פורום הפרעות שינה ונחירות

פורום זה סגור לשליחת הודעות חדשות. לפורום הפעיל - מחלות אף אוזן גרון
הנה תופעה מעניינת: כל בעלי החיים המוכרים לנו ישנים במחזוריות יומית. מעניין עוד יותר לציין שגם צמחים ישנים, ולמעשה צורות מסוימות של שינה קיימות כמעט בכל היצורים החיים על פני כדור הארץ. למרות כלליות השינה, הידע לגבי חשיבות השינה ותרומתה לבריאות הולך ומתבהר רק בשנים האחרונות. השינה משפיעה בדרכים שונות על כל מערכות הגוף: לב וכלי דם, עצבים, מערכת החיסון, עיכול ועוד. השינה גם מושפעת ומשפיעה על מערכות הנפש השונות. הידע כאמור הולך ומתרחב, ועדיין רב הנסתר בעניין השינה - תפקידיה והשפעותיה. במסגרת רפואת השינה, אנו עוסקים בעיקר באבחון וטיפול באיכות השינה, משך השינה ותזמון השינה.
1424 הודעות
1364 תשובות מומחה

מנהל פורום הפרעות שינה ונחירות

29/06/2013 | 19:37 | מאת: אתי

לפני מספר חודשים עשיתי בדיקה שהחדירו סיב אופטי דרך האף עד לגרון עקב שיעול יבש ממושך ויובש חזק בגרון שהיה לי .בבדיקה לא התגלה כלום אך באותו שבוע לאחר הבדיקה התחילו לי גרפסים וגיהוקים אחרי שתיה ואוכל האם הבדיקה הזו יכולה לגרום לתופעה הזו או לנזק של הוושט . האם הסיב האופטי יכול לפגוע ברקמות או בסוגר של הוושט ולגרום לנזק כזה והאם זה יחלוף עם הזמן.

הבדיקה בסיב אופטי במסגרת אאג איננה כוללת את הושט ולכן לא יכולה לגרום לכל התופעות הנ"ל

29/06/2013 | 10:19 | מאת: עמי

שלום, אני בן 60, נוטל באופן קבוע נוקטורנו 3.75 מ"ג כל לילה לפני השינה וזה עוזר לי לישון שינה רצופה ש כ-7 שעות לילה. בניסיונות לקחת חצי כדור או טיפות טבעיות להשריית שינה- התעוררתי לאחר כשעה וחצי והמשך הלילה לא ישנתי טוב. האם לקיחת נוקטורנו במינון הנמוך למשך שנים, לא יכול להזיק? תודה, עמי

למיטב ידיעתי התרופה הינה בטוחה גם בנטילה לטווח ארוך

30/06/2013 | 12:42 | מאת: אישה עיפה

בת 51 עם בעיות רבות אחת מהן זה אפלה. שותה קומדין קבע. מזה כ10 שנים סובלת מבעיות שינה קשות. שותה כל לילה לני השינה 3 כדורים ש 7.5 ממג נוקטרנו.ונרדמת מקסימום שעתיים. האם יש קשר בן הלחץ החזה שהופיע בחזה לאחרונה לבין הכדורים?ומה עלי לעשות

28/06/2013 | 06:27 | מאת: לי

שלום, בת 32, בריאה בדרך כלל, בשנים האחרונות סובלת מהפרעות שינה וקושי להירדם, מטופלת כבר כמה שנים בכדורי שינה לסירוגין (בהתחלה בונדורמין וברוטיזולאם ולאחר מכן אמביאן 12.5). בשנה האחרונה, אני עובדת שעות רבות בישיבה מול מחשב ועם או בלי קשר הפרעות השינה הפכו להיות בלתי נסבלות. גם עם האמביאן לוקח לי הרבה זמן להירדם, ישנם לילות שאני לא ישנה כלל, ובלילות שאני כן ישנה אני מתעוררת לאחר שעתיים שלוש ללא יכולת לחזור לישון בשנית. רופאת המשפחה לאורך כל השנים מסרבת לתת לי להיבדק ומעולם לא הייתי אצל רופא שינה. אני לא יודעת מה לעשות, במהלך היום אני עייפה מאוד וקשה לי לתפקד אבל למרות העייפות אני לא מצליחה להגיע למצב של שינה. אני ממש נואשת לעזרה תודה

אכן יש צורך בייעוץ מסודר אנא פני דרך מכון השינה . ניתן להתקבל גם ללא טופס 17 , בתשלום אישי במסגרת מכון השינה.

24/06/2013 | 23:29 | מאת: גילה

שלום , בתקופה האחרונה שמתי לב לתופעה משונה במהלך השינה אך רק לפני כמה ימים תפסתי את עצמי זא הייתי עירנית יחסית לפעמים הקודמות בכדי להבין בערך מה שקרה . ומשזכור לי זה שקפצתי באמצע השינה וממש הרעדתי את המיטה כאילו היה לי איזה טיק בעיקר באזור התחתון של הגוף ( אגן, רגליים) . חשוב לי לציין שלא נראה לי שהיה לי סיוט כי לא הייתי מפוחדת אלא יותר בכיוון של פאניקה, או שמא אני לא זוכרת מה חלמתי . תודה רבה מראש !

התופעה כפי שאת מתארת מוכרת ומתרחשת בעיקר בזמן ההרדמות עצמו. לעיתים הדבר גורם להפרעה קלה בהרדמות אך אינו חוזר בהמשך הלילה. בד"כ התופעה חולפת מעצמה. התופעה איננה קשורה במתחים חרדות או מחלות אחרות ואין צורך בטיפול.

24/06/2013 | 21:08 | מאת: א.ש

שלום דוקטור, אני סובל מפאראסומניה זה מספר שנים רב, מעולם לא אובחנה אצלי הבעיה אבל אני מתמודד איתה שנים. במהלך השירות הצבאי שלי הבעיה החמירה, ואני מוצא את עצמי הולך מתוך שינה כמעט כל שבוע. אציין שמסגרת העבודה הצבאית שלי מאוד לחוצה. יש לי שתי שאלות בעניין הזה: א. מה דרך המלך לאבחון הבעיה? ב. מה המשמעות של הבעיה על השירות הצבאי שלי מבחינת תנאי השירות? תודה רבה

יש להתחיל כמובן באבחון. עליך לבקש הפניה לבדיקה במעבדת השינה . הטיפול הינו כמובן אינדיווידואלי בהתאם לתוצאות הבדיקות.

24/06/2013 | 18:58 | מאת: ה

לפי מה שהבנתי, אין שום מידע על משהו פיזי שיכול לגרום לחוסר שינה טבעית מוחלט, במוח או מחוצה לו. כלומרף אם מישהו פתאום מפסיק לישון (במקרה קיצוני), אי אפשר לבדוק פיזית למה זה קורה. האם אתה מסכים עם הקביעה הזו?

לא

24/06/2013 | 09:22 | מאת: נורית

שלום הילד שלי בן 3, אוטיסט ומאוד קשה להרדים אותו בלילה. הוא נכנס למיטה ב 08:00 ומצליח להירדם רק לאחר כ 3 שעות. במהלך הלילה הוא ישן טוב ומתעורר בבוקר - בסביבות 07:00. במהלך ניסיון ההרדמות, הוא קם כל הזמן מהמיטה ורץ לסלון. התופעה קיימת מאז שהעברנו אותו למיטת מעבר (כצי שנה). אנחנו מסבירים ולפעמים גם כועסים - אבל זה לא עוזר.

חשוב לקבל מידע נוסף על הרגלי השינה של הילד ביום ובלילה. ניתן לעיתים לבצע בדיקת אקטיגראפיה . במקרים אחרים יש צורך בניהול יומן שינה מדויק. עם תוצאות הבדיקה יש לפנות לרופא שינה במכון . ברוב המוחלט של המקרים הבעיה ניתנת לטיפול.

24/06/2013 | 09:22 | מאת: דניאלה

שלום ב, אני מניחה שאין פרון לבעייתי, כי לא מדובר ככל הנראה במצב רפואי, אלא אופי השינה המעצבן שלי. השינה שלי כ"כ חלשה שזה עצוב. כל רעש מעיר אותי, כל תזוזה במיטה, אור וכו'. אני ישנה עם אטמי אוזניים וגם אז, רגישה לכל רעש ומתעוררת מכל דבר. מספיק שנכנס טיפה אור מהחלון ואני קמה, שהשכן סגר בחוץ את הבגז' של האוטו - והנה אני קמה. אני גם קמה בלילה לשירותים, חושבת מחשבות ומנהלת כמעט כמו בעירות, רק שבמצב של שינה. בקרוב תיוולד לי ילדה ואני לא יודעת איך אצליח לישון עם דלת פתוחה. היום אני ישנה עם חלונות סגורים, דלת סוגרה, אטמי אוזניים וגם אז השינה שלי לא משהו בכלל. האם בכלל יש מה לעשות? אני יודעת שאומרים שכשעייפים ישנים בכל מצב. אצלי מעולם זה לא היה כך.

יש כדור שינה מסוים שבאמת גורם לשינה עמוקה? כי לקחתי כדורי שינה כמה פעמים וכשקמתי הרגשתי כאילו שלא ישנתי שינה טובה.. כאילו ישנתי שינה רדודה ... יש משהו שבאמת גורם לשינה אמיתית?

אני מתכוון להשתמש בכדורים האלו רק פמקרים של פעם ב. אבל בהפעם בבב .. הזה מאוד מקריטיט בשבילי... כי אני עובד בעבודה עם משמרות וזה עושה לי סבתוכה בשעות שינה ויש המון מצביםש אני לא נרדם בלילה בגלל שהשעות שלי הפוכות ואני הולך לעבודה רדום מת!! תודה רבה.

22/06/2013 | 16:15 | מאת: דניאלה

לאחרונה התחלתי להשתמש במכשיר CPAP לחץ קבוע 7 ס"מ, נדרשתי ע"י ועדת ערר של משרד הבריאות להציג בפניהם קבלת על רכישת המכשיר ופריקה בעוד 3 חודשים, אני ישנה בממוצע בין 4-5 מידי לילה, שאלתי היא מה היא כוונת הפריקה, מה הם מבקשים, בעת הרכישה הוסבר לי שדרך המכשיר הזה, ניתן למדוד את שעות השימוש במכשיר, האם זוהי הכוונה, או שמבקשים משהו נוסף לציין ולהדגיש שהתבקשתי להגיש להם פריקה לאחר 3 חודשים, תודה על התשובה.

מאחר ואין לי חלק בוועדות משרד הבריאות והביטוח הלאומי , אינני יודע מה כוונת הוועדה והשימוש שהיא עושה בנתונים. בכל מקרה מכשיר ה C-PAP בלחץ קבוע אוגר נתונים הקשורים לרצף השימוש במכשיר כולל שעות וימים.

24/06/2013 | 09:17 | מאת: דניאלה

22/06/2013 | 11:55 | מאת: מכביסט

האם טיפול במכשירי אלקטרותרפיה הוכיח את עצמו בטיפול באינסומניה כרונית ?

שיטת הטיפול איננה מוכרת לי.

21/06/2013 | 15:12 | מאת: t

בגלל שינה לא טובה הייתי במעבדת שינה, אמרו לי שיש תנועות רגלים שמפריעות לשינה,נתנו לי קלונקס, אני רוצה להפסיק את הכדור האם יש תרופה אחרת שאפשר לקחת.

תנועות רגליים מחזוריות בשינה עלולות לגרום לעייפות כאשר נגרמוות עקה התנועות גם יקיצות. קיימים מצבים בהפ תנועות הרגליים הנן משניות להפרעות אחרות דוגמאות: אנמיה בגלל חסר ברזן או ויטמין בי 12 . חסר במגנזיום, נטילת תרופות נוגדות דיכאון מסוגים מסוימים, מחלות ניווניות של מערכת העצבים, הפרעות נשימה בשינה. במקרים אלו טיפול בהפרעה המגורמת תביא לשיפור גם בתנועות הרגליים המחזוריות. ברוב המקרים תנועות הרגליים מהוות הפרעה ראשונית ואז במידה והן גורם עייפות נוצר צורך בטיפול ממוקד. הטיפול בקלונקס למעשה אינו מפחית תנועות הרגליים אלא משרה שינה למרות תנועות הרגליים ומפחית היקיצות ולכן במקרים רבים מפחית העייפות במהלך היום. קיים גם טיפול תרופתי בתרופות המיועדות למחלות תנועה דוגמת הסינמט .

23/06/2013 | 15:33 | מאת: t

בהמשך לשאלה על תנועות רגלים,איך אפשר להפסיק את הקלונק.

21/06/2013 | 04:24 | מאת: רועי

שלום , יש לי בעיה להרדם אני בן 22 , למען האמת כבר מגיל צעיר קשה לי להרדם,אני חושב שזה קשור לעובדה שאני די רגשן והיפר בשילוב של דיכאון קל-עמיד , שאלתי היא מה אני יכול לעשות עם זה ? איני מעוניין ליטול תרופות.

יש מקום לשקול טיפול בשיטת ה COGNITIV BEHAVIORAL THERAPY .

18/06/2013 | 19:09 | מאת: yael

שלום, אני בת 20, חיילת. כבר 3-4 חודשים אני מתעוררת מספר רב של פעמים בלילה ולוקח לי המון זמן להרדם לאחר שהתעוררתי. מעבר לכך, אני תמיד מתעוררת חצי שעה-שעה לפני השעון המעורר. ההתעוררויות שלי מאופיינות בכך שאני מתעוררת בבת אחת, אין שלבי עירנות. ממצב של שינה מוחלטת לעירנות מוחלטת וממצב זה קשה לי לחזור לישון. מעבר לכך, כל רעש מזערי מעיר אותי. אשמח לקבל עצות כיצד אפשר להתחיל להתמודד עם הבעיה שמתסכלת מאוד ומפריעה לי לתפקד במהלך היום, והאם עליי להיבדק ע"י גורם כלשהו. תודה!

18/06/2013 | 19:11 | מאת: yael

אני ישנה לרוב בשעות קבועות ויש לי פרק זמן של כ-7 שעות שינה אך בפועל אני לא ישנה מעל ל-4 בערך.

על פי תאורך מדובר קרוב לוודאי במצב של דריכות וחוסר יכול להגיע להרפיה בתהליך ההרדמות ובמהלך השינה. תרגילי הרפיה דוגמת יוגה נשימתית , דמיון מודרך ואחרים יכולים בהחלט להועיל. בנוסף יש להקפיד על היגיינת שינה תקינה.

17/06/2013 | 12:37 | מאת: אריאלה

הילדה שלי בת שבוע ועד כה ישנה טוב. החל מהיום היא לא רגועה כשהיא ישנה, זזה הרבה, משמיעה קולות כאילו לא נוח לה. גם לאחר החלפת חיתול והאכלה היא לא רגועה. אציין שהיא גם יונקת וגם אוכלת תחליף חלב. מה עליי לעשות?

יש להתיעץ כמובן עם רופא הילדים לאחר שלט מדובר בבעית שינה אלא הפרעה אחרת ייתכן גזים במעיים או בעיות אחרות.

13/06/2013 | 23:44 | מאת: שי

שלום אני בן 22 עובד בעבודה עם משמרות ועובד רק בלילות. כבר שבועיים רצוף שעבדתי לילות והשעון הביולוגי שלי התהפך. בשלושה ימים האחרונים לקחתי חופש בשביל לנסות להסדיר את השעות שינה שלי. ישנתי בלילה שינה טובה יחסית מעשר וחצי בלילה עד 9 וחצי בבוקר התעוררתי רק פעם אחת ב-4 לפנות בוקר. אני מרגיש מותש וחלש דפיקות לב מאוד חלשות והעיניים שלי נעצמות לבד במהלך היום מלווה בסחרחורות. מה עליי לעשות? תודה, שי?

השינה הינה צורך ביולוגי חיוני . הפגיעה במחזורי השדינה פוגעת באיכות החיים , ביכולת התפקוד ובבריאות ועלולה בנוסף להביא לידי תאונות חמורות בבית בדרכים ובעבודה. עקב חיוניותה של השינה יש להשתדל ולשמור על תזמון השינה וכמותה בגבולות הביולוגיים התקינים. אצל רוב האנשים הדבר אומר שלא ניתן לתפקד במשמרות לילה באופן מתמשך. יחד עם זאת רוב האנשים יכולים לתפקד במשמרות לילה לסרוגין. במקומות עבודה בהם נחוץ תפקוד במשמרות לילה אני ממליץ לקיים את התנאים הבאים: 1. ביום שלאחר משמרת לילה יש לאפשר שינה עד שובע. 2. ביום השיני לאחר המשמרת יש לאפשר סדר יום נורמלי שמשמעותו המנעות משינה בשעות היום, השינה תתבצע בשעות הלילה בלבד. 3. ביום המשמרת עצמו יש לאפשר מנוחת צהריים קלה של 20-30 דקות. משתמע מכך שרצוי שלא לבצע משמרות לילה בצפיפות העולה על אחת לשלושה ימים. ביתר הימים ניתן לעבוד במשמרות אחה"צ ובוקר. אנשים מסוימים עלולים לחוש בעייפות ניכרת גם במתכונת זו. אלו אנשים רגישים במיוחד עם תזמון שינה קשיח . לאחר שלא ניתן להתרגל לתזמון שינה בלתי סדיר ,רצוי שאנשים אלו יבחרו בתפקיד שאינו כולל משמרות לילה. קיימים גם אנשים עם טיפוסיות לילה המסוגלים לתפקד בקלות במשמרות לילה (מדובר באחוז קטן באוכלוסיה). אנשים אלו יכולים לבחור בתפקיד המחייב פעילות במשמרות לילה באופן מתמשך. לאחר שחוק שעות עבודה ומנוחה עדייןם לא הסדיר עניין הפעילות במשמרות לילה, רצוי שכל אחד יהיה רגיש וילמד את תגובתו האישית לעניין ובהתאם לכך יבחר תחום עיסוק וסוג התפקיד.

12/06/2013 | 02:17 | מאת: תומר

שלום, בכמה החודשים האחרונים אני ער שעות רבות מהרגיל אך גם ישן כמות שעות מספקת (עד יקיצה טבעית) כך שאני נמצא במצב מתמיד של דחיית שעת השינה - עד כדי יצירת מחזוריות (זמן המחזור - שבוע וחצי בממוצע) של זמן השינה. (יש יציבות מסויימת לזמני שינה "נורמליים" ואנטי-נורמליים [ער בלילה וישן ביום]). האם נגרם בכך נזק? האם, באופן כללי, נגרם נזק מכמות שעות עירות גדולה בהנחה שאחריהן באה שינה מספקת? נזק מנטלי הוא הקריטי ביותר כעת, עקב תקופת המבחנים הקרבה. תודה רבה

הנזק העיקרי נובע מצוטרך לתפקד בו בזמן שהשעונים הביולוגיים מכתיבים שינה. הדבר עלול להביא לחסך שינה ופגיעה במגוון צורות. ניתן כמובן לנסות ולהסדיר התזמון. נחוץ ייעוץ פרטני . אנא פנה דרך מכון השינה.

11/06/2013 | 22:58 | מאת: לי

גולשים יקרים שלום, במסגרת הדרישות לסיום התואר הראשון אני עורכת מחקר בנושא שינה והרגלי שינה. מאוד יעזור לי אם תוכלו לפנות מספר דקות ולענות על השאלון בלינק המצורף. השאלון הינו אנונימי לחלוטין. תודה רבה, לי https://docs.google.com/forms/d/1UF7aD96knrHPe-RvaHbxry3JWxZvuXMwWE0Ru44z9Qw/viewform

לכבוד הגולשים בפורום: גורמים שונים פונים אליכם באמצעות פורום זדה ופורוטמים אחרים במטרה לבצע מחקר. כמנהל הפורום אני מאפשר פניה כזו רק לאחר שוידאתי באופן סביר שהפונים הינם בעלי עניין אקדמי\רפואי בלבד ואינם מייצגים גופים בעלי עניין מסחרי או כלכלי כל שהוא. הדבר מתאפשר רק במידה וגורמים אלו פונים אלי בבקשה מיוחדת . כל שאר הגורמים מסוננים. למען בטחון המידע שאתם מוסרים , ממליץ לענות רק לאחר שבתשובה לפניה מצויין על ידי באופן ברור שאני מסכים להתנהלות המחקר מעל לפורום הפרעות בשינה. בכל שאר המקרים ממליץ לא לענות. הפונה הספציפית בבקשה כאן איננה מזוהה ואין להשיב על פנייתה. בברכה דר אייל רוזנצוויג

10/06/2013 | 12:10 | מאת: גל

שלום דר אני בן 20 חייל ונותרה לי שנה וחצי לשרת ויש אופציה שאפוך להיות מאבטח מתקנים שזה שבוע שמירות ושבוע בבית. השמירות הן בשעות קבועות של 2-6 בלילה ו4-6 בצהריים. לפיכך השינה שלי כנראה תתהפך כאשר כל יום אלך לישון ב6 וחצי בבוקר ואקום ב2 בצהריים בערך. בשבוע שאחזור לבית בטח אסדר את זה. השאלה האם הדבר הזה יכול להזיק (שינה ביום במקום בלילה והיפוך השעות כל שבוע - שבוע בבסיס ער בלילה ישן ביום ושבוע בבית ער ביום ישן בלילה)? תודה מראש

שגרת עבודה שבה במשך שבוע שלם אתה ער בלילה וישן ביום עלולה לגרום לנזקים בריאותיים משמעותיים וחלקם בלתי הפיכים. רצוי למצוא דרך לעבוד במשמרות כך שעל כל משמרת לילה יהיו יומיים בהם מתאפשרת שנת לילה רציפה.

11/06/2013 | 14:59 | מאת: גל

מדוע זה כך והאם אין דרך לעקוף את זה? (להחשיך את החדר וכו)

09/06/2013 | 16:54 | מאת: Wizeguy

שלום ד"ר, אני בן 40, לרוב האנרגיות שלי גבוהות דווקא בזמן שצריך ללכת לישום בין 23:00-1:00 בלילה. עד שאני לא ממש עייף אני לא שולח את עצמי לישון, חלק מהסיבה היא שאני מתקשה להירדם. מצד שני,יש יקיצה מוקדמת, בערך בעה 7:00 בבוקר, בלי שעון מעורר, ואז אני חוזר לישון עוד קצת וגם לעבודה.והתחושה היא שלא שבעתי מהשינה, ויש תחושה של עייפות במשך רוב שעות היום. אודה להמלצתך.

על פי תיאורך מדובר קרוב לודאי בדיחוי תזמון השינה. תזמון השינה תלוי בשעון הביולוגי הבנוי ממערכת גדולה של מרכזים מוחיים המסונכרנת בתוך עצמה באמצעות גירויים עצביים ובאמצעות חומרים שונים ומסנכרנת את שאר חלקי המוח והגוף לשינה בפאזה אחודה ובזמן קבוע במהלך היממה . קיימים מקרים בהם תזמון השינה הינו מאוחר. תזמון השינה המאוחר יכול להיות תורשתי או מושרה במהלך החיים. המקרים התורשתיים מופיעים כבר בגיל הילדות ובגיל ההתבגרות. תזמון שינה מאוחר מושרה יכול להופיע בכל גיל והסיבות לכך רבות. אחת הסיבות הנפוצות יותר הינה חשיפה לאור חזק בשעות הערב. בכל מקרה ניתן כמובן לטפל בבעיה. אתה מוזמן לקבוע תור לייעוץ אישי במכון השינה.

12/06/2013 | 11:26 | מאת: Wizeguy

וכמה זמן לוקחת הבדיקה? האם ממומן ע"י קופ"ח ? תודה

09/06/2013 | 13:38 | מאת: ננה

לתקופה של שבוע אני נדרשת ליטול כדור שיסייע בהירדמות ויעניק לי שינה טובה וארוכה יותר. משום שאני נוסעת לכנס של שבוע חייבת להיות במיטבי מכל הבחינות בדרכ לוקחת עזרים צמיים ההומיאופטיים ואו בעיתות מצוקה חצי לוריוואן ועוזר. שאלתי (פתאום קראתי שכדורי ההרגעה מזיקים יותר? ואני לתומי חשבתי ההיפך) אז פליייייייז מה יותר עדיף (בת 42 בריאה בסהכ חוץ מהקושי (בחול או כשמתרגשת או כשחרדה ולא רגועה.....לישון) ליטול חצי לוריוואן או כדור שינה שתוכל להמליץ עליו מה עם הנייטול וטונייט האם שווה לנסות והאם במקרה שלוקחת ולא עוזר אפשר להוסיף חצי לוריוואן או שאכלתי אותה תודה ענקית מראש על תשובתך ועזרתך המהירה(טסה הלילההההההההההההההההה) סליחה על האורך ושוב תודה מראש לחיי שינה טובה ארוכה בריאות וחלומות פז

כדורי השינה או כדורי הרגעה יכולים להזיק כאשר הם ניטלים לאורך זמן ממושך. נטילה מקרית איננה גורמת נזק בדרך כלל. בכל מקרה אם היה לך נסיון טוב עם תרופה זו או אחרת כדאי להסתמך עליה .

05/06/2013 | 03:43 | מאת: טל

האם מותר לקחת נוקטורינו באמצע הלילה ואיך ישפיע? עייפה בערב , נרדמת עד 3 ומתעוררת לחלוטין באותה שעה, ערה לשעתיים וקמה עייפה...

כעקרון ניתן לקחת נוקטורנו בלילה אך אין טעם לקחת התרופה במקרים בהם נרדמת מוקדם מאוד ועד לרגע ההתעוררות ישנת כשש שעות.

05/06/2013 | 00:18 | מאת: ויטלי

הכל התחיל לפני יומים היה קול של נפץ ליד הבית שלי התעוררתי מזה ונילחצתי מזה (קיבלתי סוג של הלם כי היה לי קשה לזוז) מה שהוסיף ללחץ הזה שהגיע משטרה.. בסוף הצלחתי לישון.. לילה למחרת לא הצלחתי לישון בכלל- קרה עוד מקרה ברחוב של שקשור למשטרה- לא הצלחתי להירדם בכלל עד הבוקר לילה למחרת גם לא הצלחתי להירדם יש לי הרגשה שחם לי כל הזמן וכל פעם שאני עוצם את העיניים עולה לי הדופק.. והנה עכשיו לילה 3 כבר הגוף שלי עיייף מאוד אפילו העיניים נסגרות לבד אבל המוח ממשיך לפעול ולאנותן לי להירדם.. לא יודע מה לעשות כבר אשמח אם תוכל לעזר לי! תודה

09/06/2013 | 00:40 | מאת: משה

אני יכול להגיד לך מנסיון אישי שגם לי היה מצב דומה שלא הצלחתי להרדם בכלל בגלל לחץ נפשי במשך מספר ימים, ואני מדבר על ימים של חוסר שינה בכלל, לא יכולתי כבר לתפקד. פחדתי מאוד לקחת כדורי שינה ונכנסתי ללופ של חוסר שינה וחרדות מהמצב של חוסר שינה. בדיעבד אני יודע שכדור שינה היה מוציא אותי מהסיחרור הזה עוד לפני שנכנסתי אליו. אני לא ארחיב על כל מה שעברתי. אבל היום אני שמח לדעת שיש לי את האופציה הזאת ואני משתמש בכדור גם בטיסות וכנגד ג'ט לג, ושקשה להרדם. רק צריך לא להגזים.לי זה מאוד עוזר וזאת דעתי בלבד.

מדובר קרוב לודאי בתגובה חרדתית. אנא פנה לרופא המשפחה על מנת שירשום לך כדור הרגעה ליומיים שלושה.

03/06/2013 | 16:12 | מאת: נעם

שלום רב, בעקבות תחושת עייפות רבה במהלך היום, כולל צניחות ראש בפעילויות פאסיביות ותלונות על נחירות ערכתי בדיקת שינה ביתית. היה לי מאוד קשה להירדם עם הבדיקה- המכשיר על האצבע הפריע לי מאוד והייתה לי מעין התרגשות ודריכות מכך שאני חייב להירדם- יש לכך איזשהו מינוח מקצועי לתחשה הזו בגלל הבדיקה ואודה אם תוכל לומר לי מהו, במיוחד לאור התוצאה שאבחנה אנסומניה- האם היא תקפה למרות תחושת ההתרגשות וחוסר הנוחות? הם ניתן לבצע בדיקת שינה ע"י נטילת כדורי שינה? תודה מראש נעם

מאחר ולא ניתן לאבחן אינסומניה ע"י בדיקת שינה ברור שהאבחנה איננה בגדר אבחנה מדויקת אלא השערה בלבד. על מנת לקבל אבחנה מדויקת יותר של מהלך השינה יש לבצע בדיקת שינה מלאה כולל בדיקת נשימה מתח שרירים וגלי המוח. הבדיקות הנ"ל מבוצעות במסגרת מכון השינה.

03/06/2013 | 06:00 | מאת: מאיר

שלום רב דר אייל, מזה כשבועיים אני יושן כ 5 שעות בלילה, ועייף רוב הזמן. אני בזמן האחרון מעט מלחיץ את עצמי יותר בעבודה. מזה כשנה אם אני שותה לאחר השעה 1900 אני מתעורר בלילה ע"מ להתרוקן. מזה כמה חודשים יש לי נזלת יבשה מעורבת בדם באף. אני מפנה את הנזלת היבשה מידי יום... מהי המלצתך? בתודה רבה,

עייפותך נובעת קרוב לודאי מקיצור שעות השינה. על פי תוכן הפניה לא ברור האם אתה מתעורר מוקדם עקב צורכי העבודה או סדר היום או עקב מצב הלחץ שבו אתה נמצא. בכל מקרה רצוי לחזור למצב של שינה במשך לפחות 6-7 שעות. לעניין האף. מדובר קרוב לודאי בדלקת הנחיריים. מוטב לפנות לבדיקה במרפאת אאג במסגרת קופ"ח.

שלום רב, אני בן 26 ויש לי מספר תלונות לגבי השינה שלי, אותם ניתן לסכם ב: 1. לוקח לי הרבה זמן להרדם, לפחות סדר גודל של שעה, לפעמים כמה שעות. זה הופך את כל ה"עניין" למטלה. 2. באופן כללי זמן השינה שלי מתאחר ומתאחר עד שמתקבע סביב 4 בבוקר וקימה ב11-12. 3. הרבה פעמים קורה שאני לא מרגיש שהתעוררתי לגמרי בבוקר, כלומר מרגיש ישנוני/מבולבל/לא מפוקס לחלוטין, לפעמים עד אחה"צ/ערב, אם בכלל. אני עובד הרבה עם מחשב בישיבה, אבל מתעמל פעם ביום (בד"כ, פה ושם אני לא מקפיד) ושמתי לב לקשר (לא יודע כמה חזק...) בין התעוררות לספורט. לאיזה רופא פונים עם זה? אני מרגיש שרופא המשפחה שלי לא לוקח את תלונותיי ברצינות ולכן מחפש אפיקים אחרים להתקדם בהם. תודה והמשך יום נעים, מעיין

על פי התאור מדובר בהפרעה בתזמון השינה. יש לפנות לבדיקה וייעוץ ע"י רופא שינה במכון השינה.

27/05/2013 | 19:39 | מאת: ענת

שלום דוקטור יש לי 2 שאלות ברשותך: 1) אני מבקשת לדעת מדוע אסור שילוב של טרזודיל עם ציפרלקס ? 2) האם השילוב בונסרין קלונקס וציפרלקס אפשרי ? תודה ענת

אנא הפנה השאלות בפורום בנושא פסיכיאטריה או רוקחות קלינית.

25/05/2013 | 06:58 | מאת: שירה

שלום רב, מאז ומתמיד שנתי היתה קלה מאוד וכל דבר קל, החל מתקתוק של שעון ועד לרעש של רוח, מעיר אותי מייד. בחודש האחרון ההתעוררויות מלוות בהתקפי חרדה שמונעים ממני לחזור לישון, והם מתרחשים כ4-3 פעמים בלילה ובמהלכם אני מרגישה כאבים פיזיים (בגפיים או בראש), תחושת כבדות ועייפות כאילו אני הולכת להתעלף, סחרחורות, או נימולים קשים שלוקח להם כשעה לעבור. הנימולים וכאבי הראש מתרחשים גם בערות אך בתדירות נמוכה הרבה פחות. רציתי לדעת האם לדעתך תופעות אלו יכולות לנבוע מהחרדה, והאם יש דרך לטפל במצב בלי לקחת כדורי שינה או הרגעה על בסיס קבוע, מאחר והייתי מטופלת בעבר בציפרלקס ותופעות הלוואי והגמילה היו קשות ביותר.

תופעת החרדה יכולה לבוא לידי ביטוי בזמן השינה ולהפריע למהלכה הרגיל. מיצד שיני הפרעות למהלך השינה והתגברות העייפות עקב קושי למצות את השינה עלולות להחמיר תופעות של חרדה. לאור ההגברה ההדדית בין הפרעות אלו ראוי לבחון כל הפרעה החשודה לחרדה בשינה ראשית בפרמטרים פיזיולוגיים. משמעות הדבר היא שרצוי לבצע תחילה בדיקצת שינה מלאה על מנת לשלול הפרעות שינה ממקור שאיננו נפשי. באפן ספציפי לשאלתך , כאבי הראש ותחושת הכובד ואי הרעננות בבוקר אינן מסימני החרדה בשינה.

שלום ד"ר. אני בן 17, ומזה חודש סובל מתשישות שלא עוברת אחרי שינה. חודש לפני כן, התחילו לי עיטושים ונזלת, שהופחתו בתדירותם, אך עדיין יוצא לי להתעטש כמה פעמים ביום והאף רוב הזמן סתום. עם תחילת תסמינים אלה, התחלתי להרגיש לראשונה את העייפות הזו, שעם הזמן החליטה להדבק ולא לעזוב אותי. בוצעו בדיקות אקג, ובדיקות דם (שכללו בדיקת הורמונים) שיצאו תקינות. התשישות הזו גם גורמת לי לחולשה בשרירים מידי פעם, אך לא דבר המפריע לי לישון. לדעתך יש קשר בין הדברים? יש לך איזשהו רעיון מה כדאי לעשות או לבדוק? אני די עובד עצות.

התופעות אותן אתה מתאר מתאימות לאלרגיה. האלרגיה יכולה להשפיע על השינה בדרכים אחדות. ראשית הגירוי האלרגי אם האפי - הגורם לעיטות ואם העורי הגורם לגרד , יכול לגרום להתעוררויות שאת רובן לא ניתן להרגיש. בנוסף , התגובה האלרגית גורמת לשחרור חומרים הגורמים לעוררות יתר ומפריעים לתהליכים הביוכימיים המתרחשים במוח בזמן השינה . כך נוצר שילוב של עוררות עם לאות. גוקרם נוסף שעלול להשפיע הוא הגורם הריאתי. תופעות אלרגעיות עלולות לגרום גם לקוצר נשימה בשינה והדבר גורם לעלייה במאמץ הנשימתי בשינה ולעייפות. ברור אם כן שעליך לברר ולטפל בעניין האלרגיה.

25/05/2013 | 00:10 | מאת: דדי

שלום אני בן 58. לאחרונה אני מתעורר לפעמים בשנת הלילה במהלך חלום (בד"כ חלום מסעיר). לעומת שנים רבות שבהן זה כמעט לא קרה. רציתי לשאול, האם ריבוי בחלימה הוא אינדיקטור חיובי מבחינתי? האם ייתכן שאיני חולם יותר אלא רק מתעורר יותר פעמים מתוך שינה ? תודה דדי

קרוב לודאי שמדובר בריבוי יקיצות במהלך שנת החלום. כל עוד לא נגרמת לך עייפות אין צורך בטיפול כל שהוא. במידה ונגרמת עייפות רצוי לפנות ולבצע בדיקת שינה לברור סיבת היקיצות.

22/05/2013 | 00:00 | מאת: FloorSleeper

ד"ר רוזנצוויג שלום, אני בחורה בשנות העשרים המוקדמות לחייה, בלי בעיות בריאותיות ידועות. בחודשי הקיץ, לעיתים (אינני יודעת מה התדירות המדוייקת), באמצע הלילה אני עוברת לישון על הרצפה. ככל הנראה אני עושה זאת מתוך שינה היות ובבוקר אני עשויה להתעורר על המיטה בלי לדעת כלל שישנתי על הרצפה חלק מהלילה ולדעת על כך רק מעדותו של בן זוגי. אשמח לוודא שהדבר אינו קשור לבעיה בריאותית ידועה כלשהי (לדעתי זה פשוט בגלל החום שאני מאוד סובלת ממנו) וכן לדעת האם אתה מכיר שיטות למנוע זאת. תודה רבה מראש, FloorSleeper

הייתה תקופה שהייתי מתעורר על הרצפה בבוקר :) זה היה מצחיק, הייתי בטוח שהיו מפילים אותי

מדובר קרוב לודאי בהפרעה מקבוצת הפאראסומניות.ההפרעה דומה להליכת לילה. להפרעהה אין משמעות פרט לסיכון עצמי בגלל פעילות במצב של שינה . אין צורך בטיפול.

20/05/2013 | 17:35 | מאת: שמוליק

שלום, האם התרופה ציפרלקס יכולה לעזור להפרעות שינה שלי. ההפרעות מתבטאות בקושי להרדם, דפיקות לב מהירות ומציקות כאשר מגיעה שעת השינה, מתח ולחץ בחזה, מחשבות מרובות. האם ציפרלקס יכול לעזור במקרה שלי, ואם כן מתי יש ליטול את התרופה? בבוקר או לפני השינה וכמה זמן לפני השינה? תודה דוקטור

ציפראלקס הינה תרופה המיועדת לטיפול בהפרעות מסוג חרדה ודכאון. בחלק גדול מן האנשים הסובלים מההפרעות הללו נגרמת גם הפרעת שינה . במקראים אלו צפוי שהטיפול התרופתי יועיל גם להפחתת הקושי להרדם.

20/05/2013 | 02:31 | מאת: jaolk

שלום הרופא רשם לי אמביאן CR בעקבות בעיות שינה. ורציתי לברר האם יש סיכוי שבעקבות נטלת התרופה יזמנו אותי למכון הרפואי לבטיחות בדרכים? או ישללו לי את רשיון הנהיגה? תודה

הטיפול באמביאן מיועד לסובלים מאינסומניה. על פי מיטב ידיעתי המכון הרפואי לבטיחות בדרכים איננו מכליל אבחנה זו באבחנות המחייבות דיווח ולכן לא צפויות בעיות. מעבר לשאלה הפורמלית כדאי לזכור שכדורי שינה מסוגים שונים ובכלל הכדור אותו אתה נוטל עלולים לגרום להפחתה בעירנות גם בשעות הבוקר ולכן רצוי שלא לקחת הכדור בשעות הלילה המאוחרות. במידה ונלקח בשעות הלילה המאוחרות רצוי להמנע מנהיגה בשעות הבוקר. בימים הראשונים בתחילת הטיפול מומלץ בכל מקרה להמנע מנהיגה בשעתיים הראשונות של הבוקר עד שאתה מכיר את השפעת הכדור באופן אינדיווידואלי עליך.

20/05/2013 | 17:57 | מאת: jaolk

אני סובל מנדנודי שינה במשך תקופה ארוכה, לפחות 10 שנים. ולדעתי אין הדבר קשור בדכאון, או חרדה באופן מובהק.אני כן מדי פעם לא נרדם, בגלל מחשבות כמו כול אדם. אך לרוב זה סתם, מחוסר עיפות וכו. רופאת המשפחה, סירבה להפנות אותי ,למעבדת שינה .והחליטה לדחוף לי טיפול באמביאן שלא באמת מטפל בבעיה רק "מרדים" אותה מה אתה מציע לי? תודה מראש

19/05/2013 | 09:06 | מאת: רונן

שלום רב, אני רוכש דרך האינטרנט כדור לשינה שמאוד מסייע לי. הוא כולל: valerian root 600 mg hops 300 mg passionflower 200 mg gaba 200 mg שתי שאלות: א. האם חומצת האמינו Gaba אינה מזיקה בנטילה קבועה? ב. האם ניתן ליטול את הכדור הזה הזה יום-יום? בברכה, רונן

20/05/2013 | 10:41 | מאת: מסקרן-שאלה לרונן ולד"ר

מסקרן, גם אני חשבתי לנסות כדור טבעי. ד"ר רוזנצוויג - האם הם כדורים בטוחים לשימוש? רונן - איפה ניתן לקנות את הכדורים האלה (אמרת שקנית באינטרנט)?

19/05/2013 | 00:40 | מאת: חנה

שלום רב, אני בת 58, בשנה האחרונה לא מצליחה לישון רצוף יותר משעתיים.לא משנה מתי אלך לישון ,אני מתעוררת אחרי כ-שעתיים ואז נרדמת שוב לשעתיים וכך עד הבוקר. לפעמים שלוש פעמים בלילה ולפעמים יותר. מאחר ואני גימלאית, אינני ממהרת לקום בבוקר ולרוב ישנה בין 5 ל-6 שעות אבל לא רצוף.מצב לא נוח אבל אני לא מרגישה עייפות משמעותית בבקרים. האם זה מסוכן? האם עלי לקחת כדורי שינה? בסך הכל מרגישה די טוב עם בעיות של לחץ דם כבר מספר שנים שמטופל. מה לעשות??

במצב אותו את מתארת בעיקרון אין צורך בכדורי שינה. רצוי בכל מקרה לבקש בדיקה במעבדת שינה על מנת לאבחן הסיבה להתעוררויות.

21/05/2013 | 13:42 | מאת: רותם

שלום חנה, שמי רותם ואני מערוץ 10 אנחנו עושים כתבה על אנשים שלא ישנים והייתי שמחה לשוחח איתך בנושא אשמח לשמוע ממך, רותם 054-2203835

18/05/2013 | 12:16 | מאת: נטע

שלום דר אני בת 21 שסובלת מחוסר שינה אני ישנה כמעט כל יום ארבע או שלוש שעות במקרה בטוב זה שש אבל לרוב אני יושנת בחמש בבוקר וקמה מוקדם ואני לא יכולה לחזור לישון לא יכולה לישון ביום בכלל חשוב לי לציין שאני לא בלחץ או בתקופה קשה שמשאירה אותי מודאגת והלכתי כבר לרופא נתן לי ואבן אך זה לא עזר לקחתי עוד סוג של כדור יותר חזק גם לא עזר זה מאוד מפריע לי לתפקד אני שוכחת המון עצבנית כל הזמן יותר מדי שאני מדברת אני מתבלבלת הרבה אני לא מרוכזת בכלל וזה לא אופייני לי בנוסף מרגישה רעד בידיים אפילו הפסקתי לנהוג ולא יודעת אם זה קשור אבל אני מרגישה שלב שלי דופק במהירות לא רגילה אשמח מאוד אם תוכל לעזור לי זה משפיע מאוד עלי על החיים שלי והעבודה תודה מראש

20/05/2013 | 09:07 | מאת: ד"ר אייל רוזנצוויג

לחוסר מתמשך בשעות השינה השכות נרחבות הן מבחינת יכולת התפקוד והן מבחינה בריאותית. התפקוד נפגע בעיקר בגלל ירידה במהירות התגובה וירידה ביכולת לבצע פעולות מוטוריות מדויקות. העייפות פוגעת כמובן בקושר הריכוז אבל בנוסף עלולים להיווצר מצבים נפשיים של עצבנות יתר, דיכאון וחרדה. קצרה היריעה מלפרט את כל ההשלכות הבריאותיות ודאי שאציין את הגברת הסיכון להתפתחות יתר לחץ דם, מחלות לב וכלי דם , הגברת הסיכון להתפתחות מחלות ממאירות והגברת ועוד אחרות. חוסר מתמשך בשעות שינה הנה תופעה נפוצה מאוד. הסיבה העיקרית הנה התנהגותית. רבים האנשים המעדיפים להקריב שעת שינה על מנת להשלים את מסימות היום שלהם אם לצורכי עבודה ואם לצורכי בילוי או כל צורך אחר. סיבות נפוצות אחרות הינן הפרעות בתזמון השינה , מחלות הנובעות מליקוי במנגנון השינה ומחלות אחרות הגורמות לפגיעה ברצף השינה. מאחר ובמקרה שלך כדורי שינה אינם מועילים, רצוי לפנות לייעוץ אינדיווידואלי מסודר ע"י רופא שינה.

17/05/2013 | 10:33 | מאת: משה

התחלתי להשתמש במלטוניןבמינון 0.5 מ"ג. שאלותי: כמה זמן לפני השינה לקחת. וכעבור כמה שעות מפסיק לפעול, היות ובבוקר אני חש ראש כבד. בתודה לרופא.

מאחר ומלטונין הינו חומר המשמש בעיקר לתזמון השינה ופחות להשריית שינה , חשובה מאוד האבחנה בגללה אתה לוקח את התרופה. תזמון נטילת התרופה משתנה כמובן בהתאם לאבחנה.

13/05/2013 | 18:28 | מאת: אלמוג

ד"ר רוזנצוויג שלום, אני בת 52. השינה שלי אינה איכותית אני ישנה ברצף 7 שעות וקמה עייפה מאד. אני נוטלת 80 מ"ג סימבלטה אבל כל כדורי השינה שנטלתי בזמן האחרון לא עזרו לי. האם יש לך רעיון לכדור שינה מתאים. תודה רבה.

כדורי שינה למיניהם משרים אמנם שינה אך לא תמיד מתקבלת שינה איכותית ומרעננת. לפני המלצה על טיפול תרופתי במקרה שלך , רצויה בדיקת שינה.

14/05/2013 | 14:29 | מאת: אלמוג

ד"ר רוזנצוויג שלום, תודה על התשובה אך עשיתי בדיקת שינה לאחרונה: להלן הממצאים:משך השינה 7 ש 23 דק חביון הרדמות 87.2 ד, חביון REM שאורכו 159 ד. REM% =23.3 ו- SWS% =16.1,נרשמו 53 התעוררויות שמשכן קצר מ15 שניות. נרשמו 13 התעוררויות שמשכן ארוך מ15 שניות. יעילות שינה 76.8%. אובחנו 3 הפסקות שינה חלקיות 0.44,נרשמו19 ירידות ברמת ריווי החמצן בדם בצפיפות 2.6 לשעה. מרמה בסיסית של 98% עד למינימום של 85%. במשך 19.7% מהלילה נשמעה נחירה. -------הוסבר לי שאני ישנה טוב משום שהשינה שלי רציפה. האמת היא שאני קמה וגם באותו לילה אני תשושה ולאחרונה הגעתי למצב של איבוד עבודה. אשמח מאד לתשובה. תודה רבה

13/05/2013 | 07:17 | מאת: עדי

שלום, אני בת 27 ובחודש האחרון הורדתי בהדרגה תרופות רבות לטיפול בכאבי ראש כרונים- טופמקס, אינדוביס ובקלוסל. תוך כדי נוצרו לי בעיות שינה. בהתחלה היתי מתעוררת ב2-3 לפנות בוקר ולא מצליחה לחזור לישון אז לקחתי 0.5 מג קלונס בערך 30 יום. הכדור עזר במשך שבועיים בערך ואז הוא השפיע פחות ופחות. לפני כמה ימים ניסיתי להפסיק עם קלונקס ולקחת מלטונין 5 מ"ג...לצערי כעת אני בקושי ישנה. מתקשה להירדם ואז מתעוררת כל איזה חצי שעה. ההתעוררות לא נובעת מכאבים. האם בעיות שינה יכולות להיגרם מהגמילה? והאם יש מה לעשות במקרה שלי? אני לא מעוניינת להתמכר לתרופות לשינה אך מפחדת שהבעיית שינה שלי לא תעבור מעצמה תודה

בעיות השינה אכן יכולות להגרם מהפסקת הטיפות התרופתי באופן חד. לפתרון הבעיה מוטב לפנות לייעוץ מסודר ע"י רופא שינה במכון

13/05/2013 | 06:50 | מאת: אלירן

קוראים לי אלירן אני בן 18 כרגע חייל בצה"ל, יש לי בעיה שהיא הרבה לפני הגיוס פשוט אף פעם לא חששתי ממנה עד היום. אתמול בלילה זה קרה לי שוב, התעוררתי מהשינה סביבות 5 בבוקר ואז כשניסיתי לחזור לישון הרגשתי מוזר כאילו הלב/הגוף שלי מפסיק לעבוד. בכל פעם שרציתי להתעורר פקחתי עיניים וניסיתי להוזיז את כל הגוף בכוח! אני מרגיש שאם אני לא אנסה להזיז את הגוף אני אמות! בהתחלה ללא הצלחה אך לאחר שהוזזתי את הידיים והרגליים הרגשתי שאני לעיתים מצליח להזיז ולעתים ממש לא! הרגשתי שאני ממש מתאמץ. לאחר מכן פשוט הרגשתי שאני מתעורר וניסיתי להרדם שוב ושוב אחרי כמה דקות אותה הרגשה מוזרה שאני פוקח עיניים ולא יכול להזיז שום חלק בגוף! זה קרה איזה 3-4 פעמים כאלו וכשפקחתי עיניים והתעוררתי לגמרי גיליתי שזה היה בערך בזמן של 30 דקות! אני לא יודע להגדיר את התכיפות של זה(אם זה קורה לי פעם או פעמיים בשבוע אני לא עקבתי אחרי זה) אבל זה די הלחיץ אותי ובמיוחד שאני בצבא עכשיו ויחשבו שאולי אני משקר או משהו אבל יש לי את זה כבר זמן רב מלפני הצבא פשוט מעולם לא בדקתי את זה. אשמח לתשובה שאדע לאן להמשיך. אני די מודאג מזה. תודה.

התופעה אותה אתה מתאר נקראת שיתוק שינה . כמובן שלא מדובר בשיתוק אמיתי אלא בתופעה הנגרמת עקב התעוררות לא מסונכרנת של איזורים שונים במוח . נוצר מצב שההכרה חוזרת לפעולה אך מערכת השרירים ממשיכה לתפקד במצב שינה ופקודות לתנועת האיברים באופן רצוני אינן מועברות מקליפת המוח אל חוט השדרה. מצב זה נמשך בד"כ מספר שניות וחולף מעצמו. התופעה מוכרת . היא איננה מסוכנת ואיננה מהווה גורם מנבא למחלה או הפרעה כל שהיא ולכן אין צורך בטיפול. תקופות של חוסר בשינה עלולות להחמיר התופעה.

09/05/2013 | 12:36 | מאת: בני

האם יש קשר בין מערכת העצבים לבין שינה ? כלומר האם שינה לא תקינה יכולה לנבוע ממתפקוד לקוי או בעיה כלשהיא במערכת העצבים? ואם כן יש לזה פתרון?

השינה הינה תופעה הנובעת ממערכת העצבים ברמות השונות שלה ולכן סוגים רבים של פגיעות במערכת העצבים משפיעים באופנים שונים על השינה. מחלות כרונית ניווניות של מערכת העצבים כגון מחלת פרקינסון, מחלת אלצהיימר ואחרות באות ליידי ביטוי גם בפגיעה בשינה. מצד שיני מחלות שאינן קשורות במערכת העצבים אך פוגעות במהלך השינה עלולות לגרום לנזק מישני למערכת העצבים . דטגמא למחלות כאלו הינן אסטמה עם התקפים ליליים, הפרעת נשימה בשינה ונחרה וכן מחלות רבות אחרות. הטיפול כמובן הינו נגזרת של האבחנה ומנגנון הפגיעה בשינה.

08/05/2013 | 11:38 | מאת: כרמית

בני בן השנתיים בלילות האחרונים ומתעקש לישון עם אור בחדר (לא מוכן להסתפק באור מהמסדרון וכדו'),בלילה כשאני הולכת לישון אני מכבה את כל האורות כולל שלו,לרוב הוא ישן לילות שלמים אך הלילה הוא התעורר וקרא לי להדליק לו חזרה את האור ומיד חזר לישון, ממה זה נובע? יכול להיות שהוא התחיל לפחד מחושך? יש משהו שאת/ה ממליץ לעשות במקרה כזה או פשוט למלא אחרי רצונו תודה מראש

שאלתך נוגעת יותר לעניינים פסיכולוגיים ולא להפרעות בשינה. חרדת חושך מוכרת בילדים בגיל של בנך ואם ניתן להקל ע"י שינה באור אינני רואה סיבה להימנע.

החלטתי שאני רוצה לרשום סוג של תהליך שאני מאוד רוצה לעבור ב4 שנים האחרונות אני סובל מבעיות שינה שהתחילו כנדודי שינה והפכו לסיוט של ימים ושבועות ללא שינה באמת שבגלל המצב שנוצר אני מפספס כ"כ הרבה דברים חשובים בחיים שנורא קשה לי להשלים עם זה . כל יום ללא שינה זה להיות בבית בחדרי בחושך בין 4 קירות מרגיש מדוכא,דוחה,חסר משמעות בחיים . אני לא יודע אם זה קשור למצב פסיכולוגי או למצב בריאותי פיזי, עשיתי כל המאמצים האפשרים כדי לחזור למסלול מכדורים כימים,להפסיק להתאמן עם כל התזונה,מעבדו שינה , ועד תמציות צמחים בהודו כולל בתי חולים וכו' . שום דבר לא עוזר הכל לריק! . בהתחלה חשבתי שזה בגלל הצבא השתחררתי וקיבלתי כאפה לפנים לא קשורה לאזרחות אלה כאפה שגם שאני בחופש אני לא מצליח להירדם. אנשים אם זה במכון או בחיים מסתכלים עליי ותמיד אומרים :" בן אדם בריא\אוכל טוב\ מתאמן לפחות 6 פעמים בשבוע"(תמיד אמרו שיש עלי עין הרע גדולה מאוד למרות שאני לא אמנתי בזה דה אז) וכל זה ממש לא נכון אני לא בריא וממש לא מתאמן 6 פעמים בשבוע אולי 3-4 תלוי במצב "השינה" וכמה אני ישן . היו לי הצעות עבודה כאלה ואחרות "הברזתי" מלא מראיונות בעקבות השינה .. לא רציתי ללכת למראיין בתחושה שהוא יחשוב שאני מסומם או בעל הפרעה כזו או אחרת ולכן לא הייתי הולך לראיונות. ותמיד אבל תמיד הרגשה נבזית בלב וחוסר מודעות מהבא. התחושה שאנשים בגיל שלך מבלים\נוסעים לחול\עושים כסף\ בעלי סיפוק מהחיים(סיפוק מיני ממש לא חסר לי ) ואתה פשוט נשאר מאחור רק בגלל הסיבה שאתה לא ישן ,איכות החיים שלי ירדה לטימיון . בת זוג לחיים רצינית לא יצאה מזה בגלל הבעיה הזו עבודה אין לי בגלל הבעיה הזו לימודים התחלתי והפסקתי בגלל הבעיה הזו חיים !!!! אין לי בגלל העבודה הזו . שלשום לקחתי כדור שינה חזק יחסית ללא מרשם רופא אין לי מושג אם יש לזה קשר או לא אבל מה שקרה לי אני לא ישכח לעולם . הלב שלי שכל חיי נתתי בשבילו וכן כן גם בשביל אחרים , כמעט בגד בי! הרגשתי שאני נעלם מהעולם ואין מי שיושיע אותי,למזלי אמא שלי שסובלת לא פחות ממני בגלל הבעיה שלי שהיא רואה שאני נופל מהחיים ,הייתה שם לעזור לי ולתמוך בי . נמאס לי שחברים מזמינים אותי למקומות ואני כל פעם מאכזב אותם חלקם יודעים על המצב וחלקם לא ואני שם לב שממש מתרחקים ממני ואני ממש לא מאשים אותם בראיה ראשונית חושבים שאני בן אדם סנוב וזה לגיטימי לגמריי . זהו אני מרגיש שאני חייב לעצור את הידרדרות בחיים שלי מגיע לי יותר מגיע לי לשמוח,מגיע להיות מאושר,מגיע לי לממש את הפונטציאל הטמון בי ,בעיקר מגיע לי . רוצה לשנות,לגוון ובעיקר לראות . באמת שהגעתי לטימיון אני לא חושב שיש יותר גרוע מהמצב הנוכחי למרות שתמיד יש יותר גרוע במצבים אחרים . ישמח מאוד להתחיל חיים חדשים בעלי משמעות . היום זה ה7 במאי 2013 מקווה להתחיל חיים חדשים וזהו שם את כל מאחור לעבר המחר . חוץ מיזה שאף רופא לא פתר לי את הבעיה ישמח לטלפונים של רופאים מומחים פרטים כמה שנאי ישלם אני ישלם שיאבחנו אצלי את הבעיה !

שאלה,האם הצלחת לפתור את הבעיה?

07/05/2013 | 07:09 | מאת: נועם

שלום רב. ביתי, בת 9 וחצי וחודשים, ישנה לילות רצופים עד גיל חצי שנה. מאז, שנתה הופכת רדודה וקלה מאד, וכמעט כל שעה היא עושה סימני התעוררות וצריך לעזור לה לחזור לישון עמוק. עושים זאת באמצעות מוצץ או שתית מעט מים מבקבוק. אם לא עושים זאת היא מתעוררת באופן מוחלט ונעמדת במיטה. מעבר לכך היא ילדה חייכנית, שלווה, מצב רוח טוב והתפתחות תקינה ומהירה. תודה!

נדרש טיפול התנהגותי. את מוזמנת לקבוע תור לייעוץ במרפאה להדרכה הורית במכון השינה תל השומר.

06/05/2013 | 19:38 | מאת: יעל

שנים שיש לי כבר בעיה לקום באמצע הלילה לא מודע אני ממש זומבי ולאכול כול מה שבה ליד ואחר כך לחזור לישון לפעמים לא זוכרת אפילו ורק בבוקר רואה מה קרה בלילה זה מאוד מפריע לי כי אני משמינה מה עושים שמעתי שזו בעיה והאם קיים טיפול

תופעת אכילת הלילה או אכילה מתוך שינה שייכת לקבוצת הפרעות השינה הנקראת פאראסומניה אלייה משתייכות גם דיבור והליכה מתוך שינה ועוד תופעות נדירות יותר.אכילת הלילה יכולה כמובן לתרום להשמנה וכן לעייפות יומית. אין בנמצא טיפול המפסיק התופעה ואוטלם רצוי לפעול על מנתץ להפחית הנזקים. 1. יש להמנע בשעות הערב מאכילת מתוקים. 2. בארוחת הערב רצוי לצרוך בעיקר מאכלים עשירים ברב סוכרים (תפוחי אדמה , אורז ,רצוי מלא , פסטה) ולהקפיד על רטבים שאינם מכילים סוכר. בנוסף רצוי להעלות את צריכת החלבונים. 3. נעילת מוצרי מזון עשירים בסוכר והשארת מוצרי מזון עשירים בחלבונים בהישג יד.

06/05/2013 | 12:05 | מאת: נועה

בעלי התקדם בעבודה ועכשיו יש לו טיסות לחו"ל -צרפת. הוא טס עד עכשיו רק פעם אחת אבל הטיסה הבאה כבר מתקרבת. הוא אמר שהיה לו מאוד לא נוח ולא הצליח להרדם. האם כדאי לנסות כדור כלשהו?

ניתן לנסות כדור שינה עם טווח פעולה קצר. התרופות ניתנות בקופ"ח ע"י רופא משפחה.

05/05/2013 | 19:35 | מאת: ירון

שלום דר אני בן 37 וסובל מטינטון שאני שומע אותו ממרכז הראש ללא הפוגה שנוצרהלאחר שפעת שהסתבכה לדלקת באוזן ימין שנאטמה למשך שלושה שבועות טופלתי רק במוקסיוויט למשך 10 ימים ללא כל הטבה או שיפור באטימות בבדיקת שמיעה ירידה מעורבת בינונית בשתי האוזניים בתדרי הדיבור שנעלמה לאחר כחודשיים בבדיקת שמיעה אחרונה בחודש ינואר הירידה בתדרי הדיבור נעלמה mri וברה תקיניםנוקיימת ירידה אסימטרית בינונית רק בתדרים הגוהים 6000-10000 הרץ האם יש סיכוי גם לאחרנכחצי שנה שהטינטון יחלוף לגמרי למרות שקיימת חרידה עיצבית בתדרים הגבוהים או שיישאר איתי לנצח אני סובל מאוד מכך,תודה על תגובתך

שאלתך אינה נוגעת לנושא הפורום. אנא פנה לפורום מתאים - נושא הפרעות שמיעה וטנטון.

04/05/2013 | 15:02 | מאת: דוד גריסרו

שלום רב. אני לוקח את הכדור כבר 3 שבועות ואיני מצליח לישון בצהריים או בבוקר . רק בלילה. האם התמכרתי לכדור? תודה רבה!!!

כדורי שינה ובכללם הבונדורמין מיועדים לטיפול בקושי להרדגם בלילה. השימוןש בכדורים אלו לצורך השריית שינה בשעות שהנן מחוץ לטווח שעות השינה הפיזיולוגי אינו מומלץ אלא במצבים מיוחדים ולא כהרגל קבוע. אילכך קרוב לודאי שמצבך אינו מצביע על התמכרות.

אני עושה ניסיון בשימוש במסיכה שנכנסת לנחיריים (לא על כל האף) כמו זאת: http://www.cleanetica.co.il/?catid={EF1BD653-4E16-4DE5-9D3F-F686EC8B854A}&itemid={92D9FA08-50FC-4FA3-9F13-FFF5D930E91E} אחרי כמה ימים הופיע לי פצעון באחד הנחירים. האם זה אומר שהמסיכה קטנה או גדולה מידי? או לא מתאימה לי מסיבה כלשהיא? האם כדאי להמשיך לנסות או לעבור למסיכה שמכסה את כל האף?

הפצע יכול לנבוע מלחץ של המסיכה על הנחיר או מזיהום. חשוב לפנות לרופא אאג לבדיקה וטיפול. במידה ויימצא הרופא סימנים למצב של לחץ על הנחיר המשמעות היא שלא ניתן להמשיך הטיפול במסיכה זו ויש צורך להחליף.

מצליח להרדם שוב, עייף.

לצורך התיחסות לשאלה חשוב לפרט הרגלי השינה והרגלי העבודה סוג משך זמן תזמון וכולי