בלוטת התריס

דיון מתוך פורום  כירורגיה אנדוקרינית

16/07/2012 | 18:24 | מאת: שיר

אני בת 32, בשלושה חודשים האחרונים יש לי בחילות על בסיס שבועי פעם בשבוע אני סובלת מבחילות יש לציין שהיציאות שלי הם לפעמים עד חמש ליום, מופיע לי לעיתים צרידות בקול ועד לא מזמן היה לי יומים של גירודים עזים בגוף שהסתכמו בזריקה לאלרגיה שלא ברור מה היא ברקע מחלת צילאק נשלחתי לבדיקות דם מרופאת המשפחה ונמצא בעיה בבלוטת התריס TSH 0.01 FREE 4 20.57 TOTAL T3 3.5 לטענת הרופאה או שיש דלקת בבלוטת או היפר נשלחתי למיפוי בלוטת התריס אך היא יצאה תקינה: בגודל תקין עם קליטה הומוגנית של טכנציום מיפוי בלוטת התריס תקין שחזרתי לרופאה היא לא הבינה איך היא תקינה וייעצה לי לחזור עוד שבועים על בדיקת הדם והפנתה אותי לאנדררינולוג מה דעתך? הסיבה להבדלים בין בדיקות הדם למיפוי בלוטת התריס אודה לתשובתך

לפי הבדיקות סמני יתר פעילות של בלוטת התריס הדורשים מעקב אצל אנדוקרינולוג פרופ מ קראוס

18/07/2012 | 22:16 | מאת: אפרת

מנהל פורום כירורגיה אנדוקרינית