שינה לא תקינה

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה ונחירות

09/05/2013 | 12:36 | מאת: בני

האם יש קשר בין מערכת העצבים לבין שינה ? כלומר האם שינה לא תקינה יכולה לנבוע ממתפקוד לקוי או בעיה כלשהיא במערכת העצבים? ואם כן יש לזה פתרון?

השינה הינה תופעה הנובעת ממערכת העצבים ברמות השונות שלה ולכן סוגים רבים של פגיעות במערכת העצבים משפיעים באופנים שונים על השינה. מחלות כרונית ניווניות של מערכת העצבים כגון מחלת פרקינסון, מחלת אלצהיימר ואחרות באות ליידי ביטוי גם בפגיעה בשינה. מצד שיני מחלות שאינן קשורות במערכת העצבים אך פוגעות במהלך השינה עלולות לגרום לנזק מישני למערכת העצבים . דטגמא למחלות כאלו הינן אסטמה עם התקפים ליליים, הפרעת נשימה בשינה ונחרה וכן מחלות רבות אחרות. הטיפול כמובן הינו נגזרת של האבחנה ומנגנון הפגיעה בשינה.

מנהל פורום הפרעות שינה ונחירות