ציסטה בלוטת התריס

דיון מתוך פורום  כירורגיה אנדוקרינית

14/08/2012 | 13:04 | מאת: נעמה

אני במעקב מזה כשנה עקב קשריות בבלוטת התריס,בבדיקת US ניתן לראות שתי קשריות מימין הגדולה 1.5 ס"מ עם הסתיידות בתוכה +HALO מסביב. משמאל מספר קשריות דומות עד 1.5 ס"מ ובנוסף קשרית 4.2 ס"מ בחלקה הגדול ציסטי. כ"כ ביצעתי ניקור שהצביע: משמאל :שני סליידים -במשטחים נמצאת קבוצה אחת של תאים אפיתליאלים פוליקולרים היפרפלסטים,לימפוציטים,גראנולוציטים מעטים ברקע של חומר אמורפי. מימין: שני סליידים , המשטחים מראים לימפוציטים,גראנולוציטים מעטים ברקע של חומר אמורפי, אין לראות תאים אפיתליאלים בחומר זה. חשוב לי לציין שלעיתים אני חשה כאב /לחץ מקומי באזור של הציסטה הגדולה (4.2 ס"מ) כאבים שמוקרנים גם לאזור האוזן,הראש והחזה ,וכאשר אני בולעת את הרוק הציסטה בולטת ונעה מלמעלה לכיוון מטה. שאלתי היא האם אצטרך ניתוח או מעקב בלבד מצטערת על האורך ומודה מראש על תשובתך ...אני מודאגת. שאלתי היא האם אצטרך ניתוח או מעקב בלבד

הקשריות בבלוטת התריס דורשות מעקב צמוד וכל קשרית שמראה שינויים משמעותיים בגודלה דורשת ניקור(FNA)אם המיחושים בעקבות הציסטה משמעותיים ומפריעים צריך להתייעץ עם כירורג ולשקול ניתוח פרופ מ קראוס

מנהל פורום כירורגיה אנדוקרינית