אמביאן cr ורשיון נהיגה

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה ונחירות

20/05/2013 | 02:31 | מאת: jaolk

שלום הרופא רשם לי אמביאן CR בעקבות בעיות שינה. ורציתי לברר האם יש סיכוי שבעקבות נטלת התרופה יזמנו אותי למכון הרפואי לבטיחות בדרכים? או ישללו לי את רשיון הנהיגה? תודה

הטיפול באמביאן מיועד לסובלים מאינסומניה. על פי מיטב ידיעתי המכון הרפואי לבטיחות בדרכים איננו מכליל אבחנה זו באבחנות המחייבות דיווח ולכן לא צפויות בעיות. מעבר לשאלה הפורמלית כדאי לזכור שכדורי שינה מסוגים שונים ובכלל הכדור אותו אתה נוטל עלולים לגרום להפחתה בעירנות גם בשעות הבוקר ולכן רצוי שלא לקחת הכדור בשעות הלילה המאוחרות. במידה ונלקח בשעות הלילה המאוחרות רצוי להמנע מנהיגה בשעות הבוקר. בימים הראשונים בתחילת הטיפול מומלץ בכל מקרה להמנע מנהיגה בשעתיים הראשונות של הבוקר עד שאתה מכיר את השפעת הכדור באופן אינדיווידואלי עליך.

20/05/2013 | 17:57 | מאת: jaolk

אני סובל מנדנודי שינה במשך תקופה ארוכה, לפחות 10 שנים. ולדעתי אין הדבר קשור בדכאון, או חרדה באופן מובהק.אני כן מדי פעם לא נרדם, בגלל מחשבות כמו כול אדם. אך לרוב זה סתם, מחוסר עיפות וכו. רופאת המשפחה, סירבה להפנות אותי ,למעבדת שינה .והחליטה לדחוף לי טיפול באמביאן שלא באמת מטפל בבעיה רק "מרדים" אותה מה אתה מציע לי? תודה מראש

מנהל פורום הפרעות שינה ונחירות