פענוח בדיקת FNA בלוטת התריס

דיון מתוך פורום  כירורגיה אנדוקרינית

19/09/2012 | 20:27 | מאת: טל

בבדיקת FNA של האונה השמאלית התקבלה התוצאה: בניקור טירואיד אונה שמאלית בהנחיית סונר התקבל חומר דמי שהכיל קולויד סמיך, קבוצות רבות של תאים פוליקולרים בסידור סולידי ופפילרי, גרעינונים מדומים מעטים ותאים מרובי גרעינים בודדים. מתאים ל PAPILLARY CARCINOMA OF THYROID קבוצה VI שאלתי היא מה משמעות קבוצה VI (אולי הכוונה ל-IV?)

המדובר בגידול ממאיר בבלוטת התריס. עליך לפנות לכירורג המתמחה בטיפול במחלה זו ולעבור ניתוח בהקדם לכריתת הגידול. פרופ מ קראוס

20/09/2012 | 08:12 | מאת: טל

תודה. אני בטיפול ואנותח בקרוב. בכל זאת רציתי להבין מה משמעות קבוצה VI, כמה קבוצות יש ומה זה אומר. תודה, טל.

מנהל פורום כירורגיה אנדוקרינית