH 2.92 Thyroid Peroxidase Ab 29.9 CRP קטן מ-0.5 Thyroglobulin TM 21.5 Thyroglobulin Ab קטן מ-20. ממתינה לתוצאות FNA שאלתי: בשנה האחרונה, למרות תוכנית אכילה בריאה וקבועה, ופעילות ספורטיבית יומית, עליתי 5 ק"ג, האם יכול להיות קשור לממצאים בבלוטה למרות ש-TSH בטווח הנורמה ?

יש להמשיך ולעקוב אחר תפקודי בלוטת התריס שפגיעה בהם יכולה להביא לעלייה במשקל. לעלייה במשקל סיבות רבות אחרות שהחשובה ביותר היא כמות הקלוריות באכילה ואחריה יש לעקוב בעזרת דיאטנית חשובה גם תשובת הניקור (FNA) פרופ מ קראוס

מנהל פורום כירורגיה אנדוקרינית