בלוטת התריס 8.75 TSH

דיון מתוך פורום  כירורגיה אנדוקרינית

06/09/2012 | 18:54 | מאת: דני

שלום קיבלתי תוצאות בדיקה של בדיקת דם TSH-8.75 שאומרים שזה חריג כל שאר הבדיקות תקינות. הרופאה נתנה לי הפניה וקבעתי תור לרופא אנדוקרנולוג. דבר ראשון הייתי שמח לקבל הסבר מה זה אומר והאם זה מחלה או משהו מסוכן? תופעות פיזיות בולטות שאני יכול להעיד עליהם שאני חווה לאחרונה זה 1.עודף ליחה. 2.כאשר ניגבתי טוב לאחר התפנות בשירותים, לאחר פעילות ספורטיבית מאמץ או סתם הליכה ברחוב,מופרשת לי צואה וכתוצאה מזה אני שוב צריך להכנס לשירותים לנגב (למרות שאני לא צריך להכנס לשירותים שוב) אחרת ישרוף לי. האם בכלל הנושא השני קשור לפרוקטולוגיה ואני צריך לפנות לפרוקטולוג?

בדיקת TSH אכן מעט גבוהה ומורה על תת פעילות של בלוטת התריס, כדאי לחזור על הבדיקה לפני ההתיעצות עם אנדוקרינולוג. התלונות בקש להפרשת צואה להפנות לפרוקטולוג פרופ מ קראוס

07/09/2012 | 13:49 | מאת: דני

כרגע אני מרגיש כאבים בגרון בדיוק איפה שבלוטת התריס נמצאת. כנראה אלו כאבי גרון זמניים שמתבטאים גם בהרגשת יובש שיחלפו במקסימום שבוע.השאלה שלי היא האם יכול להיות שאנשים שיש להם כאבי גרון בזמן שהם עושים בדיקת דם אז יכול להיות שזה מה שגורם לבדיקת TSH להיות גבוהה או שזה לא קשור אחד לשני? אם זה כך אני אבצע את הבדיקה בעוד שבוע שהכאבי גרון יחלפו.

מנהל פורום כירורגיה אנדוקרינית