פורום הפרעות שינה ונחירות

פורום זה סגור לשליחת הודעות חדשות. לפורום הפעיל - מחלות אף אוזן גרון
הנה תופעה מעניינת: כל בעלי החיים המוכרים לנו ישנים במחזוריות יומית. מעניין עוד יותר לציין שגם צמחים ישנים, ולמעשה צורות מסוימות של שינה קיימות כמעט בכל היצורים החיים על פני כדור הארץ. למרות כלליות השינה, הידע לגבי חשיבות השינה ותרומתה לבריאות הולך ומתבהר רק בשנים האחרונות. השינה משפיעה בדרכים שונות על כל מערכות הגוף: לב וכלי דם, עצבים, מערכת החיסון, עיכול ועוד. השינה גם מושפעת ומשפיעה על מערכות הנפש השונות. הידע כאמור הולך ומתרחב, ועדיין רב הנסתר בעניין השינה - תפקידיה והשפעותיה. במסגרת רפואת השינה, אנו עוסקים בעיקר באבחון וטיפול באיכות השינה, משך השינה ותזמון השינה.
1424 הודעות
1364 תשובות מומחה

מנהל פורום הפרעות שינה ונחירות

08/01/2014 | 15:06 | מאת: דני

שלום, אני סובל (מאז ומתמיד) מהפרעת השעון הדחוי. לפני כשנתיים התחלתי טיפול בסירקדין, אשר נתן תוצאות מדהימות ובשנתיים האחרונות אני ישן מצויין ובשעות נורמליות. (אציין שניסיתי להשתמש גם במלטונין רגיל, שאומנם נתן שיפור משמעותי אבל הרבה הרבה פחות מהסירקדין). לאחרונה סורבתי על ידי מספר בתי מרחקת מלקבל את התרופה כאשר בידי מרשם, בטענה שנאסר עליהם למכור את התרופה לאנשים מתחת לגיל 55. לאחר מכן רופא המשפחה שלי אמר לי גם כן שאסור לו לרשום לי יותר סירקדין מכיוון שאני מתחת לגיל 55. רציתי לקבוע תור למומחה להפרעות שינה (בתקווה שהוא כן יוכל לרשום לי סירקדין), אבל במוקד של קופת החולים (כללית) אין להם קטגוריה כזו בכלל... ניסיתי לחפש ברשת יועצי חוות דעת שניה של כללית מושלם, אבל פעם שהתקשרתי לרופא מהרשימה שם שכתוב שמתמחה בשינה נאמר לי שהוא מקבל ילדים בלבד (היו כ 4 כאלו). כיצד אני יכול למצוא רופא מתאים שיוכל לרשום לי את התרופה שאני צריך? בין אם זה דרך קופת החולים, דרך רשת היועצים של כללית מושלם, או אפילו באופן פרטי... האם האיסור על מתן התרופה מתחת לגיל 55 הוא בקופת חולים כללית בלבד או בכל קופות החולים? אם לא, באיזו קופת חולים אין איסור שכזה? (אעבור אליה בהקדם). תודה מראש

ניתן לקבל סירקאדין מתחת לגיל 55 בתנאי שקבלת המלצה מרופא שינה. רופא השינה ייתן המלצתו בהסתמך על בדיקות שינה וסיפור מחלה מתאים. על סמך המלצתו רופא המשפחה ירשום הצירקטדין תוך שימוש בטופס מיוחד הנקרא 29ג ומופק בתוכנה הממוחשבת של הרופא. במידה ואובחנת בעבר באחד ממכוני השינ רצוי לחזור לאותו המכון לפגישה עם רופא.

26/12/2013 | 22:38 | מאת: אנונימי

שלום . תוך כמה זמן משפיע כדור פנוברביטל ? האם יש לו תופעות לוואי ? תודה מראש

פנוברביטל הינו כדור היפנוטי עם סיכון גבוה להתמכרות ומרווח בטיחות של המינון נמוך יחסית.לאור כל אילו התרופה איננה מומלצת כתרופת שינה.

26/12/2013 | 09:22 | מאת: ע

בת 42 בשנה האחרונה מתקשה להרדם , כל רעש קטן מפריע לי במהלך הלילה מתעוררת מכל רעש קטן וגם אז מתקשה לחזור להרדם איך אפשר להתקדם באיבחון וטיפול

ממליץ לפנות לייעוץ פרטני ע"י רופא שינה במכון.ניתן לבקש טופס 17 בקופ"ח

26/12/2013 | 08:42 | מאת: כהן

שלום רב, אני בן 90 ומתפקד סה"כ היטב. נוטל אמביאן 12.5 מ"ג וסירקדין 2 מ"ג אך לצערי לוקח לי כשעה להרדם. מה מומלץ? תודה רבה!

בדרךכלל אין טעם לשלב צירקאדין ואמביין וניתן להישאר עם האמביין בלבד ללא שינוי בתוצאה. לגבי מך הזמן שלוקח לך להרדם, הדבר תלוי בגורמים רבים . מציע להגיע למכון השינה לייעוץ פרטני.

25/12/2013 | 20:36 | מאת: שיר

ערב טוב האם כאשר לוקחים כדור שינה (במקרה זה אמביאן אבל השאלה מתייחסת באופן כללי לכדורי שינה) יש צורך לקחת אותם כל יום או שניתן לקחת לפי הצורך? תודה מראש

ניתן וגם רצוי לקחת על פי הצורך בלבד.

25/12/2013 | 16:12 | מאת: יניב

האם יש טיפול ל פאראסומניה קשה אצל אדם שאינו חרד ולא לחוץ כלל

הפאראסומניה אינה נגרמת בגלל חרדה או מצב נפשי כל שהוא.חסך שינה מהווה גורם מחמיר לפאראסומניה.רצוי כמו כן לנקוט בצעדים של אבטחת סביבת השינה על מנת להמנע מפגיעות עקב הליכת לילה. לפאראסומניה אין טיפול תרופתי.

23/12/2013 | 13:44 | מאת: אבשלום

תודה על התשובה. אבל איך אני יודע שכל בעייתי לא מצטמצמת בחוסר מלטונין? ואם לא אנסה סירקאדין איך אדע? תודה

על מנת לדעת האם אתה סובל מחסר במלטונין יש לבצע בדיקה מתאימה. הבדיקה איננה בסל הבריאות ולא מבוצעת באופן רוטינט גם במעבדות פרטיות. שימוש בסירקאדין ללא קשר לתוצאה לא יעיד על מחסור במלטונין.

22/12/2013 | 17:01 | מאת: דני

היי אני דני אני בן 15 וחצי לפני כחצי שנה היו בעיר שלי הזעקות בלי סוף כל לילה 5 אזעקות אז רציתי לשאול האם קרה לי משהו נפשי ? כי אני נהייתי לחוץ מאותו זמן והלחץ הזה יעבור ? ? כאילו משהו יכול לקרות לתמיד ?

כמובן שתחושת אי בטחון ולחץ נפשי עלולים לגרום להפרעה וקושי להרדם. ממליץ לפנות לטיפול פסיכולוגי.

22/12/2013 | 16:58 | מאת: מיכאל

שלום אני בן 16 ואני הולך כל יום לישון בשעה 12 ואני קם בשעה 7 בבוקר זה בריא ? מה יכול לקרות מזה ?

כרגיל בגילך נחוצות לפחות שמונה שעות שינה . רצוי להקדים את שעת השינה ל 23:00 . חסך שינה מתמשך גם אם קטן עלול לגרום לנזקים בריאותיים מצטברים.

24/12/2013 | 22:21 | מאת: מיכאל

אבל אני גם יושן צהריים בערך 2-4 שעות

19/12/2013 | 19:13 | מאת: יעל

שלום, אני בת 32 ועובדת מהבית. ישנה בלילה 8 שעות שינה. מהצהריים מאוד עייפה. יש לי אפשרות לישון צהריים. רציתי בבקשה לברר: כמה זמן מקסימלי כדאי לישון צהריים? במקום אחד קראתי שלא לעבור את ה 40 דקות כדי לא לגלוש לשלב השינה הבא או משהו כזה. כי באמת זכור לי שכשישנתי בעבר (לפני כמה שנים) שעתיים צהריים, הייתי מעוררת מאוד עייפה. בנוסף, יש לי בבית מנורת שמש(שהזמנתי מחו"ל) שאני נחשפת אלייה בבוקר לאחר הקימה,מאחר שאני עובדת מהבית והשעון הביולוגי היה מבולגן כנראה כי לא היתה לי חשיפה לשמש. אז האם גם אחרי הקימה משנת צהריים כדאי להחשף למנורה? תודה מראש

מומלצת תנומה של 20-30 דקות בצהריים. אין להשתמש במנורה הנ"ל לאחר מנוחת הצהריים.

17/12/2013 | 11:03 | מאת: רונן

שמי רונן ואני בן 18 לאחרונה השינה שלי נהפכה ל"קלה" כל רעש קטן אני מתעורר, שעות שינה קצרות מבדרך כלל ואיני מצליח לישון ברצף בדרך כלל הייתי מסוגל לישון כ8-9 שעות ברציפות ללא הפרעה ובזמן האחרון אני ישן 4-5 שעות וקם מהרעש הקטן ביותר שבעבר לא היה מעיר אותי... ממה זה נובע? ומה אפשר לעשות בנידון?

ייתכנו סיבות שונות לשינוי שאתה חווה. החלפץ סביבת השינה , החלפת הרגלי השינה המשך היממה , תקופה של מתח מסיבה כל שהיא ועוד אחרות.

16/12/2013 | 20:02 | מאת: אבשלום

אני בן 55, סובל מבעיית הרדמות קשה מזה לפחות שנתיים עם עליות וירידות. אני נוטל בונדורמין מזה כשנתיים (כדור אחד 0.25 מ"ג), כאשר בתקופות מסויימות הצלחתי להפחית בכמות, עד כדי שמינית כדור. מזה כחצי שנה לא רק שאני לא מצליח להוריד בכמות, הבונדורמין כמעט ולא משפיע לילות רבים. עברתי ללוריוואן. בשבועיים הראשונים עזר לי להרדם (למרות שהייתי מתעורר כל שעתיים), השפיע עלי מאוד שלילית המשך היום, והפסיק לעזור לשינה. לא אאריך יותר מדי אולם כבעל מודעות עצמית גבוהה מאוד מהממוצע, אני סבור שעיקר הבעייה שלי אינה בתחום הנפשי (בטח לא חרדות ופוביות למיניהם), לכן גם לא נראה לי מתאים לעבור לתרופות כמו קסנקס. מתוך הנחה שאולי בעייתי קשורה לחוסר במלטונין, אני מבקש לשאול האם אפשר לשלב בין סירקדין לבנזודיאזפינים (במקרה שלי - בונדורמין). אני יודע שגם אם יש חוסר במלטונין, הסירקדין יתחיל להשפיע רק לאחר כחודש, ולכן איני יכול לנסות רק סירקדין. בפרוספקט המצורף לסירקדין שיש להזהר בשילובו עם בנזודיאזפינים, אך רופא שאמור לדעת בנושא, אישר שאין בעיה עם זה. אינני משוכנע כי כשניסיתי לשלב למשך 3 לילות - לא הצלחתי להירדם בכלל. אולי זה מקרי, אינני יודע ומבקש את חוות דעתך. בתודה ובברכה, אבשלום

הסירקאדין משמש כטיפול התחלתי לאינסומניה קלה. במקרים בהם נעשה שימוש בבנזודיאזפנים , לא ניתן לצפות שהסירקאדין יועיל ולכן מבלי קשר לסיכון כל שהוא, אין טעם לשילוב בין השניים.

14/12/2013 | 15:08 | מאת: לילי

שלום ד"ר, במהלך החודשים האחרונים אני מוצאת את עצמי ישנה בלילות כאשר אצבעות הידיים נסגרות בחוזקה על כף היד, כל כך חזק שהציפורניים שלי כמעט חותכות בבשר. אין לי שליטה על זה וברגע שאני מתעוררת אני משחררת את ה"אחיזה" . מיותר לציין שזה מאוד מכאיב ואני מרגישה גם במהלך היום את הכאב שגרמו הציפורניים. מה יכול להיות הגורם לאינסטינקט הזה? בברכה, לילי.

התכווצות שרירים בכלל יכולה לנבוע מסיבות שונות. חסר סידן ,ויטמין די, התנשמות יתר ועוד רשימה ארוכה למדי. התכווצות המתרחשת בשינה בלבד דורשת ברור הכולל בדיקת שינה מלאה עם וידאו על מנת לאפשר לאבחן ההפרעה.כמובן שרצוי גם לבצע בדיקות דם לרמת סידן ויטמין די תפקוד בלוטת התריס.

שלום ד"ר רוזנצוויג, אני ושותפתי אודליה מסיימות את התואר הראשון בפסיכולוגיה באוניברסיטה הפתוחה, במסגרת הדרישות, אנו עובדות בימים אלה על עבודה סמינריונית שמטרתה לגלות האם קיים קשר בין רמת שביעות רצון מנישואין לאיכות השינה, האם יש הבדל בין היותם הורים לילדים עד גיל חמש והאם ישנו הבדל בקשר זה בין גברים לנשים, מבקשות את רשותך כמנהל הפורום, לפרסם בפורום הפנייה עם קישור למילוי השאלון אותו ימלאו הגולשים בצורה אנונימית דרך גוגל דוקס. הדבר מאוד יקל עלינו ויעזור לנו להשלמת החובות לקבלת התואר, בתודה מראש נורית ואודליה

מודה לכן על פנייתכן. לפני העלאת הקישור יש צורך במספר בדיקות ואישורים. אנא צרו קשר ישירות איתי במכון השינה בתל השומר.

09/12/2013 | 06:26 | מאת: מיר

בוקר טוב דוקטור מספר שאלות לגבי אמביאן ברשותך. 1)האם התרופה מסתדרת עם דום נשימה בשינה? 2)בעלון התרופה מופיע כי היא עלולה לגרום לאכילה מתוך שינה, בתור מי שכבר נהנה מהחוויה המטורפת הזאת, האם זה יכול להחמיר את הסיוט? 3)האם זוהי תרופה פסיכיאטרית? תודה מראש

על פי הידוע התרופה איננה משפיעה על מרכזי הנשימה . היא אכן עלולה לגרום לאכילת לילה . לא ברור האם היא מחמירה אכילת לילה קיימת. התרופה איננה תרופה פסיכיאטריתץ

09/12/2013 | 18:45 | מאת: מיר

08/12/2013 | 09:26 | מאת: מירב

שלום רב. אבי המבוגר מתעקש לישון בחדרו ( 3 מ' על 2 מ') כאשר הוא סגור הרמטי. הדרך היחידה שאוויר יכול היה להיכנס הוא הרווח בין הדלת לריצפה וגם אז הוא שם סמרטוט לחסום את האוויר. כל נסיונות השכנוע עלו בתוהו. הוא מתרץ זאת בטענה שקר לו והוא סובל מרעש שעושים השכנים. הדבר הוא כך גם בקייץ. האם חוסר חמצן מסוג זה יכול לגרום לבעיות שונות שיש לו בלב ובעיות של דמנציה - כנראה התחלת האלצהיימר? תודה!

מאחר והשאלה שאת שןאלת לא נבדקה מחקרית , אינני יודע לענות עליה. מיצד שיני ברור לחלוטין שצורת שינה זו הנה בניגוד לכללי היגיינת השינה הפשוטים הדורשים בין השאר איוורור תקין של החדר כמובן תוך שמירה על טמפרטורה נאותה.

שלום רב, בן 60. בריא (פחות או יותר...) ערכי הקריאטנין כל השנים היו גבוהים מהנורמה בין 1.2 ל- 1.3. סובל מזה כחודשיים מנדודי שינה, מה שלא היה לי כלל במשך כל השנים. בפגישה עם רופא מעבדת השינה המליץ לי על הסירקדין. בהוראות המצורפות לתרופה רשום כי יש להיוועץ ברופא באם יש בעיה בתפקוד איברים כמו כבד וכו' וגם הכליה. מאחר ורמת הקריאטנין (כמו גם ה - pth) גבוהה מהנורמה שוקל האם מותר לי ליטול סירקדין (והרי מדובר בהורמון שהגוף אמור להפריש) או שזו אזהרה כללית שרשומה כמעט לכל תרופה. מה דעתך? תודה

כאשר ניתנת הנחיה להתיעץ עם הרופא בעניין מחלה כרונית ואינטראקציה תרופתית, הכוונה הינה התייעצות עם רופא המשפחה המכיר אותך ואת מצב בריאותך הכללי.

05/12/2013 | 21:06 | מאת: גלעד

שלום ד"ר, אני רוצה לשאול כמה שאלות מקווה שתוכל לעזור לי:) אני בן 37 אובחנתי כסובל מהפרעת חרדה וגלובל אינסומניה. טופלתי בתרופות כמו סרוקסט וזיפרקסה. עברתי לפסיכיאטר אחר דרך הקופה כללית הוא הוריד לי את הסרוסקט וכרגע אני גם מגמילה מזיפרקסה כדור שהיה נותן לי ביטחון ושינה יחסית טובה הייתי נרדם מהר . כרגע אני על 2.5 מ"ג זיפרקסה ולוקח לוסטרל.אני בחשש שאני לא אצליח להרדם בגלל האינסומניה שיש לי זה מכניס אותי לחרדה. אני ישן בממוצע 5 שעות ואני מתעורר ואז נרדם לעוד שעה. האם ידוע לך שהכדורים הנ"ל יכולים לגרום להפרעות שינה ,ליקיצות מוקדמות,לנדודי שינה מתמשכים, ואולי גם לדום נשימה בשינה? מקווה שתוכל לענות לכל שאלותיי הלא פתורות תודה ד"ר.

סך הכל נראה שמתכונת השינה שלך כרגע איננה רעה ולכן אתה יכול להמשיך בתהליך הגמילה. השפעות הלוואי של התרופות השונות הינן אינדיווידואליות ויש לבחון כל מקרה לגופו.בכל מקרה התרופות שאתה נוטל לא יגרמו להפרעות נשימה בשינה .

05/12/2013 | 01:04 | מאת: אבי

שלום דוקטור, אני בן 23. לאחרונה התחלתי ללמוד רפואה באוניברסיטת ב"ג בב"ש. כבר יותר מ-7 שנים סובל מכאבים כרוניים בצוואר שלי, צד ימין. יש לי בעיה כשאני הולך לישון בלילה מכיוון שאני כל הזמן מתחיל "לירוק"\ לנקות את הגרון, מרגיש שיש מוקוס שאני צריך להיפטר ממנו. בנוסף אני צריך לישון על יותר מכרית אחת כי אחרת אני נחנק. הייתי אצל כמה רופאי א.א.ג ורופאי גסטרו, עשיתי לרינגוסקופיה וגם גסטרוסקופיה וכולם אמרו לי שכנראה שזה GERD, נטלתי לנטון לתקופה חצי שנה, אמנם הפחית את זה במעט אבל הכאבים עדיין נשארים. לאחרונה יש לי כאבים גם באוזן ימין (בנוסף לכאבים בצוואר ימני) ושומע "הד" כשאני מדבר, בנוסף לעייפות מתמדת ואפתיות בשעות הבוקר... מה אני יכול לעשות? מה אתה חושד שיש לי? עד כמה המצב חמור לדעתך? איזה עוד בדיקות אתה חושב אני צריך לעשות? אני פשוט נורא מתוסכל מהמצב הזה תודה רבה!

ככל שמדובר בתחושת חנק המעוררת אותך משינה , יש צורך לבצע בדיקה פוליסומנוגראפית. ענייני כאבי הצוואר והאוזן והצורך בכיוח אינם כשורים להפרעות בשינה. יש לפנות לאורטופד וכן לשוב לרופא אאג להערכה חוזרת.

01/12/2013 | 19:25 | מאת: כ

שלום מאז ומעולם אחרי שנת לילה אני קם מבולבל בהתחלה הבלבול היה חולף מהר אבל היום זה נהיה סיוט לאורך כל הבוקר אני פשוט מסוחרר ומבולבל , אני ישן 8 שעות , אני פשוט שהמוח שלי לא מצליח להתאזן במהלך השינה משום מה . מה אני עושה במצב כזה אני חייב שיעזרו לי זה הורס לי את איכות החיים.

אני מבין משאלתך שכעקרון השינה שלך מלאה ורציפה והבעיה מתרכזת בתחושת העירנות בבוקר. אם אכן כך הדבר , ישצורך לבצע במסגרת מעבדת השינה בדיקה אקטיגראפית ובדיקת שינה מלאה על מנת לברר את עיניין איכות השינה מבחינה פיזיולוגית ולגבש טיפול על פי האבחנה.

01/12/2013 | 17:35 | מאת: נורית

ד"ר רוזנצוייג שלום אני נוטלת כדור נוקטורנו 7.5 מג מידי ערב במשך כ 5 חודשים.האם קיימת תופעת התמכרות ,חרדה,או תופעות לואי אחרות כגון שכחה? אשמח לתשובתך נורית

תתכן התמכרות לעיתים רחוקות. תופעות לוואי אחרות הקשורות בנוקטורנו מופיעות בד"כ מייד בהתחלת הטיפול ולכן לא צפויות להופיע כעת. רצוי בכל מקרה לבדוק מידי פעם תפקודי כבד.

30/11/2013 | 14:51 | מאת: שני

שלום, אני בת 34 התחלתי לקחת כדור שינהאמביאן סי אר 6.25 מ"ג פעם בשבוע בימי שישי בגלל רעש חזק של מוסיקה שמפריע לי לישון במשך הלילה כבר תקופה ארוכה. אתמול לקחתי את הכדור בפעם הראשונה ונרדמתי רק לאחר שעה (ב-12 בלילה). בשעה 4 בבוקר קמתי לשירותים וחזרתי לישון עד 6 וחצי בערך ואז ישנתי לסירוגין עד שנרדמתי שוב בערך ב 8 ואז ב 8.5 התעוררתי לחלוטין כי משהו דפק מסמר. יש לי כמה שאלות: 1. האם הגיוני שאני נרדמתי רק אחרי שעה שלקחתי את הכדור, לא אמורים להירדם מהר יותר? 2. אני הבנתי שהשינה אמורה להיות רצופה, זה הגיוני שאחרי 4 שעות שינה התעוררתי לשירותים? יכול להיות שאני צריכה להגדיל מינון הכדור? למזלי בשעה הזאת היה כבר שקט אז נרדמתי חזרה. 3. ועוד שאלה, איזה כדור שינה מומלץ, שהוא קל ולא ממכר מהסוגים שהם ללא מרשם רופא לשאר ימי השבוע? אני סובלת מנדודי שינה, במיוחד בתקופה האחרונה. תודה רבה

השימוש בתרופות שינה חשוב במקרים רבים יחד עם זאת צריך לזכור שלתרופות ה/שינה תופעות לוואי שונות כמו בכל סוג אחר של טיפול תרופתי ולכן יש להמנע ככל האפשר כאשר אין הטוויה רפואית. הטיפול בתרופות שינה במצבי של מטרד רעש עלול לגרום לתופעות התמכרות עם פגיעה באיכות השינה גם בימים בהם אין רעש ולכן מומלץ להמנע מהן. יש לטפל כמובן במטרד הרעש הקבוע ולכך יש לפנות למוקד העירוני או למשטרה שמנסיוני מטפלים ביעילות בבעות אלו.

בת 39, אני 3 שבועות אחרי לידה (התינוק ישן טוב בלילה). מחודש התשיעי להריון סובלת מקוצר נשימה, בעיקר בלילה, המונע ממני להירדם. מאחר שכבר כחודש לא ישנה יותר משעתיים/שלוש בלילה וזאת גם לאחר שאני לוקחת כמה כוסות יין בכדי להירדם- נכנסתי למצב של חרדה להירדם והגוף באופן אוטומטי מעיר אותי גם כשאני מצליחה להירדם. מטפלת בקשיי נשימה באמצעות תרופות לאלרגיה מזה יום (בנוסף עושה דיקור ולוקחת צמחי מרפא). על אף שיפור בקוצר הנשימה עדיין מתקשה להירדם ויש לי נידודי שינה. מה אני יכולה לעשות? האם טיפול התנהגותי קוגניטיבי יכול לעזור לי? איפה יכולה לקבל טיפול זה? תודה

שתיית יין בנסיון לטפל בהפרעות נשימה בשינה אינה מומלצת ועלולה להביא לתוצאה הפוכה מהמצופה. טיפול קוגניטיבי אכן יכול לסייע. קיימים כמובן מטפלים רבים בתחום.

שלום לך ד"ר אייל, אני בן 28 ובשנה האחרונה אני שם לב שאני מתעורר באופן קבוע שעה או שעתיים לפני הזמן שאני צריך בבוקר. הסיבה לזה היא "זיקפה" גם במידה ואוננתי לפני השינה, או גם עם לא אוננתי אני עדיין מתעורר בבוקר כולל הזקפה. החלטתי לנסות לאונן בבוקר גם אבל יש בעיה והיא "הדמיון" אני מדמין הרבה דמויות ולוקח לי זמן עד שאני מגיע "לגמירה". אני פשוט לא יכול לאונן בבווקר במהירות והקטע של הדמיון והזמן חשוב לי. שאלתי מה אפשר לעשות כדי לישון כמו שצריך ושהזיקפת בוקר תפסיק להפריע לי?.

ממליץ לפנות בעניין למרפאה סקסולוגית. השירות קיים בבית החולים תל השומר.

27/11/2013 | 18:17 | מאת: ^

מה עושים לשינה ויקיצה לסירוגין בלילה

אבחנה! אנא פנה למכון השינה לבדיקה שתניב קרוב לוודאי אבחנה. הטיפול נגזר מתוך האבחנה כמובן.

27/11/2013 | 04:01 | מאת: יקיי

שלום וברכה אני בן 25 בן אדם בריא אני כרגע התחלתי לעבוד במשמרות כשאני עובד בוקר אז יום לפני קשה לי מאוד להירדם. אני צריך לקום ב5 בבוקר וגם אם אני נכנס למיטה ב10 בלילה אני מתהפך עד 3 לפנות בוקר ואפילו לפעמים לא ישן בכלל! הנה עכשיו לדוגמא אני לא נרדם ובעוד כשעה אני צריך כבר להתארגן לעבודה וזה מתסכל אני לא מצליח להירדם -> אני מסתכל על השעון שדופק->אני נהיה מתוסכל ועצבני->וזה גורם לי עוד יותר להיות בלחץ ולא להרדם השינה שלי בדרך כלל היא טובה ועמוקה ואין לי נדודי שינה רק הקטע הזה של המשמרות כשאני עובד בבוקר אז קשה לי ללכת לישון מוקדם, רציתי לדעת אם ישנה תרופה טובה ללא מרשם שיכולה לתת לי מענה בימים שאני צריך ללכת לישון מוקדם, אני צריך משהו די חזק שאגיב אליו כי אני באמת נכנס ללחץ ועצבים כשאני לא נרדם וזה משפיע עליי ראיתי שיש המון תרופות כמו רסקיו מלטונין ועוד הרבה סוגים רציתי לדעת מה הכי טוב כמה מיליגרם והכי משפיע? אשמח לתשובות תודה מראש!

מתוך התאור שלך קיימת האפשרות שאתה סובל מהפרעה בתזמון השינה. הפרעה זו לא יכולה להיות מטופלת באופן מזדמן על פי הצורך של יום המחרת. דרוש כמובן אבחון מדויק וייעוץ מסודר. אנא פנה לרופא שינה במכון.

23/11/2013 | 15:23 | מאת: ענת

אימי (62) סובלת מסיוטים אם נרדמת במהלך היום. אין סיוטים בשנת הלילה. אין מחלות ברקע. האם יש הסבר או פתרון לבעיה? בתודה מראש

ישנם סוגים שונים של סיוטים בהתאם לשלב השינה בו הם מופיעים. בחלק מהמקרים הסיוטים הינם תופעות לוואי של טיפולים תרופתיים ובמקרים אחרים מדובר בהפרעות נוירולוגיות שונות. לסיכום יש צורך בבירור מעמיק יותר. אנא פני לייעוץ במכון השינה.

19/11/2013 | 19:26 | מאת: מנחם

שלום אני אמור לבצע הולטר לח"ד 24 שעות. אני חושש שזה יפריע לי לשינה (הן להירדם, והן למהלך השינה). באופן כללי, פעם בכמה זמן אני לוקח כדור שינה, בפרט כשאני לא ישן במצב רגיל, אלא בבית אחר, או בתנאים לא נוחים. כדור הרגעה אני מבין שלא ניתן לקחת כי אז הבדיקה לא תשקף את המצב הטבעי. השאלה אם אקח כדור שינה זה ישבש את איכות הבדיקה שלא נעשתה בתנאים טבעיים ? ברשותי כדורים - נוקטרנו/אמביאן6.25/זודורם/סטילנוקס/נומבון. במידה וניתן לקחת, איזה עדיף ? תודה

אין מניעה משימוש בכדור שינה . עדיפות לאמביין.

18/11/2013 | 18:06 | מאת: דיקלה

שלום ביתי בת השנה וארבעה חודשים אוהבת אטרקציות. ככ אוהבת שלא נרדמת כשיש אנשים סביבה פעילים ואפילו קצת. היא לא ישנה בכלל שנת צהרים בגן ביומיום ונרדמת בבית כבר ב 17. היא מניחה את הראש בכל מקום אפשרי כדי לישון. כמובן שלזה נלווה אכילה כשהיא עצבנית, במקלחת ובהתארגנות לשינה. היא רגילה להרדם עם תחליף חלב. נותנים לה בצהרים, היא נרדמת לכל היותר ל 10 דק אך היא מתעוררת שוב. ונרדמת אחרי בקבוק נוסף שוב ל 10 דק. לפעמים גם לא חוזרת לישון שוב. בבית היא יכולה לישון גם 3 שעות רצוף בצהרים. בלילה היא ישנה רצוף. מה ניתן לעשות? תודה

על פי תאורך הבעיה הינה התנהגותית או תנאים לא נוחים לשינה במסגרת הגן. אולי כדאי לנסות לתת לה בזמן השינה בגן חפץ מוכר מסביבת השינה הביתית. צעצוע\כרית או כל דבר אחר.

17/11/2013 | 17:58 | מאת: ע

בבדיקה במעבדת שינה אמרו שיש לי בעיה של תנועות רגליים בשינה. נתנו לי קלונקס ,לקחתי כמה שנים מינון נמוך,ברצוני להפסיק המליצו לי לקחת סיפרול במקום ולראות עם זה משפיע. מה דעתך.

יש מקום לשקול הפסקת הקלונקס וביצוע מעבדת שינה חוזרת ורק לאחר מיכן לחשוב על צורך בטיפול נוסף או אחר.

15/11/2013 | 17:33 | מאת: סילביה

שלום ד"ר אני בת 46 ,אמא ל5 ילדים, לפני כחצי שנה התחלתי לסבול מנדודי שינה קשיים , קיבלתי כדורים מרופא משפחה יש כאלה שלא ישפיעו ויש כאלה שעזרו לי אבל עם תופעות לווי במשך היום , נדודי השינה חזרו , היתי רוצה טיפול ללא כדורי שינה ולחזור לישון ללא תופעות לווי . אני גרה באזור הדרום , אשמח לקבל המלצה . תודה סילביה

קיימות מספר אלטרנטיבות טיפולות לאינסומניה כולל טיפול בתכניקת CBTI, ביופידבק ואחרות. רצוי כמובן להיתייעץ ץחילה באופן ספציפי עם רופא שינה.

12/11/2013 | 09:22 | מאת: מיר

בוקר טוב. לא משנה כמה אני אהיה עייף ברגע שאני הולך למיטה , לוקח לי זמן רב להירדם, כמו כן כמה דקות לאחר שאני נרדם אני לרוב מתעורר (ומוצא עצמי במטבח). יש לציין שאני סובל מדום נשימה בשינה (מה שגורם כמה שהבנתי שאין תרופות שינה שמסתדרות עם זה). יש משהו שנין לעשות עם זה? תודה מראש

13/11/2013 | 21:05 | מאת: איריס

יש לי בעיה דומה, כבר שנים שאני מתעוררת ב חמש בבוקר ולא משנה מתי הלכתי לישון, מיזה כ 4 שנים שאני לוקחת מידי פעם נוקטרינו בבוקר כשאני מתעוררת , בדרך כלל חצי כדור של 3.5 מיליגרם, לאחרונה אני מתעוררת כל לילה בסביבות 3 ולא נרדמת אלא אם כן לוקחת כדור. אני בת 53, עובדת , עושה כושר, שום דבר דרמתי שעובר עלי, אני לא רוצה לקחת כל בוקר כדור, מה עושים??

מן הסתם הבעיות אינן דומות.לאבחון הסיבה ליקיצה המוקמת נחוצה בדיקת שינה המורכבת מאקטיגראפיה לרישום מדויק של תזמון השינה ובדיקת שינה מלאה במסגרת לילה במכון. נטילת תרופת שינה בשעות הבוקר איננה מומלצת בד"כ.

אכן תרופות שינה רבות גורמות לדיכוי מסוים של מרכזי הנשימה ולכן אינן מומלצות כאשר בשילוב קייםפ דום נשימה בשינה. יש כמובן גם תרופות שניתן לתת במקרים של אינסומניה ודום נשימה משולבים. אין בעיה לטפל באינסומניה בתרופה כל שהיא כאשר דום הנשימה בשינה מטופל כראוי.

12/11/2013 | 03:41 | מאת: ויקי

שלום,אני בת 18 וסובלת מהפרעות שינה כבר כ4 שנים. סוג "ההפרעה" משתנה לתקופה,אך באותה תקופה ההפרעה תחזור על עצמה שוב שוב(בדרך כלל שינה של 3-4 שעות בזמנים קבועים,או לילות רצופים בלי שינה שבהם אני נרדמת ברנדומליות לפרק זמן קצר,כחצי שעה-שעה במשך היום) אני עובדת 8 שעות ביום ומנסה להרבות בפעילות גופנית. קיבלתי נוקטורנו 3.5(בגיל 16) שלא השפיע כלל.עכשיו המינון הוכפל ל7.5,ואני חווה הזיות וניתן להניח שהגורם הוא התרופה(אני מודעת שחוסר השינה עצמו גורם גם הוא להזיות אך בזמן האחרון זה קורה רק בלילות בהן אני לוקחת נוקטורנו.) השאלות אחרי ההקדמה הארוכה הן,האם הזיות הן אכן תופעת לוואי של נוקטרנו,ואיזה כדור/טיפול היית ממליץ. תודה רבה.

כידוע הצלחת הטיפול תלויה באבחון. עד כמה שאני מבין לא נעשה הליך אבחון ראוי במקרה שלך. ממליץ לפנות תחילה למכון השינה על מנת להשלים האבחון.

10/11/2013 | 14:31 | מאת: ענת

לאיזה רופא עלי לפנות בכדי לטפל במלוטנין בשעון ביולוגי הפוך ? האם כל נוירולוג מומחה בזה? הבעיה אינה פסיכולוגית אלא פיזית בלבד. תודה

הטיפול מבוצע בד"כ בהנחיית רופאים במכון השינה הבאים ממגוות התמחויות בסיס שונות.

11/11/2013 | 22:02 | מאת: ענת

לא נותנת הפניה למכון שינה בבית חולים או במקום אחר בגלל שעון ביולוגי הפוך ( ביקשתי הפניה מרופאת משפחה וזו התשובה שניתנה לי). לכן עלי לפנות לרופא של הכללית בקהילה שיטפל בבעיה. לאיזה רופא עלי לפנות בכדי לטפל בבעיה? אני אמא לתאומים בני חודשיים ושעון ביולוגי הפוך מקשה עלי מאוד בטיפול בהם. תודה

19/10/2013 | 14:21 | מאת: ליאת

שלום רציתי לשאול את דעתכם לגבי הכדור אמביאן CR כפתרון לנדודי שינה, כרגע לוקחת נוקטורנו, אך מתעוררת באמצע הלילה וכבר לא נרדמת. הבנתי כי כדור אמביאן אינו בסל התרופות ויש לרכוש אותו באופן פרטי, אך הייתי שמחה לדעת לפני שרוכשת מה אתם חושבים על השפעת הכדור או מה ידוע לכם על ניסיון המשתמשים בו. תודה רבה, ליאת

מאחר והאמביין הינו כדור בשחרור מושה צפוי שייתן כיסוי טוב גם לשעות המאוחרות יותר בלילה.

16/10/2013 | 14:11 | מאת: שהם

שלום רב! בכדי להיגמל מכדור שינה סטילנוקס רופאת מישפחה המליצה לקחת סירקדין ואחרי שעתיים את כדור השינה ובהדרגה להפחית את המינון של הסטילנוקס האם אפשרי לקחת את שניהם למרות שעדיין לא הצלחתי לרדת במינון הסטילנוקס אגב אני בת 71 בתודה רבה

הגמילה מכדורי שינה הינה תהליך מורכב והדרגתי. נסיון לטיפול בשתי סוגי תרופות בחפיפה הוא אפשרי. איןם מניעה מלהשתמש בשתי הכדורים גם יחד למספר ימים . מעבר לכך המשמעות היא שלא בוצעה גנמילה ואטין טעם להמשיך בטיפול המשולב.

02/03/2014 | 10:20 | מאת: קירי

אודה אם אקבל הסבר יותר מפורט על תופעות גמילה פיזיולוגיות ונפשיות.ותשובה כגון-מה הקצב הרצוי בהפחתה ההדרגתית?

15/10/2013 | 06:14 | מאת: אסי

שלום אני בן 29. בריא. עובד במחשבים. ישן בד"כ בשעה 12:00 עד 08:00 בערך. בימים האחרונים התחילו לי קצת בעיות הירדמות. זה התחיל שהייתי נרדם אבל מתעורר באמצע הלילה בלי הצלחה לחזור להרדם. אח"כ כבר התחילה תופעה שמלכתחילה לא הייתי מצליח להרדם. פעם אחת לא הצלחתי להרדם 2 לילות, עד שלקחתי כדור הרגעה. אני שם לב שגם אם מגיע מצב כזה שהמוח בא להרדם (מרגישים את זה בשניה כזאת שהוא צונח לו לשקוע לשינה), הגוף שלי באותו רגע כאילו נבהל.. ומעיר אותי בחזרה. לעתים זה מלווה גם בתחושות של חרדה. וכך זה חוזר בלופים. אני לא יודע מה לעשות. אני מאוד רוצה להמנע מכדורים. תודה!

20/11/2013 | 10:37 | מאת: מיכל

למה אף אחד לא עונה לבחור? זה מענין אותי כי גם אצלי תופעה ממש דומה.

20/11/2013 | 16:07 | מאת: אסי

הי מיכל, אצלי התופעה חלפה. ממה שאני מבין התופעה הזאת קרתה - אצלי לפחות כחלק ממשהו נפשי שעברתי, והדבר שעשיתי בגדול היה ללכת לטיפול שיעזור לי להרפות, לנקות מעצמי דברים, ולהחזיר לעצמי את הביטחון, השקט, והחיוביות. אני לא יודע אם זה המקרה גם אצלך. אבל רציתי לשתף במידה וזה יכול לעזור. ואם יש לך שאלות נוספות. אני כאן. או שתשאירי מייל. באהבה ורצון טוב,

07/10/2013 | 06:07 | מאת: ליאת

שלום בת 44 סובלת מזה שנים רבות מנדודי שינה, המליצו על האלטרול, מה המינון הנכון באלטרול שמסייע לנדודי שינה ? רופא המשפחה נתן לי מינון של 25 מ"ג לאחר שהתלבט אם להתחיל עם נמוך יותר, הבנתי שיש מינון מסויים שהוא יעיל יותר לדיכאון, ויש מינון שיעיל יותר לשינה, מחפשת את זה שיסייע להרדמות. תוכלו לעזור לי עם המינון ? אמורה להתחיל לקחת את הכדור. תודה.

הפורום איננו עוסק בייעוץ אינדיווידואלי ולכן במידה ויש לך ספקות לגבי המינון של הטיפול המומלץ והסיבה להמלצה על המינון הגבוהה יש מקום לחזור אל הרופא המטפל ולהעלות את השאלות לדיון ביחד איתו.

04/10/2013 | 19:30 | מאת: חגית

שלום רב,ברצוני לברר על בדיקת מלוטנין לילדה...איך הבדיקה מתבצעת ? היא ניתנת לילדים? תודה

בדיקת מלטונין איננה בדיקה רוטינית ולא נמצאת בסל הבריאות. ניתן קרוב לודאי להזמין הבדיקה במעבדות פרטיות אך אין בידי מידע ספציפי.

04/10/2013 | 00:40 | מאת: שרה

שלום רב, בעלי בן 35, בריא בד"כ ואינו נוטל תרופות כלשהן, ועושה ספורט... מאז שאנחנו ביחד סך 4 שנים הבחנתי שבזמן שינה בלבד יש לו ריפלקסים בידים וברגלים וקפיצות, בנוסף הוא חורק שינים בשינה. הבעיה, מזה חודש הרפלקסים התגברו משמעותית בקצב מטורף של כל דקתיים ... ונהיו חזקים יותר עם קפיצות.. מרגישה שכמעט כל הגוף שלא מורם מעל המיזרון.. פעמים רבות זה מעיר אותי... אנחנו עוברים תקופה קשה ולא יודעת אם לחץ יכול להשפיע על תופעה זו או לא, שהיא קיימת מלכתחילה אך החריפה. בנוסף יש לבעלי דוד שחולה פרקינסון.. וזה מדאיג אותי מאוד.. האם מחלה זו עוברת בגינים? האם רפלקסים אלו מעידים על משהו חלילה? מה עלינו לעשות? איך מאבחנים דבר כזה ולמי לפנות? האם רפלקסים כמתוארים למעלה נחשבים לדבר טבעי? תודה

התאור מתאים לתנועות רגליים מחזוריות בשינה ולחריקת שיניים. אין קשר בין הפרעה זו לבין פרקינסון. ההפרעה ניתנת לטיפול. אתם מוזמנים לפנות למכון השינה לאבחון וטיפול.

02/10/2013 | 15:28 | מאת: יעל

שלום, אני בת 32. עקב הפרעת שינה(נדודי שינה ודחייה בשעון הביולוגי) שממש מנעה ממני לעבוד מרוב עייפות וחולשה, אני כבר 4 שנים לוקחת מלטונין 5 מ"ג עם שחרור מושהה שמוזמן לי מחו"ל. המלטונין עזר לשיפור השעון הביולוגי, אבל בגלל שאני מתעוררת כמה פעמים בלילה, וראיתי שהשחרור המושהה קצת עוזר לבעיה, המשכתי לקחת את המלטונין וככה חלפו להן 4 שנים. מצב העייפות השתפר, אבל לא באופן משמעותי, אבל זה כמובן עדיף על מה שהיה. בדיקות הדם אצלי תקינות, נשלל דיכאון ואף ניסיתי לקחת סימבלטה, ואני שומרת על הגיינת שינה נכונה. אבל הבעיה היא שהשינה שלי תמיד היתה מאוד קלה. אני מתעוררת מכל אור הכי קטן, מכל תזוזה או רעש קטן(ישנה עם אטמי אוזניים), וגם יש לי רפלוקס קייבתי משמעותי שכנראה גורם לחלק מההתעורריות. רציתי בבקשה לברר: האם היום, אחרי 4 שניםשל נטילה רצופה של מלטונין אני יכולה להפסיק לגמרי ליטול מלטונין והגוף שלי יחזור לייצר אותו באופו טיבעי בכמות מספקת? או שכמו עם אלטרוקסין, ברגע שלוקחים תקופה לא קצרה, כבר צריך לקחת כל החיים והבלוטה לא מייצרת? ובנוסף: האם ישנן עדויות מוכחות או מחקרים שבדקו השפעה של הפינוזה לטיפול בהפרעת שינה? והאם אתה חושב שכדאי לנסות טיפול כזה? תודה מראש

בכל הנוגע לטיפול במלטונין, ברוב המקרים ניתן להפסיק המלטונין ללא בעיה כל שהיא. לשאלת ההיפנוזה, אין לי נסיון בתחום טיפול זה.

07/10/2013 | 15:31 | מאת: אריה

ברצוני לדעת את הכתובת בארהב לרכישת מלטונין 5מג ללא השהיה

01/10/2013 | 16:27 | מאת: אלה

שלום רב, בחודשים האחרונים, החלה אצלי תופעה של דופק מהיר (כמו בריצה) במהלך השינה. לפעמים אני מתעוררת מזה (כך אני יודעת שהדופק מהיר בשינה) או כשמשהו אחר (טלפון למשל) מעיר אותי ושוב אני מרגישה דופק מהיר. זה החמיר לי בשבועות האחרונים והתדירות גבוהה אף כל יום. מדוע זה קורה ומה המשמעות? אשמח לתשובה בהקדם, תודה!

תהליך ההתעוררות באופן טבעי הדופק מואץ . ברוב המקרים איננו מרגישים בתופעה אך לעיתים ניתן לחוש בה והדבר אינו מצביע על הפרעה כל שהיא. בכל מקרה במידה והתופעה חוזרת על עצמה באופן קבוע ניתן לפנות לרופא המשפחה ולבקש בדיקת HOLTER ECG שמתרתה להסיר ספק לגבי הפרעת קצב.

01/10/2013 | 08:10 | מאת: חיים

שלום רב, לפני שאני מנסה להירדם בלילה לפעמים יש לי מין דחף כזה להזיז את הרגליים שמונע ממני להירדם...זה מין דחף כזה שיוצר אי שקט כאילו אני חייב לאמץ את הרגליים וזה קורה גם ללא קשר עם אימצתי אותם או לא..זה ממש מוזר, האם נתקלת בזה? מה לעשות עם זה?

התופעה מוכרת וכל עוד איננה מפריעה באופן משמעותי להרדם לא נחוץ טיפול.

30/09/2013 | 22:54 | מאת: עדי

שלום אני עדי בת 30 ו-6 חודשים סובלת מזה כ5 שנים מנרקולפסיה, רציתי לדעת קצת פרטים לגבי הריון ונרקולפסיה, האם אפשר להמשיך לשתות פרווגל? האם יש סיכוי שהמחלה תועבר לילד?

אין להשתמש בפפרוויגילי בהריון או בתקופת ההנקה. חלק ממקרי הנארקולפסיה הינם תורשתיים . ממליץ לפנות לייעוץ גנטי בנושא.

30/09/2013 | 22:33 | מאת: רמי

שלום רב, אני מתקשה להירדם כשביום למחרת צפוי לי אירוע מלחיץ במיוחד (כגון הרצאה רבת משתתפים וכו'). רופא משפחה נתן לי כדור שינה (נוקטורנו) אך זה לא עזר . הרופא החליף ללוריואן אך גם זה לא עזר - הצלחתי להירדם רק בסביבות 3 בבוקר וכמובן שהתעוררתי עייף מאוד ראוי לציין שמדובר על אירועים שקורים פעמיים - שלש בשנה . האם יש "כדור פלא" שיעזור לי להירדם במקרים אלו ?

במקרים כאלו אכן מקובל לקחת כדור שינה . במידה ולא מסיע אתה יכול לנסות תרגילי הרפיה שונים.

28/09/2013 | 10:42 | מאת: שני

שלום, אני בת 34 וכבר מזה שנה שאני לא ישנה בלילות של בין שישי לשבת מפני שיש לי שכנים ששומעים טראנס במשך על הלילה. ניסיתי כבר אטמי אוזניים, אך זה לא עזר. האם המקרה כזה כדור שינה יעזור? האם ניתן להרדם עם כדור שינה למרות שיש בומים חזקים? האם לאחר שלוקחים כדור שינה קמים בבוקר רעננים או אפפופים? ועוד שאלה, אני מתעוררת במהלך הלילה כמה פעמים לשירותים ועם כדור שינה אמורים לישון חזק, זה לא ייצור בעייתיות?

השמעת רעש בשעות הלילה גם אם מדובר בסוג של מוזיקה בתוך הביית הינה עבירה על החוק. הפתרון הנכון הינו מוקד 100 של המשטרה המחויבת להגיע במקרים כאלו. שימוש בכדורי שינה מעבר לתועלת שבו יכול לגרום גם לסיבוכים ולכן יש לשקול היטב לפני תחילת שימוש מסיבות שאינן רפואיות. לשאלתך ייתכן שכדורי השינה יאפשרו לך להרדם לזמן מה למרות הרעש. אינני בטוח שאיכות השינה תהיה טובה.

24/09/2013 | 10:27 | מאת: יוסף

שלום, אני בן 18, למיטב ידעתי אין לי שום בעיות רפואיות ואני מבצע פעילות גופנית באופן סדיר. בהתחלה לא שמתי לב ולא הבאתי לכך חשיבות אבל עכשיו שאני חושב על זה אני לא זוכר מתי פעם אחרונה ישנתי לילה שלם... כבר הרבה זמן שאני מתעורר באמצע הלילה ואני לא יודע למה, זה לא הטריד אותי בהתחלה כי הייתי פשוט הולך לשתות כוס מים וחוזר לישון אבל עכשיו אני חושש שאולי יש לי איזשהיא בעיה... מה עלי לעשות, תודה על העזרה מראש.

עצם ההתעוררות משינה בלילה איננה מהווה בעיה כל שהיא כל עוד אתה חוזר להרדם בקלות ולא סובל מעייפות בשעות היום.

עצם ההתעוררות משינה בלילה איננה מהווה בעיה כל שהיא כל עוד אתה חוזר להרדם בקלות ולא סובל מעייפות בשעות היום.

23/09/2013 | 12:21 | מאת: שלמה רימון

אני בן 23 וככל הנראה סובל משעון שינה דחוי (DSPS) למה כל הרופאים מפחדים לתת לי מלטונין? האם לרופא משפחה אין סמכות למלא טופס 29ג? ההפניה למעבדת שינה נדחתה ע"י הקופה

אין מניעה לטפל במלטונין ואין צורך ב 29 ג אלא אם מחליטים לנסות טיפול בצירקאדין. בכל מקרה רצוי להתחיל בטיפול לאחר הליך אבחנתי מלא. הדבר מתבצע במסגרת מכון השינה ולכן מומלץ לשוב אל הקופה, אל הרופא המנהלי ולבקש התחייבות כמקובל.

23/09/2013 | 09:31 | מאת: yonit

שלום רב, בן זוגי בן 34 וסובל מהפרעות שינה מגיל ההתבגרות. הן מתבטאות גם בשעות שינה הפוכות וגם בשעות שינה רבות, בערך 10 שעות בלילה. בעבר הוא היה במעבדת שינה והציעו לו טיפול תרופתי והוא סרב. כיום החלטנו לחזור אל התהליך, אך אנו לא יודעים למי לפנות ומאיפה להתחיל את התהליך. האם כדאי להתחיל מרופא משפחה או מגורם אחר. אשמח מאד לתשובה. תודה מראש

ממליץ לפנות מחדש אל מעבדת השינה לצורך תחילת הטיפול. לאחר הנחיה ראשונית ניתן להמשיך מעקב וטיפול ע"י רופא המשפחה.

23/09/2013 | 08:43 | מאת: ענת

לבעלי יש תנועות גפים תוך כדי שינה. כל לילה שעות רבות,פעמיים שלש בדקה! נמצא גם במעבדת שינה. טיפול בקלונקס לא מצא חן בעיניו, ובכלל הוא מתפלא שאני מתלוננת.(ישן טוב כשזה קורה) האם יש מגוון טיפולים ולאיזה רופא לפנות? כל נוירולוג או למעבדת השינה? האם יש קבוצת תמיכה לבני זוג?הוא ישן מצוין ואני לא!!!

כאשר תנועות הגפיים אינן גורמות להתעוררות או עייפות יומית אין אינדיקציה ברורה לטיפול. צריך לדעת שבחלק מהמקרים נוצרות התנועות כתגובה לחוסר ברזל, פריטין או מגנזיום. במקרים כאלו ניתן לקבל תוסף עם שיפור מהיר יחסית. לגבי שנת בת הזוג. ניתן לנסות שינה על מזרנים נפרדים או מזרן אחד עם מערכת ספיגת זעזועים כך שהתנועה איננה מתפשטת לכל חלקי המזרון.

1 ... < 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 > ... 29