שינה

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה ונחירות

21/06/2013 | 15:12 | מאת: t

בגלל שינה לא טובה הייתי במעבדת שינה, אמרו לי שיש תנועות רגלים שמפריעות לשינה,נתנו לי קלונקס, אני רוצה להפסיק את הכדור האם יש תרופה אחרת שאפשר לקחת.

תנועות רגליים מחזוריות בשינה עלולות לגרום לעייפות כאשר נגרמוות עקה התנועות גם יקיצות. קיימים מצבים בהפ תנועות הרגליים הנן משניות להפרעות אחרות דוגמאות: אנמיה בגלל חסר ברזן או ויטמין בי 12 . חסר במגנזיום, נטילת תרופות נוגדות דיכאון מסוגים מסוימים, מחלות ניווניות של מערכת העצבים, הפרעות נשימה בשינה. במקרים אלו טיפול בהפרעה המגורמת תביא לשיפור גם בתנועות הרגליים המחזוריות. ברוב המקרים תנועות הרגליים מהוות הפרעה ראשונית ואז במידה והן גורם עייפות נוצר צורך בטיפול ממוקד. הטיפול בקלונקס למעשה אינו מפחית תנועות הרגליים אלא משרה שינה למרות תנועות הרגליים ומפחית היקיצות ולכן במקרים רבים מפחית העייפות במהלך היום. קיים גם טיפול תרופתי בתרופות המיועדות למחלות תנועה דוגמת הסינמט .

23/06/2013 | 15:33 | מאת: t

בהמשך לשאלה על תנועות רגלים,איך אפשר להפסיק את הקלונק.

מנהל פורום הפרעות שינה ונחירות